Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 31 Oktober 2012

KEMPEN MENGGUNAKN KONDOM UNTUK ELAK BUANG BAYI





NOTA:
tt menerima pelbagai pandangan
ini baik - ertinya kita berdebat 

ada yang membawa pandangan dari awan kayangan
ada yang membawa pandangan bumi yang nyata
tetapi yang saheh  ialah kondom
akan mengagalkan air mani jantan
dari menemui  telor dalam rahim perempuan
kegagalan ini bermakna tidak ada anak akan lahir

tak ada anak lahir 
maka TIDAK ada bayi akan dibuang


FARDU KIFAYAH BUNA FARDU PAYAH
Tanpa Nama 26 Oktober 2012 6:42 PTG, Yang mengadap Allah adalah ruh kita dan bukan 'pakaian' kita yang sudah busuk. Jadi kalau ditanam, dibakar, rebus, dimakan, ditong sampahkan, dipamirkan dll., ianya tidak menghalang ruh kita menemui Allah jua - tiada perantaraan antara kita dgnNya. Mengendalikan mayat adalah "fardhu kifayah".

 Kalau tidak diuruskan, satu kampong bertanggung jawab. Jadi kalau org2 Islam sesama sendiri tidak mahu menguruskannya sudah tentu ugama lain boleh menguruskannya - jgn pulak nanti Jabatan Ugama Islam menggali semula kubur itu utk mengurus secara Islam pulak! - Hantu Jerangkung on LAGI SURAT DARI PEMBACA TENTANG KONDOM
Anonymous
on 10/27/12

           
ZAMAN MAK DATUK
NASIHAT TT (TRICK GUNAKAN KONDOM) NAK PELAWA ANAK MUDA LAKUKAN SEX BEBAS TANPA BERANAK... NI NASIHAT ORANG YANG TAK PAKAI AGAMA. CUKUPLAH KAMU YANG TAK MAHU PAKAI AGAMA...

RAMAI ORANG KAT DUNIA NI MASIH PAKAI AGAMA DAN KEPALA HOTAK...SEX BEBAS MELINGKUPKAN TAMADUN MANUSIA..KONDOM MENGKAYAKAN KAPITALIS LENDIR... KEPALA BANA BOLEH DiKAWAL...

HALO...ZAMAN MAK DATUK KAMU DULU TAK ADA BUANG ANAK...TAK ADA KONDOM TAK ADA SEX BEBAS...KOTEI SAMA SAJA..ZAMAN DULU KE ZAman sekarang.. on LAGI SURAT DARI PEMBACA TENTANG KONDOM
Anonymous
on 10/27/12

 PAHALA DAN BUKIT
Ketua-ketua ugama dan Pak Mufti mungkin dapat agihan dosa dari keterlanjuran sedikit anak-anak muda ini. Kerana mereka gagal menghalang dari perbuatan sumbang ini berterusan. Hanya Tuhan sahaja yang maha adil dan mengetahui segalanya. Yalah ! ia macam niaga MLM juga. Kalau rakyat buat baik mereka juga dapat imbohan pahla. kiralah kalau 0.01 persen pun pahla dah macam bukit jadinya. Mana boleh nak claim Pahla sahaja. on LAGI SURAT DARI PEMBACA TENTANG KONDOM
Anonymous
on 10/27/12


 PERANAN GURU
Kalau faham agama, dia orang tak akan buat kerja2 zina sebelum bernikah. Yang jadi penzinahan ialah jika kita mengikuti ajaran agama setengah masak. Kalau emak bapak atau ulama tak sibuk berpolitik, insyaallah kes bunuh bayi tak akan berlaku.

Guru2 juga memainkan peranan penting mendidik disiplin dan tingkah-laku budak-budak. Ibu bapak janganlah memanjakan anak dan mempercayai anak lebih daripada mempercayai guru. Bila dah termengandung???? Janganlah salahkan Islam, agama, atau ayat-ayat Quran bila kes bunuh bayi berlaku! Takut jadi murtad pulak!!

Penjualan kondom dan penggunaannya bukan untuk budak sekolah atau untuk pasangan yang belum dihalalkan melalui pernikahan yang sah di sisi agama!! on LAGI SURAT DARI PEMBACA TENTANG KONDOM
Anonymous
on 10/27/12

LAGI LAGI AGAMA
"Ibu bapa boleh membantu tapi jangan pakai kaedah agama kerana kaedah agama tiada fahaman saintifik mengenai psikologi/biologi..." Siapa yang komen ni?? apa punya BODOH dan KANGKONG laaaaa haai.. banyak ayat dalam quran yang mention pasal biologi reproduksi ni?

tak sudi baca ke?? tu satu quran tu dah siap terang2 cerita pasal psikologi/biologi ni.. kepada si tukang komen tu, kalau kau ada anak.. boleh jamin kau berani nak citer benda2 berkaitan kat dalam quran tu kat anak2 kau?? saintifik konon.. pfftt...lain kali google benda yang berfaedah sikit laa instead of bukak website porno sambil melayan TT ni..

kalau tak pun.. at least sebelum nak komen sesuatu yang kononnya nak nampak educated dan unique, buat research dulu... Anyway aku tak nafi pak lebai ke.. kaki judi tikam ke.. semuanya kalau nampak pantat, komfem nak tujah... saranan pasal kondom tatkala air dah betul2 naik kepala ni pun aku setuju atas dasar nak kurangkan bayi mati kena buang.. tapi alangkah baiknya kalau korang2 yang on LAGI SURAT DARI PEMBACA TENTANG KONDOM
MakjunKuat
on 10/26/12

RANCANGAN ZIONIS PULAK
dulu aku pun tumpang gembira bila ikhwanul muslim menang dalam election...tapi bila aku tgk berita presiden morsi meminta pinjaman dana dengan imf selepas dia menang pilihanraya..aku da rasa x sedap ati...sah2 imf tu duit rotschild..imf,bank dunia,pbb semua tu duk bawah tapak kaki rotschild..hatta presiden amerika sendiri pun boneka rotschild..

so nak pk logik takkan la presiden morsi ni x tahu siapa rotschild..salah satu cara zionis menguasai dunia adalah dengan kuasa duit..kuasa hutang..mana2 negara yang memang tgh berhutang dan meminta dana dengan imf..secara x langsung negara tu memang da berada dibawah kawalan zionis..

aku sedih dengan perkembangan politik zaman sekarang..terlalu percaya dengan demokrasi..terlalu bergantung dengan duit...macam tuhan ni da x wujud...!!!tapi memang konsep demokrasi itu sendiri percaya bahawa manusia adalah tuhan..manusia mempunyai kuasa menentukan masa depan hala tuju hidup...sedang kan dalam islam ada meyebut la hau la wa la quwwa ta illah billah... on PERJUANGAN ANAK MUDA DITERUSKAN LAGI



7 ulasan:

Nami berkata...

Dalam hal ini, semua nak jadi holier-than-thou. "Aku lagi suci dari kau". Aku lebih pandai ugama dari kau. Isham tak pandai ugama, Isham sosialislah, Isham kaki seks lah, apalah.

Aku nak bertanya pada semua orang ni, yang sibuk melabon pasal ugama ni, yang sibuk menghentam Isham ni sosialis ni, cuba fikir, kenapa kadar buang bayi negara kita jauh lebih tinggi berbanding Norway, Sweden atau Denmark yang makan babi minum vodka? Apakah kita di negara Islam - yang korang kata sepatutnya lebih baik dari negara kafir, tetapi result sebaliknya?

Bak kata Mat Sabu lah, Malaysia ni negara orang Islam, bukan negara Islam. Kalau difikir balik, aku rasa benda tu betul.

Sebab orang Islam ni tak semestinya mengikut Islam. Bak kata Mohammed Abduh, seorang ilmuwan Islam, "saya ke Barat dan melihat Islam walaupun ramai yang bukan Islam, dan saya balik, saya lihat ramai orang Islam, tetapi tiada Islam".

Teruskanlah angkuh dengan ugama kamu dengan berkata "Isham tak ada ugama".

Oh ya, korang nak kutuk sosialis ni, korang ni baca ke tak Communist Manifesto? Baca tak April Thesis? Baca tak Slavoj Zizek? Baca tak Pablo Neruda?

Setahu aku, Muhammad kata belajarlah kamu sehingga ke negara China, tak kisahlah ilmu apa asalkan berguna.

Jangan asyik nak hentam orang tapi membaca malas.

Tanpa Nama berkata...

Tuan TT,

Zikir memang BOLEH tundukan zakar kalau sambil berzikir ingat Allah ingat mati ingat seksaan dan balasan api neraka dan ingat kita hanya sementara kat dunia ni.. Musti kecut punya.. selera pon takda..

Cuba ingat hukuman hudud berzina kena sebat 80 kali atau kena rejam sampai mati tu pon dah cukup gerun.. gerenti nak berzina fikir 1000 kali..


Tapi Zikir memang TAK BOLEH tundukan zakar yang keras kalau sambil zikir tengok porno.. tengok facebook tengok gambar gedik perempuan.. dan benda2 yang menaikan syahwat.. :) memang satu sen pon tak jalan.. tok iman pon cabut kopiah..



PENGGUNA KONDOM berkata...

Banyak ulasan yang dibuat oleh orang-orang yang anti-kondom di Tukar Tiub membuktikan kepada dunia bahawa pembunuh-pembunuh bayi di Malaysia adalah orang-orang yang kuat agama yang enggan menggunakan kondom semasa melakukan hubungan seks.

Bagi yang tak kuat agama, tiada masalah bagi mereka untuk menggunakan kondom semasa melakukan hubungan seks. Tetapi bagi yang kuat agama, mereka enggan menggunakan kondom atas berbagai alasan (haramlah, makruhlah, berdosalah, zionislah,....). Tetapi bila sampai bab seks dan lendir, mereka ini juga lemah macam orang-orang yang tidak kuat agama. Bila ada peluang untuk mengecapi burit wanita, mereka ini tidak akan menolak. Jadi mereka akan melakukan hubungan seks tanpa kondom. Bagi yang tidak lebai, mereka akan menggunakan kondom. Jadi sembilan bulan kemudian, yang menggunakan kondom tidak menghadapi sebarang masalah. Yang lebai yang berdegil tak nak guna kondom akan terkejut bila wanita yang mereka setubuhi itu mengandung dan melahirkan seorang bayi. Jadi untuk menjaga maruah lebai mereka, mereka membuat keputusan untuk membunuh bayi yang tidak berdosa itu supaya ketidak lebaian mereka tidak diketahui umum.

Kesimpulan:

SEMUA PEMBUNUH BAYI DI MALAYSIA IALAH ORANG-ORANG MELAYU YANG LEBAI SEBAB YANG TAK LEBAI MACAM HISHAMUDDIN RAIS AKAN MENGGUNAKAN KONDOM. HANYA YANG LEBAI MASIH BERDEGIL TAK MAHU GUNA KONDOM!

Pandangan awan kayangan dan cerita dongeng Arab tidak akan menyelesaikan masalah pembunuhan bayi di Malaysia.

KEMBALILAH KE ALAM BUMI YANG NYATA SEBELUM KAMU MEMBUNUH SEORANG BAYI!

KAH KAH KAH

Tanpa Nama berkata...

Alahai melayu-melayu, Apahal la bangsa aku ni menuduh org lain menggalakkan zina, Komen Bangang sume nya..Bila Masa plak la kempen pakai kondom ni menggalakkan orang beromen...Suh pakai je pun..dah ada akal pandai2 la fikir..dah nasihat agama pun jalan, dah halang pun xjalan, PEGAWAI TORCH LIGHT PUN xdapat nak halang..Akhir skali, suh pakai kondom, SALAH ke? PUKIMAK LA KORANG Ni main tuduh2...hayati message penyampaian la, yang baik amik, yang xbaik jgn amik, BANGANG!!!!

didi kota belud berkata...

LANCAP..KERAS...KOYAK PLASTIK...SARUNG KAT PELIR...ADJUST....LETAK LUDAH SIKIT....CUCUK SLOW SLOW......DARI 10 KM SEJAM...AGAK AGAK PANAS...BOLEH GOYANG 50 KM SEJAM...NOS KELUAR ....CABUT...KISS KISS PASANGAN ANDA...SAY THANK YOU....CABUT KONDOM KELUAR...BALUT NGAN TISU...BAWA BALIK.....TANAM KAT TANAH...INGAT...T A N A M...NANTI SEMUT GIGIT...

Pro_Pembaharuan berkata...

aku suke sangat pendapat tanpa nama 2.02 ptg... hahahhahahaha...

memang tepat sekali!

satu lagi aku nak tambah, kalo kondom pun susah, cube buat cam logo merdeka ari tu...

goncang je sambil tengok2 modal2 ape yg bole dibuat modal... ex-gf adalah yang terbaik untuk dijadikan modal...

lepas goncang dan pancut, mesti cakap, Alhamdullillah, sib baik tak zina... kalo tak, baby aku kene buang!

Goncang perlu digalakkan sebagai menggantikan zina selain pakai kondom!

Sebab aku dulu buat gitu! balik dating jer, terus goncang! putus ngan ex-gf, aku goncang!

sib baik tak de baby aku yang dibuang!

Cuma tak tau dalam trillion2 sperma aku itu, ade ke yg jadi doktor, lawyer ataupun engineer...

KAH KAH KAH!

Tanpa Nama berkata...

Wanita yng kamu nikahi
Tetapi tidak disentuhi
(sebab brlapik),maka Berikan
Mutaah(saguhati) pd mereka...

Abusyukri