.

Khamis, 13 Oktober 2011

PENEROKA FELDA SUDAH MARAH DAN NAIK MINYAKPENYAMUN BERNAMA ISA SAMADNOTA:
orang negori cukup hebat
ada perogol di jelobo
ada penyamun di pot dikson
ada bik mama jual nasi kang kang di rombao
kah kah kahKEMARAHAN WARGA FELDA

Assalamualaikum wbt dan Salam Hormat.

Ketakutan dan kerisauan nampak jelas di raut wajah Tan Sri Isa Samad (Isa Samad) dalam rancangan Soal Jawab TV3 pada malam 12 Oktober 2011. Fakta-fakta diberikan sama sekali adalah sekadar alasan dan Warga Felda keseluruhannya berterima kasih kepada TV3 kerana menanggalkan topeng yang dipakai Isa Samad dan menampakkan sisi wajah kerakusan dan kedangkalan pengetahuan Isa Samad. Gerakan-gerakan yang dimulakan oleh ANAK diketuai oleh saudara Mazlan Aliman dan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat menunjukkan bahawa Warga Felda tidak lagi meyakini UMNO sebagai pembela Felda yang sebenar, bermula pada hari pertama Isa Samad memulakan tugasnya sebagai Pengerusi Felda.

Meneruskan lagi kesinambungan perjuangan warga Felda dalam menentang kerakusan Isa Samad dan konflik-konflik yang ditimbulkan oleh beliau dengan restu Perdana Menteri, Warga Felda akan memulakan kempen Gelombang Jingga dengan penubuhan Gerakan Mansuhkan ISA 2.0. Tujuan penubuhan Gerakan Mansuhkan ISA 2.0 ini adalah untuk menyatukan kumpulan-kumpulan peneroka, golongan belia Felda, golongan profesional kelahiran Felda serta NGO-NGO yang bersimpati dengan perjuangan warga Felda bagi menghalau Isa Samad dan konco-konconya dari agenda peribadi masing-masing.

Pelancaran dan penamaan Jawatankuasa Gerakan Mansuhkan ISA 2.0 akan diumumkan kelak melalui sebuah sidang akhbar yang dijangka diadakan dalam masa terdekat. NGO-NGO yang ingin turut bersama dan bersimpati dengan warga Felda diminta berhubung dengan Saudara Mazlan Aliman, Pengerusi ANAK yang dilantik sebagai Setiausaha Kehormat Gerakan Mansuhkan ISA 2.0. Sementara itu, Warga Felda diseru memakai warna kebanggan kita iaitu warga jingga sekerap mungkin yang akan dijadikan permulaan sebuah gelombang bagi menumbangkan Isa Samad dan konco-konco korporatnya yang rakus. Menteri Besar - Menteri Besar di mana terletaknya tanah-tanah Felda Plantation yang cuba dicagarkan oleh Isa Samad kepada Felda Global Ventures selama 60 tahun diminta terus mempertahankan tanah masing-masing iaitu hak rakyat negeri dari cuba digadaikan di Bursa Saham.

Bersama-sama ini juga disertakan ringkasan bergrafik Krisis Campur Tangan Isa Dalam Felda bagi menjelaskan lagi situasi yang berlaku dalam Felda untuk disiarkan dalam media kendalian tuan dan sokongan media tuan adalah sangat dihargai.

Sekian,terima kasih.

Suara Felda
Penganjur Bersama
Gerakan Mansuhkan ISA 2.0
(Jom nyahkan ISA samad serta Isterinya dan Sabri Ahmad)

SILA KLIK IKLAN UNTUK TT


4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Mengikut Akta KPF( Koperasi Permodalan Felda)..

Hanya Peneroka sahaja yang layak menjadi Pengerusi Felda.

Habis macam mana 'Lembu Pendek' ini boleh jadi Pengerusi Felda?


##Dalam Blog Beruk Ketawa...ada cerita gambar baru...ada contoh baru...kah kah kah..kah kah

Tanpa Nama berkata...

heeiii isa samad, suck my dick!!

-anak muda felda-

Tanpa Nama berkata...

Satu lagi TT... Ada Ketua tak jadi menteri....

Tanpa Nama berkata...

ceo datuk sabri mmg nak share je..cuba pikir bila listing..semua tanah felda kena letak bawah felda bukan nama peneroka..kalau tolak tanah peneroka...takde la besar sangat size dari segi hectarage..lepas tu org asing boleh undi semasa AGM , dividen sah sah skit ...