Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 25 September 2011

MINTA BANTUAN PEMBACA




NOTA:


meminta bantuan dari semua pembaca
yang ada pengalaman
menaiki bus ke utara
atau pengalaman menaiki bas
di malaysia ini

tukar tiub ingin tahu:

apa nama syarikat bas ini?
berapa harga satu tiket ke ipoh?
berapa harga satu tiket ke pulau pinang?
di mana boleh ambil bas ini?

kenapa selama ini kita tidak
dapat berjumpa bas yang bagitu selesa
indah dan lumayan

kenapa rakyat biasa tidak berjumpa
dengan bas ini?

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

BAS BARU UNTUK RAKYAT?



nota:
orang india kondukter bas
amat baik untuk dijadikan
model iklan ubat gigi
kah kah kah

27 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hmph, bas selesa macam rumah dia, mmgla PM 1Malaysia ckp dia suka naik bas. cuba naik bas yang rakyat marhaen selalu naik tu. nasib tak baik, berebus la dalam bas yg rosak aircond. ini menunjukkan Najib syok sendiri; ingat bas yg dia naik tu sama mcm yg kita selalu naik.

poitex berkata...

Cuba cari kroni mana dpt projek ubahsuai bas nie...kah..kah..kah

Nostalgia abkk berkata...

Syarikat bas ni nama nya Pirate 1Malaysia Berhad.Hanya untuk kegunaan Bapak Lanun melawat tanah jajahan yang telah disamun nya.
Yang gelap nampak gigi tu ada lah si Kitol dari sebuah Pulau yang menjaga tanah jajahan Bapak dan Suami Lanun.
Ini Lanun moden 1Malaysia tak naik Kapal tapi naik bas.

Tanpa Nama berkata...

Mat gelap tu driver atau konduktor?
mekanik pun boleh...
kah...kah...kah...

Tanpa Nama berkata...

mat monggol memang suka bas begini....
memburit memang selesa....utk kaki memburit
kah...kah...kah

Tanpa Nama berkata...

tuan tt
boleh buat teka teki: ada berapa orang dalam bas tersebut? .3 / 4 atau 5.dan sapa yang teka betul dalam bermalam sekali lagi di bawah............?
zmmm

JDT berkata...

umang aiiii... itu bas ke hotel 5 bintang? &^%%##@)(*^*
Nampak gayanya, lepas PRU13, umPORN perintah johor & melaka ajelah.

Chua Jui Meng, my next MB.
Chua soi lek -pornstar

Tanpa Nama berkata...

cisss..kalau mcm ni punya bas,pusing satu dunia pun aku sanggup.diskriminasi betul,bagi mak badak naik bas mcm ni

Tanpa Nama berkata...

Iklan ubat gigi DARKIE.. Hahaha

Tanpa Nama berkata...

Bas ni tak selamat. Bagi free pun saya tak naik. Kalau corner atau emergency break, kaki patah kena meja...

Beruk Ketawa...kahkahkah berkata...

Fax yang baru aku terima.

From: Pemandu Bas
To : Beruk Ketawa

"Bas buruk untuk Rakyat. Bas baru lagi mewah untuk Penyamun. Masa aku bawa bas tu, bila tengok jer cermin belakang...aku rasa macam nak penerajang Monyet2 kat belakang
tu"...kah kah kah..kah kah

Tanpa Nama berkata...

adoi. ni kah rupa bas yg PM sgt-lama-tunggu-jawapan-pernahkan dato-seri-naik-bas awam- oleh farah fauzana tu.

adoi. kah kah kah bas penang-kl jamban pun jahanam.
shingam penuh lantai
tunggu nak naik bas bawah pudu, kena pau pulak
sampai juru. tukaq bas lain ke bagan.
kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

bas biasanya berhenti di tempat kencing yg paling hancing....langsir bas hapak....

DX berkata...

Mula dengar berita kata PM naik bas di Perak. ingat naik perak roadway ke? bas ekspress ke?

skali tngok tunjuk bas jabatan perdana menteri. xpe lagi tu.

harini tengok kluar gambar isi dalam bas nya! sofa la!

ini mesti idea perunding imej supaya nampak mesra rakyat. sekali boleh keluar gambar isi dalam lak!

Barack Obama juga melakukan kempen jelajah menggunakan bas.

Tanpa Nama berkata...

Terbaik dari united malay no otak.., pm berjiwa rakyat..., naik bas jumpa rakyat konon..., hiyarkh..., ptuiiii.. TT, gua tak tau la kot2 bas ke utara semua macam si najis ngan anak badak tu naik.., yg gua tau masa blk kelantan hr tu, tayar bas yang gua naik tu pancit tengah jalan.., dekat sejam kat tepi hutan lipis tu.., nasib baik tak jumpa hantu bonceng...

apa pun gua reda tapi jeles la jugaak tgk anak badak naik bas siper vip cam tu..., yg penting suspension bas tu mampu menahan berat anak badak tu...

Tanpa Nama berkata...

PM dan suaminya mestilah naik bas yg serupa dgn kapalterbang. Penumpangnya cuma 4 orang saja-PM, suaminya, keling kondaktor, dan entah siapa pompuan sorang lagi-pelayan kot. Kerusi bas pun buat daripada kulit lembu dari Itali, kot. Barulah sesuai dgn pungkok penumpang. Tapi media perdana tak tunjuk keadaan dlm bas. kat Luar pun dia tunjuk pintu bas saja. Kononnya PM dan suami berjiwa rakyat, naik bas.

Melayu kena tipu lagiii...

sri hartamas

Tanpa Nama berkata...

Dan untuk memberi ilusi bahawa PM tidak pendek, PM duduk di depan, sementara suaminya duduk belakang sikit. Tak nampaklah PM ni pendek. Dan tengok tak PM betul2 menghimpit suaminya smapai muka suami pun nampak tak selesa, nak bernafas pun susah. Kenapa suami PM tak dibenarkan duduk dengan keling kondaktor bas tu?

Tanpa Nama berkata...

isham , siapa mamat itam tu ? dah macam lotong terbakar jerk . kah kah kah kah .

Tanpa Nama berkata...

tokey ubat gg darlie..

Tanpa Nama berkata...

cehh itu bas nak ke mongolia jer...bas tu transit di chennai...26 rupee pergi-takyah balik.

Sudinsenak berkata...

Itu bukan BAS
itu KONTENA
nak hantar NAJIB
ke MONGOLIA

kuhkuhkuhkuhkuhhhhhh

oranglidi berkata...

WOWWWWW.. ni bukan bas ni. ni dah macam airbus ni.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama 25 September 2011 11:37 PM:
Dan untuk memberi ilusi bahawa PM tidak pendek, PM duduk di depan, sementara suaminya duduk belakang sikit.

pembetulan: bukan "suaminya", tetapi "isterinya" - sila jangan silapfaham lagi, terimakasih

lagi satu, siapa la "perunding imej" yg diupah dek najibabun & laki ni?? kalau ye pun nak letak meja, letak la coffee table kelas bergaya, jangan la letak meja makcik2 kampung fesyen 80an beli bayar bulanan kat kot mamot tu! (tau la laki najibabun tu sama berat dgn seekor anak mammoth!)

p/s lelaki india tu kondakte bas. perempuan kiri depan tu ialah laki kondakte. dia ialah pemandu bas. usahawan bumiputera contoh, business lakibini...

-average joe-
klakka-la.blogspot.com

Fahmi Ismail berkata...

setahu aku bas paling mewah setakat ni pun bas Aeroline...tu pun tiket dari Queensbay , Penang ke Sunway Pyramid dah harga lebih kurang RM63...

Tanpa Nama berkata...

nama makhluk belah kanan tu CAMBRY BLACK..kadang2 CAMBRY HITAM METALIK pun okey

Melayu Celup berkata...

Woit TT... agak agak lah kalau nak menganjing pun... tergelak berguling guling aku sambil buat 69 dengan ah moi chantek aku bila baca post kau nih... Kondukter bus jadi model iklan ubat gigi? kah kah kah... Tak ke bagus kalu konduktor bas pujaan hati kau tu je yang bawak bas ?... Aku nak sangat tengok si Konduktor bas yang disebut sebut nih sekali kayuh basikal tua waktu tengah malam kat Bandar Ipoh time dekat GE13 nanti... al maklumlah denyut nadi rakyat nak didengar atas konsep 1 Malaysia... itu jam, time aku nak light light dengan Ah Moi chantek aku, mesti tak menajadi lagi sebab tergelak kuat macam kau jugak kah kah kah... Hidup Rakyat !! Kita Kasi Mampus Terus Sama Ini Gerombolan !!

Tanpa Nama berkata...

kenapa PM tak naik bas Wai Thong ker... bas Ganeral ker.... atau bas pekan ipoh, kata pemimpin berjiwa rakyat, ini naik bas mewah, pas tu cerita kat rakyat PM naik bas, kalau ada bas mewah macam tu aku pun nak naik bas tiap2 hari...

yang kena tipu melayu UMNO and the geng yang untung PM and kroni dan yang seangkatan dengan nya...