.

Ahad, 15 April 2012

BERITA TERKINI DARI DATARAN MERDEKA - KHEMAH BERTAMBAH
SALUT UNTUK YANG BERANI!JAM 2.00 PETANG
dbkl datang lagi
kali ini dbkl minta kad pengenalan

poooraaah

semua bersedia !

BANTUAN DAN SOKONGAN DIPERLUKAN
semua anak muda
disekitar kl
sila turun ke dataran merdeka
beri sokongan

JAM 1.00
khemah betambah dari 4
menjadi 6
sekarang dan bertamnah jadi 10

sokongan tersu datang

JAM 12.00 TENGAH HARI
dbkl datang meminta anak anak muda bersuarai

dbkl ingat anak muda ini bangang!
pooorah

ada sekumpulan polis beruniform
berligar ligar sedang menunggu
pangilan dari bik mama
apa punyab tuuuur!


DBKL ARAH PINDAH, SISWA TERUS BERKHEMAH DI DATARAN - mkini

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) hari ini mahukan kira-kira 170 mahasiswa yang berkhemah di Dataran Merdeka sejak semalam bagi menuntut pemansuhan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) berpindah daripada kawasan itu.

Kelihatan pegawai penguatkuasa menemui mahasiswa dan mengarahkan mereka mengosongkan kawasan itu bagi memberi laluan kepada konsert diraja malam ini.

Mahasiswa diberitahu, menurut undang-undang, tiada sesiapa dibenarkan memasang sesuatu struktur di kawasan tumpuan pelancong itu tanpa kebenaran datuk bandar.

Setelah berbincang, mahasiswa bagaimanapun memutuskan enggan berpindah selagi tuntutan mereka tidak didengar.2 ulasan:

Matrojak berkata...

Bro TT ada wartawan asing tak? BBC, Al-Jazeera etc... kalu ada lagi bagus... tunjukkan yg di Malaysia ramai pemimpin2 yang korup dan mementingkan diri sendiri & kroni2...

Tanpa Nama berkata...

Betul-betul unsangkarabel! Tindakan mahasiswa berani berkhemah dan berazam untuk bermaustatin di sana sehingga IBU DEMO berlangsung pada 28 April ini amat, amat menggembalikan nostalgia bagaimana gerakan kemerdekaan melakukan sebegitu tapi berbeza dari segi masa dan stail, namun ciri-ciri mahu menghapuskan ikatan zalim oleh rejim pemerintah yang dikepali UMNO itu sangat mengkagumkan! SALUT dan aden menumpang sikit semangat'revolusi' itu. SYABAS gerakan mahasiswa berkenaan. Itu dia jika fear factor dapat diatasi satu rasa perjuangan dan setiakawan dapat dinikmati bersama.