Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 15 Disember 2012

MARI KITA BUAT RAMAI - MARI KITA TURUN KE KUALA LUMPUR




PENGUMUMAN UNTUK SEMUA
sila masukkan tarikh ini
dalam jadual hidup
pastikan sabtu 12 januari
di kuala lumpur

BERSEDIA DARI SEKRANG
tempah tiket bas
tempah bilik menginap
tempah tempat tidoor
tempah tiket keretapi
tempah tiket kapal terbang
yang nak berjalan kaki mulakan pada wal januari

WARGA KUALA LUMPUR
sediakan toto untuk tamu
sedia tempat menginap untuk tamu

MAMAT DAN MINAH REMPIT
jika ingin datang bermotor
pastikan injin tip top
pastikan ada lesen memandu
pastikan ada lesen jalan

SENIMAN DAN BUDAYAWAN
mula menulis shaer dan puisi
mula menulis cerpen dan certot
mula menulis dairi harian

PELUKIS GRAFIK
mulakan melakar imejan
tentang kebangkitan rakyat

PARA GAGALIS
inilah peluang untuk mengenal minah cun
inilah peluang untuk mengenal balak handsome
ini lah masanya untuk jatuh cinta 
cinta suci dikancah demo

IBU DAN AYAH
berkorbanlah
berilah kebenaran untuk anak anak turun berdemo
berilah anak anak membuat sejarah
 NOTA
kaki bodek
dan
kaki masuk frame
dijemput sama untuk buat ramai



---------

11 ulasan:

Laki tiri mak kau berkata...

Bang, nak isap boleh?

DIDI KOTA BELUD berkata...

kita siram kuala lumpur dengan keringat bangsa yang berani.....yang tala tulul...pi kawan dengan anjing....heheheheh

insafdoh67 berkata...

Nok bawok abis Anok beranok ni g wei.. Jom kita jadi yg ke 1j bro. jom bawok sedara mara etek mari wei.. 1j112.. kih.kih.kih.. tak sabor doh wei ni...

MELAYUJATI berkata...

Tak payah le buat himpunan2 ni buang masa je, last2 terjadi pulak rosak merosak harta benda kerajaan. Korang tak puas ati apa lagi? nak bangkit ape? kalau nak bangkit, tunjuklah semasa buang undi nanti. Tapi yelekan bukan semua yang akan mengundi Korang ye, jadi dah rasa nak kalah tu bawa bawale muhasabah diri sebab apa rakyat belum lagi nak bagi kuasa pada korang, sebab parti korang tiada kelayakan untuk mentadbir Malaysia ni. Bagi negeri pun tungganglanggang macam mana nak bagi Negara ye, Korang ni boleh diibaratkan macam tin kosong je...

insafdoh67 berkata...

Mu r tukang wat rosok harta kerajaan.. puok pakatan bukan mcm puok Ubn.. provok je kerja. mu molek ikut hasan jati... jenis dok tau nk sembang. mu g ke kat Bersih... loya dgr nasihat... Duk umah main ank je Melayujati... 1juta ke himpunan Rakyat.... 112. kih.kih.kih...

melayu jati yg anti umno berkata...

melayujati, tolong jgn jadi bangang.8 tuntutan bersih masihbelum di tunaikan sbb tu la kami ke jln raya. aku suggest ko bukak balik buku teks sejarah form 5 ada cerita psl demo malayan union. klau ko x menyokong demo mksudnya ko ckp nnek moyang ko yg berdemo anti malayan union tu bangang. apa kata ko tolong najib razak buat draf ucapan utk dia counter jaikishan lagi baik dari menyemak kt blog ni. lagi satu tlg la hentikan upah bangla ikut korang berdemo sama. itu satu penghinaan bt melayu jati

Tanpa Nama berkata...

Melayu jati sokong 0.001%

Tanpa Nama berkata...

Kalu bodo jangan bagi tahu kat orang. Nak buang undi mcamana. Tunaikan dulu lapan tuntutan bersih. Bru boleh undi. Tu lah bahlul sangat. Najib suruh makan taik ko makan taik. Pi lah main jauh jauh. Jgn nak menyibuk. Pegilah melocok belakang pintu.

voltan3457 berkata...

woi melayujati....
kau ni betul ke melayu??? ke eee???

Tak payah le buat himpunan2 ni buang masa je, last2 terjadi pulak rosak merosak harta benda kerajaan

Buang masa atau tidak...itu satu juta orang akan buktikan...tak suka atau tidak kau duduk je rumah tengok filem porno gay sambil melancap...kalau rosak harta kerajaan....cukai ada...kitaorang bayar

Korang tak puas ati apa lagi? nak bangkit ape? kalau nak bangkit, tunjuklah semasa buang undi nanti

Tak puas hatilah pasal dah terang2 ada skim menipu undi...ini dh menghina rakyat Malaysia...bangla...indon ada hak mengundi....kau tak tau ke??? Kau ni tinggal dekat mana??? Planet Marikh ke??? kah kah kah...bangkit konon...kau ingat sama macam buat kuih ke.....aku ada pun ada hak mengundi...kalau setakat mengundi tak cukup cool lagilah...tuntutan jalanraya kena dipenuhi dulu...tangan melancap je percaya mengundi dapat mengubah segalanya...kau pergi je tengok porno gay kau tu...

Tapi yelekan bukan semua yang akan mengundi Korang ye, jadi dah rasa nak kalah tu bawa bawale muhasabah diri sebab apa rakyat belum lagi nak bagi kuasa pada korang, sebab parti korang tiada kelayakan untuk mentadbir Malaysia ni.

Kau cemburu ke ataupun "overconfident" ...kah kah kah ...sejak bila kau ada power rasa2 pihak kitaorang ni nak kalah...kalau betul kau ada power tu agak2 apa nombor 4d ahad depan keluar ye??? kah kah kah......yeke rakyat tak nak bagi mandat...kau ni biar betul mat...desperate tak dapat tengok gay porno ke??? kah kah kah...pasal kelayakan...kalau peminat gay porno nak iktiraf kitaorang terima jelah dgn penuh rela hati...kah kah kah

Bagi negeri pun tungganglanggang macam mana nak bagi Negara ye, Korang ni boleh diibaratkan macam tin kosong je...

Kau ingat tadbir negeri ni mcm racing motor...siap tunggang langgang...kah kah kah...kau ni bahlul lah...sekarang zaman maklumat depan mata klik je info dh dapat...nilaikanlah sendiri....kalau kau rasa kitaorang ni tin kosong....kitaorang ni rasa kau ni peminat gay porno yg kesunyian...yg dh lama lubang turrrr tak kena tadah...kah kah kah...ciao

Tanpa Nama berkata...

Untuk Melayu Jatilah Sangat ....15 Disember 2012 7:43 PTG

sukahati la orang nak berhimpun, habis demo kera jaan BN takut bagi duit..yang merosak harta benda BN jugak, buat stadium runtuh, nak tunjuk undi apa pulak, SPR berpakat menipu, nak muhasabah apa pulak, negeri kat melesia bukan sabah saja, serawak, penang, kedah...muah ha haa wah ha ha ah...mangkuk mana masuk mai nasihat, tak perlu sapa pun nilai kelayakan PR, kami cuma nak UMNO lingkup, aku dari negeri PR tak mati pun, makan cukup sihat elok...tin kosong mai kita main tuju tin tengok sapa menang...hai melayu jati memang tipikal melayu bodoh dan penakut, takut mati tak makan, miskin susah takpa janji UMNO parti kaum perasuah berkuasa...awatlah hang bodo sangat...?

p/s hang siapkan blog hang dulu, memang hang ni pemalas....malas membaca....

insafdoh67 berkata...

ni masa kita kasi nyah spr dgn Umno. kita tengok rakyat 1juta kl... jom turun kl semua. 112 kl... kih.kih.kih. pa lu li sama lu.... cai...