.

Selasa, 20 November 2012

NOH OMAR BUAT ONAR LAGI

 MAT SAMSENG
NOTA
tengok muka macam ini
boleh di percayai ke?
kah kah kah
KENYATAAN MEDIADakwaan Noh Omar Tidak Berasas Dan Mengelirukan

SHAH ALAM, 20 Nov : Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) menafikan dakwaan yang dibuat Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Noh Omar mengenai anak syarikat PKNS iaitu Worldwide Holdings Bhd (WHB) yang dikatakan merancang menjual sebahagian pegangan sahamnya bernilai RM 150 juta kepada syarikat bukan Bumiputra.

Pengurus Perhubungan Awam PKNS, Ishak Hashim, berkata, WHB tidak akan menjual pegangan sahamnya itu kepada mana - mana pihak dan akan kekal menjadi milik perbadanan itu.

“PKNS menubuhkan anak syarikat untuk memiliki aset komersial PKNS dan proses pertukaran nama pengarah serta pemegang saham 'shell company' ini diuruskan oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan Setiausaha Syarikat."

“Ini adalah isu pentadbiran yang biasa dilakukan dan melibatkan SSM serta Setiausaha Syarikat,” katanya yang menyifatkan tuduhan berkenaan sebagai tidak berasas dan mengelirukan.

WHB merupakan anak syarikat PKNS yang menjalankan empat aktiviti perniagaan utama iaitu pelaburan dan pembangunan hartanah, perkhidmatan pengurusan alam sekitar, penjana kuasa bebas, pelaburan dan pembuatan peralatan perubatan.

Sementara itu, Ishak juga menyifatkan tuduhan yang dilemparkan itu sebagai tindakan yang tidak beretika dan boleh mengelirukan pelanggan – pelanggan dan rakan niaga PKNS dan WHB serta orang awam.

“PKNS dan WHB tidak berminat untuk terlibat dalam polemik politik dan menggesa agar pihak yang terlibat untuk memeriksa dan memastikan kesahihan fakta terlebih dahulu sebelum melontarkan sebarang dakwaan di media,” katanya lagi.

- www.pkns.gov.my -


3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Menipu boleh jatuh munafikun. kalu dengar golongan munafikun tak kira PAS ker, Umno ker, tok lebai ker, mufti ker atau sapa2 ker, membawa apa-apa berita, semaklah dulu sedalam-dalamnya. Tetapi adalah lebih afdal kalau tidak mempercayainya terus!!

Rujuklah... kat Quran dan hadis pun dah disebut. Dah diperingatkan berkali-kali. Cuma manusia yang 'otak kosong' sahaja tak ambik pedulik!

didi kota belud berkata...

gambar tu berkata begini- 1 MALASIA,10000000 KALI REMBAT PUNYA,BATANG PELIR AKU PANJANGNYA HAAAAH....BEGINI KAO,SATU TAHUN JER TINGGAL MEMERINTAH KITA NI ATAU KURANG,INI JOLOK KAT TAIK PALAT KAK ROS NI BEBUNYI NI,TAK RETI JULINGLAH KENA PAKAI JARI DAN YANG SEBNAR BENAR NYA....GAMBAR INI BERKATA- KASI CAN LAH SATU KALI JER...SATU KALI JER AKU JADI MENTERI BESAR SELANGOR...PLISSSS...SATU KALI JERRRR...PLSSS---???....HAKKKKKSSS TUI...PI MAMPOSLAH...NO NO NO NO...PI MAMPUS...?

Tanpa Nama berkata...

saya bekerja di WHB...pejabat di seksyen 7, shah alam berhadapan restoran hakeem. saya boleh sahkan pada TT ini adalah karut wal - marut dari noh omar. - c.o.w. WHB