Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 31 Ogos 2011

MAT INDERA PEJUANG MELAWAN BRITISH





MAT SABU PENYAMBUNG SUARA RAKYAT




SURAT DARI PEMBACA YANG TELAH MENDAPAT PENCERAHAN


Bro TT, Selamat Hari Raya.. Minta Bro tolong siarkan sejarah pejuang Mohamad Indera..Kalau boleh, dari lahir hingga ke tali gantung. Sebagai rakyat negara ini, kita mesti mengetahui hal sebenar dan menghayati perjuangan beliau.. TK.
By mat s on MAT SABU - MAT POPULAR on 8/29/11

Welcome home Mat Sabu.. He is the man.. selamat hari raya ... maaf zahir batin...
By Anonymous on MAT SABU - MAT POPULAR on 8/29/11

Percubaan mengulang,ulang,ulang,ulang...........akhirnya terkantoi. Jins Shamsudin ?....kah,kah,kah Kalau diteliti watak Jins Setan ni dalam cerita Sarjan Hassan lakonan P.Ramlee....begitulah kehidupan Jins dari kecik sampailah sekarang udah nak mampus. Cari makan,jadi barua,menipu.... Dipanggil oleh ketua polis negara ketika itu untuk membuat cerita bukit kepong...skrip,lakon layar,pegarah,dll dialah yang buat. Duit entah berapa juta ditanggung oleh sebuah bank tempatan dan satu lagi organisasi buat modal cerita bukit kepong.Dengan bangga diri berkata modal ketika itu amat besar,tak pernah filem tempatan menelan belanja begitu besar....maka terhasillah cerita bukit kepong versi barua British..

Kenapa filem Datuk Maharajalela yang diwar-warkan akan dibikin hilang lenyap begitu ? Entah berapa duit dah digasak oleh Jins Setan ni.....!!! Mana mungkin barua Umno(B)/British ni berani membuat filem yang mana orang melayu bunuh orang putih....balik-balik komunis...komunis,jepun,komunis jepun.... Sejarah orang melayu bunuh orang putih tak akan timbul selagi barua-barua ni ada...al-maklum orang putih tuan mereka. Isham...!!!..saranan tanpa nama 28 Ogos 2011 3:09 PM gua sokong 100% Selamat berhari lebaran Isham...
By Sudin on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

Bro TT, keep on giving information. we need to understand what really happens
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

Patutlah aku gagal sejarah dulu, rupa-rupanya fakta yang aku bagi semua benar lerrr
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

This article should be translated into English for better coverage for overseas readers.
By Yap on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

nasib milayoo kena tipu, suka kena tipu dan bangga sebab kena tipu. hari ini ada penipuan paling besar: meladenai sistem ekonomi dimana melayoo terus jadi barua kepada bapak-bapak barua sbg kuli batak. sistem ini jangan ada milayoo yg cuba berevolusi utk memandai-mandai jadi bijak dan wira menentang mereka atau akan mereka ditekan , digantung, dihina sbg pengkhianat kpd bangsa. jika boleh biar milayoo ini terus jadi bodoh.

malangnya milayoo sanggup jadi species yg hina tanpa evolusi, tanpa persaingan melainkan dipilih diantara mereka saja. dalam hal agama pun begitu, lagi jumud lagi baik, melalak la sbg org sakit jiwa di mesjid janji duduk diam-diam. apa marx kata: a supersructure erected to disguise and promote economic interests. di sini mufti dan ulama dijadikan barua utk menakut-nakutkan agar terus akur dan biol. freud kata manifestasi biol ini tidak akan mengangkat martabat manusia jadi mulia. sebolehnya jgn dibiarkan bangsa ini banyak menanya, menggorek kebenaran.

itu sebab kita dapati bangsa ini mempunyai agama yg mereka sendiri tidak berapa reti apa bendanya yg mereka percaya. maka sosok yg maha mulia diikonkan utk menegah mereka utk milayoo jadi cerdik, positif dan berani----macam lu la tt! ya, siapa berani kata mata-mata barua inggeris. siapa berani kata maharaja lele, tok janggut, mat indera itu wira bangsa? tapi tt berani sebut rajagopal je kah kah kah. geng, jika mau benar-benar merdeka jadilah mat sabu walau kalah dalam perjuangan. setakat berani baring bawah tayar rajagopal ape mendenya!!!! setengah abad kena tipu, siapa boleh percaya? patutlah temasik boleh digadai macam kuih badak berendam kah kah..lu orang nasib baik sebab tak kebulur je. itupun hasil kuah barua dan cukong! balik-balik kominis, balik-balik dap, balik-balik sodomi, sah biol! macam anjing kurap jalanan melalak kat hantu, kena sergah, kena baling sisa tulang. lepas posa ni jika biol gak, pi lanchoww laa!
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

saya perlukan lebih banyak bukti
By MomTom on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

Aden menunggu sejarawan terulung UMNO, Ramlah Adam untuk menangkas hakikat ini secara ilmiah. Habis anak bangsa lepas 1957 dan guru, pensyarah sejarah mangkuk hayung dah kena tipu, hakikat sebenar di pusing dan dipenyapkan sekian lama cerita ini. Memamng pun mana ada pemimpin UMNO yng berjuang dan masuk keluar jel dan diburu di penjajah Inggeris khasnya Tungku, dia pegawai di Langkawi suka memacing dihelikopterkan dek British untuk sibuk mengusaha ke hulu ke hilir untuk memformalkan pengistiharan MERDEKA.
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

Saya lebih prefer, kalau boleh, saudara letakkan bahan2 rujukan yang mengatakan fakta2 tersebut bukan sekadar point yang berasaskan sentimen (saya tau saudara memang benci plus menyampah tahap gaban ngan UMNO...). Saya bukan nak membangkang saudara, tapi saya nak mencari kebenaran. Banyak je buku2 sejarah yang ada, so buku jenis macam mana yang termatub kebenaran tersebut? Di mana? Tulisan siapa? etc.
By YK on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

assalamualaikum.. sayangnya walaupon menjadi tali barut british 25 org yg mati tu masih percaya kepada tuhan. adekah mumammad indra percaya? kerana setahu sya ideologi komunis tak percaya kepada tuhan. maaf la sbb sya tak mendalami sejarah ni seperti penulis dan anda semua. ttp kalau ikut pemikiran rasional sya begitulah pendapat sya.

kerana mase tu UMNO pon tak wujud. dan pada mse tu mcm2 ideologi wujud untuk membentuk negara selepas kejatuhan kerajaan khalifah yg besar pada mase tu. kalau beginilah pendapat mat sabu, kiranya org2 islam eropah yg berjuang menentang komunism sbb mereka tak dpt praktikkan islam di negara mereka adlh salah. sukurang-kurangnya ideologi demokrasi tahi british yg dibawa negara kita ni tidak menghalang perkembangan dan dakwah ISLAM dan selebihnya adlh acuan kita sendiri sebenarnya selepas kita sudah merdeka.

bagaimana sejarahnya sekali pon, sejarah yg boleh membentuk diri kita sebnrnya adlh sejarah ISLAM itu sendiri. kita sbgi generasi hari ini patut memikirkan ape sejarah yg boleh kita cipta dlm ISLAM utk dijadikan tauladan kepda generasi akan dtg. sekian, assalamualaikum...
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Salam bro,aku betul-betul suka dengan penulisan ko kali ni just in case ko ade kelapangan buat entri khas pasal Perlembagaan Rakyat 1947 dengan Perlembagaan Federation ulas dari sudut isi perlembagaan tu.Risau aku ramai budak muda tak tahu pape langsung pasal benda ni.Nak lagi best ko post masa 31 Ogos ni :)Orang Melayu perlu fikir balik kenapa mata-mata dan Rumah Pasong digunakan.Mereka perlu faham sejarah negara sudah dipesongkan!
By toux| on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Tulisan sejarah yang terdapat dalam buku teks di sekolah ditulis mengikut kacamata orang UMNO,contohnya lihat teks sejarah tingkatan 2 oleh Dr.Ramlah dan kknya.Mempropaganda peranan orang UMNO sahaja.
By Shakir Taha on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

err tapi bang isham. saya macam teringat masa tunku mati tu, saya siap-siap nak pergi sekolah ayah saya kata tak payah, hari ni cuti, tunku mati.
By Cahatomic on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Dear TT, A very daring exposure from U. This is why I love U so much!!!! I really hope we will meet one day. Take care.
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

salam, hanya di tt sahaja kita akan berjumpa tulisan sebegini-berani, jujur dan bermaruah. syabas tt, teruskan usaha pencerahan anda. hidup tt... p.s.- tt, kau bila nak kahwin daa... ada anak esok, boleh sambung jejak langkah kau...
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

tt tak sebut pun nama Dr. Burhanuddin Helmy yg slah seorang yng terlibat dlm penubuhan KMM. mmg org so sialis sungguh.ni pun jenis sembunyi fakta
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

buku teks sejarah memang ciptaan manusia pun.. memang tak percaya dgn isi kndungan sebenar buku teks sejarah pun. byk yg tak betul. kena dirangka balik. pasal zaman paleolitk sampai k zaman logam tu pun dah dibuktikan KARUT.
By nurul iman on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

terima kasih utk kenyataan ini.
By nurul iman on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

cis...ruipanya aku telah tertipu sejak dari sekolah randah lagi... memang BAGERO uMNO NI.... rAKYAT BERMANDI DARAH MENENTANG BRITISH...RUPANYA BARUA2 TU DGN MUKA TAK MALU MENGANGKAT DIRI NAK JADI PEMIMPIN. syabas Hisham mendedahkan perkara sebenar
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

gerombolan dah tak boleh menipu , sekarang zaman internet. sekrang zaman encyclopedia britannica.skrang zaman wikipedia.zaman CIA factbook.zaman wikileak.Youtube.,tukar tiub library of congress, oxford journal, british library.. sEmuanya di hujung jari...!
By Non-Governmental Individual on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

PR perentah kita tukar sejarah.. Bogelkan UMNO barua haramjadah Penipu sejarah..macai orang puteh... Kaki belit sebab masa tu orang melayu bodoh kena tipu di bodohkan pedatang2 Arab, siam ,Keling(mamak).. tu sebab sampai sekarang Pemimpin2 UMNO maseh lagi keturunan pendatang2 Haram ni.orang2 Melayu maseh bangang lagi...WOI DAH KENA TIPU SETENGAH ABAD DAH..CUKUPLAH.. Bangang punya MELAYU UMNO..
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Syabas pd Mat Sabu.Ahli ahli PAS tidka silap memilih beliau.Kit aperlukan org org spt iuni utk memecahkan stereotype pemikiran melayu yg lebih suka berpegang kepada status quo ciptaan penjajah dan UMNO.
By Tinta Hitam on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Aku dilahirkan 2 tahun selepas tragedi Bukit Kepong. Apapun, dlm proses aku membesar hingga mula bersekolah, aku masih ingat pejabat2 kerajaan masih diterajui oleh pegawai2 'mat saleh'...seluar puteh pendek paras lutut dan berstokin puteh panjang paras lutut dan kasut kulit. Isham, izinkan aku bawa artikel ini ke blog aku.
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11


umno tidak berani menulis sejarah awal perjuangan kemerdekaan ... dari sebelum penubuhan umno itu sendiri ... bagaimana sukarnya orang melayu berjuang menentang british ... berapa ramai yang ditangkap, diseksa dan di bunuh oleh british .. mengapa pejuang ini menetang sesiapa sahaja yang menjadi talibarut british ... semua ini tak akan di bukukan oleh umno ... kerana mereka (UMNO) di ujudkan sebagai sekatan kepada pejuang kemerdekaan tulin, menentang british.

Untuk mempastikan kepentingan british terjamin, maka british berkerjasama dengan pegawai melayu, termasuk tun razak (dia adalah pegawai besar dizaman british - check sejarah sebenar). lalu umno direstui dan di janjikan kemerdekaan. Datuk on sendiri menjadi 'talibarut british', dengan mengingatkan british akan 'bahaya dari gunung'.... maksudnya dari ulama Abu bakar baqir, hizbul muslimim, berpusat di gunung semanggul .... dan banyak lagi sejarah yang sebenar yang digelapkan oleh umno ....
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

kenapa ramai yg suka mendiskreditkan komunis? berapa ramai pengikut komunis kat dunia ni? jutaan,,,,! takkan semuanya bodoh/sesat/ dan ikut membuta tuli... nota: rakyat kita terlalu malas membaca untuk mengetahui bahawa negara Cuba memiliki healthcare system yg world class! rakyat kita terlalu malas membaca untuk mngetahui bahawa John Lennon juga sokong komunisme!,,, kah kah kah!
By Non-Governmental Individual on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Tukar Tiub adalah yg terbaik.UMNO memang selama-lamanya menipu, bukan saja sejarah tapi segenap segi...daripada sejarah kemerdekaan hingga ke pengundi hantu. Tulisan ini bagus kalau dibukukan
By indah.com on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

ya, warna nusantara ialah merah putih... seperti warna latar belakang bendera indonesia. latar belakang bendera singapura pun guna warna yg sama,cuma ada dikotori gambar bulan dan bintang. warna bendera gerombolan juga sama, merah dan putih, cuma ada dikotori gambar keris..! corak bendera malaysia ditiru dari Star Spangled Banner, lagu negara ku diciplak dari Mamula Moon idea Rukun Negara ditiru dari Pancasila ilham soekarno..! MALAYSIA NEGARA CIPLAK!!
By Non-Governmental Individual on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

selamat hariraya idulfitri kepada TT, staf TT, peminat TT, pembaca TT dan juga sesiapa yg pernah singgah kat blog TT.
By P011 Pendang on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Tapi yang lebih celaka lagi bila ada seorang tu NASIOMAMAK mengaku NASIONALIS...kah kah kah Cuba teka siapa..? Malikat maut sedang tunggu masa jer nak cekik Nasiomamak ni sebab menyusahkan Malaysia...kah kah kah..kah
By Beruk Ketawa...kahkahkah on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

jadi, krismudin tu cucu barua britishlah. masyallah. ok tt. bila pr menang nanti. perbetulkan fakta sejarah. ini, bila u/tahun merdeka. balik2 tunku. balik2 razak. balik2 hussein. masuk penjara pun tak pernah. mana ibrahim yaakob? mana ahmad bustaman? mana ishak haji muhammad. mana2... mana2... orang2 ini keluar masuk penjara. mat indera kena gantung sampai mati. mereka berjuang rupa2nya memperkaya segelintir orang yang tak patut jadi kaya. mat sabu, jangan undur. pertahankan hujah. kalau boleh cabar belaci2 bn/umno tu berdebat. jemput johan jaffar jadi pengerusi. kalau tak, tt sendiri. tapi, dah tau jawapan dah. mereka misti tak berani, punya. tak ada teloq. - cucu mat sentol.
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

bro tt, satu kupasan yang membuka minda. banyak sebenarnye fakta yang tidak diketahui masa tragedi bukit kepong ni. cuma satu je aku nak tegur. kau jagan le guna AKAR UMBI tu. aku muak nak dgr n baca sebab tu perkataan gerombolan. apa yang AKAR? apa yang UMBI? makcik felda tak paham. harap cari perkataan lain.
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

19 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Isham wrote this...Kalau diteliti watak Jins Setan ni dalam cerita Sarjan Hassan lakonan P.Ramlee....begitulah kehidupan Jins dari kecik sampailah sekarang udah nak mampus. Cari makan,jadi barua,menipu.... Dipanggil oleh ketua polis negara ketika itu untuk membuat cerita bukit kepong...skrip,lakon layar,pegarah,dll dialah yang buat. Duit entah berapa juta ditanggung oleh sebuah bank tempatan dan satu lagi organisasi buat modal cerita bukit kepong.Dengan bangga diri berkata modal ketika itu amat besar,tak pernah filem tempatan menelan belanja begitu besar....maka terhasillah cerita bukit kepong versi barua British..

i just have 1 question to HISHAMUDIN RAIS.....what's so good about you till you can condemn anybody in the name of your version of demokrasi? i dont know Tan Sri Jins in person but im very sure he is much much more sincere and credidible person compare ti you HISHAMUDIN RAIS. Berdebatlah secara ilmiah dan bukan hentam apa saja yang ada bunyi BN atau kerajaan. I will salute you if you become minister 1 day but not my loyalty. You have to proof that you are worth a single sweat of voters and stop talking rubbish. Dont lie about true history and dont dare to say that our heroes sacifice is nothing compare to PKM n Chin Peng. Be careful of your words HISHAM...

gengjahat berkata...

baca ni...pasal Mat Indera...

http://pencacai-semalaysia.blogspot.com/2011/08/fakta-yang-selama-ini-di-dembunyikan-di.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2Frcyiu+%28Pencacai+SeMalaysia%C2%AE%29&utm_content=FaceBook

tt...ce ulas sket yg ni...
http://www.freewebs.com/suaraanum/0305b02.htm

Tanpa Nama berkata...

salam aidil fitri,

bahasa yang digunakan untuk penjelasan corak pemerentahan sesuatu negara seperi komunis, demokrasi, sosialis, kapitalis adalah ungkapan yang kompleks dan perlu difahami oleh semua rakyat yang merdeka. Perbahasan atau perbincangan dan sikap yang kurang membaca menyebabkan kita mudah bercakap mengikut emosi. Intrepretasi yang berlainan mengikut fahaman masing-masing adalah sesuatu yang baik tapi perlu lebih ilmiah. salam
zam ipoh

Tanpa Nama berkata...

tak sangka rupa rupanya kita disini pun paling awal jenis hamid karzai, segala galanya telah diatur dgn rapi nampak macam kelam kabut sedangkan rakyat rata2 masih mundur, yang keluarga elit (ambil kesempatan dari kemuduran ilmu dan minda rakyat jelata)keadaan memang tergesa gesa menyebabkan semua perkara mesti cepat selesai, kalau lambat takut rakyat sedar dan bangun menentang

Tanpa Nama berkata...

Dear TT,

Saudara Mat Sabu is the real politician.

Keep going, Sr. Mat Sabu

Tanpa Nama berkata...

terima kasih pada perwakilan yg sokong mat sabu jadi timbalan presiden pas. pilihan yg bijak.

piut ngah layor berkata...

ada yang komen kalau komunis menang malaya akan hilang agama lah...macam2 lah...paham lah cerita nya disini sejarah telah terlakar,maksud disini org nak tahu cerita sebenar dari sebelum merdeka sehingga merdeka sapa yang menentang penjajah...kadang2 rasa cam bongok2 ni tak paham tajuk nak komen...mula lah kata org pro-komunis lah.

Nam Ron berkata...

Respect to your coment bro. hisham. tapi satu saja gua tak puas hati..lu punya nama laaa!..gua benci sama itu hishamuddin @ Mat Tuak!..boleh lu tukar nama glamour sikit!..

724422 @ matyo berkata...

Kopi kecubung tewaskan kekebalan Mat Indera

itu apa yg berita harian tulis

RUMPUT HIJAU berkata...

Sambutan Aidilfitri di Kampung Komunis...sila lihat di link berikut :
http://matamin02.blogspot.com/2011/08/aidiladha-di-kampung-komunis.html

Tanpa Nama berkata...

assajamualaikum tt,alhamdulillah tulisan yang berani,biar anak2 bangsa malaysia sedar sejarah sebenar,merdeka minda serta berani bersuara,merdekakan minda generasi muda ini biar berani,lari bukan takut tapi megatur stratigi untuk meyerang barua2 british(melayu2 umno)hingga ke akhir hayat,maraaa...!tt

Tanpa Nama berkata...

Jadi dalam masa itu Inggeris dan melayu umno tali barut menghadapi tekanan komunis dan perjuang Islam.

Jadi tidak hairan dalam masa itu ada perjuang Islam akan mengambil langkah bersama dengan komunis untuk menghalau Inggeris. Sama juga komunis bersama dengan British lawan Jepun.... di http://nanbinjai.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

salam,

cita pasal komunis ni, siapa yg pernah tengok filem PALOH (2003) arahan adman salleh?

faham isi cerita ni? tahukan anda apakah watak sebenar (background) utk watak yg dibawa oleh samad salleh? atau, watak fatimah oleh ellie suriaty.

pasal apa ending cerita ada babak watak samad salleh bermain gambus dengan ceria dalam hutan dan dikelilingi oleh geng2 baju hijau lain? serta pengikut-pengikut watak samad salleh digambarkan org baik2 dan warak walau duduk dalam hutan...

anda harus buka minda dan tafsir filem ini. tt boleh tolong kot ulas beberapa babak dlm filem ini? aku tahulah sikit-sikit tapi taklah detail.

syabas adman salleh!

f.e.d sg. buloh

Tanpa Nama berkata...

apa kata kita usahakan satu bentuk dana khas mengklik 20 kali sehari untuk perjuangan mat sabu dan tt.. demi membungkus sejarah umno sebagaimana zulqarnain mengambus lubang juj majuj beribu2 tahun lamanya..

hidup mat sabu.. hidup tt.. payahnya menjadi manusia melayu.. nak pachucheng pun semakin susah..

cicit ngah layor berkata...

tt.....ini satu beghiter yg baghu sampai.Beghiter ni cukup menggetikkan menteghi kalah undi anak mami jarum tu.

Begini.....saper2 anak yg yg dibeghanakkan pader tahun 2011 ni,akan dibagi rm100 olih kerajaan negeghi Pulau Pinang.Syaratnyer,mesti org Pulau Pinang dan berpendapatan koghang dr rm 4000 sebulan.Ajer memang celaker anak ciner yg digelor dek demer bapak kominih ni.....haghi tu bagi duit pader org tuer.Haghi ni pulak bagi pader bayi.

kahkahkah......Aper kabor opah mami jarum.Dulu duit rm100 utk org tuer,dikaterkan hilang celah gigi jer.Sekaghang duit bayi baghu keluor tu ndak hilang celah aper pulak.Bulih jadi hilang celah k******t miker gamaknyer.kahkahkah....idop melayu.

Tanpa Nama berkata...

Ader yang komen mat indera tak der agama..so what kalau dia tak caya agama??? patut dibunuh kah?? Pakai otak sikit brader...semua manuasia ader akal, ader hak untuk percaya aper yang dia nak..kalau Mat Indera tak caya agama itu hak dia..

Tanpa Nama berkata...

Orang tua aku kerja tukang kebun dizaman orang puteh memerentah MALAYA, aku masih ingat cerita orang tua aku mengatakan bahawa dalam rumah orang puteh itu sajikan arak brandy kepada pemimpin melayu dan raja gopal yang berkunjung rumah orang putih penjajah itu,kesimpulanya MALAYA di peritah oleh orang yang melayu mabok arak, taraf MABOK dikatakan standard dan orang tidak mabok tidak standard dan kasta rendah dan cukup hina pada masa itu.
siapakah pemimpin Melayu itu..

Tanpa Nama berkata...

aku nak tahu 1 je, kenapa tiap kali merdeka tak penah pun kerajaan mainkan balik pita2 rakaman upacara merdeka kek stadium merdeka tu...nak yo tau apo yg diucapkan dek tunku & org2 inggeris tu....

Tanpa Nama berkata...

Dulu kita pernah belajar sejarah disekolah menyatakan Salahuddin Al Ayubi (saladin)sebagai pengganas,pembunuh dan berbagai penghinaan lagi dan Richard the Lion Heart sebagai pejuang dalam kisah perang salib.Sejarah ini ditulis orang putih dan kerajaan terima bulat2.oleh itu kalau baca sejarah tulisan orang putih yang ada kaitan dengan orang islam kena baca terbalik.