Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 16 April 2012

TERKINI DARI DATARAN MERDEKA





HUTANG HUTANG DAN HUTANG







JAM 1.00 TENGAH HARI

yb tian chua
telah datang dari parlimen

kelmarin:
yb amir shaari
yb siva rasa
yb gan pei nei dan surendran
telah datang memberikan sokongan

NOTA:
khemah yang dirampas
kini akan diganti baru

seorng hamba allah yang baik
hati telah bersetuju untuk
membeli dan mengganti dengan khemah baru

syabas dan terima kaseh!

NOTA:
anak anak muda
warga kota
dijemput untuk
bersetiakawan dengan pelajarf
yang menuntut agar hutang ptptn mereka di lupuskan!




7 ulasan:

kuasa rakyat berkata...

Bertambah semangat utk turun 284, insyaallah petang ni aku ke dataran tahrir cawangan malaysia.

Tanpa Nama berkata...

Fakta
1)Demo student adalah demo terkuat di dunia.

2)100% kerajaan negara maju tukar kerajaan melalui pilihanraya

3)100% kerajaan negara ketiga bertukar kerajaan melalui demo student.(pemula demo nasional)

4)95% pelajar berdemo adalah melayu.Ini meyusahkan kerajaan untuk bertindak kejam dimana bimbang mepengaruhi kaum keluarga mereka.

5)90% generasi yang lahir selepas 80an mengikuti 80% berita internet dari akhbar nasional membolehkan sekurang -kurang 70% didedahkan dengan skandal sebenar kerajaan.

6)60% Golongan PRU12 yang mengundi BN bukan kerana mereka menyokong BN tetapi kerana mengikut majaroti(mereka adalah pengundi atas pagar yang takut melawan arus).Namun selepas BN kalah teruk dan melihat amat mustahil kerajaan ditumbangkan,golongan ini akan menyokong pembangkang tanpa ragu-ragu.(Saya adalah salah satu dari golongan ini).

7)Untuk jumlah penduduk seramai 27juta ,negara yang meraih pendapat melebihi 250-300billion setahun amat tidak masuk akal menerima gaji purata dibawah 1000 ribu sebulan dengan kadar inflasi melonjak 7%.Pendapatan malaysia lebih dari Indonesia,Filipina ,Thailand secara kumulatif (Perbandingan dengan jumlah penduduk).Juga melebihi pendapatan Britian dari segi kumulatif perbandingan purata pendapatan negara dengan jumlah penduduk.

8)Inflasi dan pendapatan yang maha teruk ini bukti hampir 70% pendapatan negara diselewengkan atau disalah urus tanpa memberi manfaat kepada penduduk.


Sekian ABU....

Tanpa Nama berkata...

kalau kita selami zaman nabi s.a.w, yg ikut nabi bjuang adalah anak2 muda. yg tua majoriti terus jahil.

2012 jgn harap org tua nk tuntut apa2 faedah utk diri rakyat. mereka kekal dgn jahil umno yg bg rezki, tanpa umno umat malaysia punah. anak2 teruskan usaha kamu. ingatlah di setiap zaman yg tumbangkan pemerintah zalim adalah org muda. yg muda xturun sokong kwn2 d dataran, yg yb2 xjoin tido khemah, korang loser.

jgn amik kemudahan dr usaha susah org lain. jgn tiru asignment kwn utk dpt degree sama dgn kwn. jgn buat perangai mcm babi.

zaman xpnh berubah. cuma zaman itu adalah roda.

nabi arahkan peperangan thadap raja rom. kita perlu ke ada raja? bwk2 la sedar xda faedah raja2 selain utk ikut kristian england.

Tanpa Nama berkata...

hamba allah tu mesti penah bagi pinjam duit kat zulnodeng. hehee

underBear berkata...

kenapa tidak boleh dimansuhkan PTPTN?
-tidak adil bagi student2 lepas.maksudnya pada yang telah bayar abeh or hampir habis.depa ni dengki sebab depa pecah poket dok bayaq utang.mampoih p,sapa soh hampa tak buat dari dulu lagi.
ini baru dipanggil penambahbaikkan...pengorbanan orang yang dulu2 tetap dikenang...
-depa slalu cakap ni suma agenda pembangkang.ea,memang.ini la orang kata tumpang toi.
-depa kata student gila babi dok wat pangai lembu kat depan orang ramai,mintak simpati.depa dengki sebab depa pon gila babi sentot teloq dok pulun keja nak bayaq duet PTPTN.jadi gila babi dalam sluaq sorang2 takdak orang nak tolong tngok.hahahaha
-memang la bulan2 bayaq 50 pon takpa...tapi sampai bila nak bayaq?sampai anak kita masuk U balik?!hahaha...
-masalah lagi bila dah pinjam takmau bayaq,klo takdak la kempen kutip utang PTPTN tu...takdak la sekat2 nak p umrah,oversea..nama pon pinjam...student tu pakai duit tu wat modai mana tau...dia beli kondo ka..nega kcik2 dlu ka..nanti dah kaya baru beli lembu,eh,bayaq balik PTPTN.mana tau kan.
p/s=hat tak sokong ni,suma keja dengki ni.....aku pon dengki bab dulu Mara bagi alaun kat aku 110 ja sbulan.aku dengki dengan budak PTPTN bab depa dapat ribu2....
hahahahhahaha....

Tanpa Nama berkata...

terus lawan.. lihat betapa angkuhnya menteri menangani isu ini.. seolah duit bapak dia punya.. kesian student ipt dah la dapat prof kangkong menteri pun kong kang.. tak dapek den bayangkan menteri pengajian tinggi yang nampak tak cerdik langsung dah la tu tak hensem langsung.. macam ni jgn mimpila student nak score bagi mrmbolehkan convert loan ke scholar.. sampai bila bila pun student kena bayar selagi menteri ni jaga.
TT lu la jadi menteri jaga ipt..nanti student lebih bersemangat belajar dan wa rasa lu pun beesemangat tengok student yang cun. untuk lu sudah disediakan lecturer kang kang yang andartu..he he jangan marah bro nanti cepat muda...
ptptn ni untuk kroni yang bukak ipts ja.. tu yang banyak dok menyalak tuh..

bro terus bakar bro biar sampai jadi abu..

Tanpa Nama berkata...

Komen di youtube Malaysiakini amat menyedihkan.

Ramai lembu bangang.