Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 26 Januari 2013

PENCERAHAN DARI PEMBACA




HISHAM RAIS NAIK BAS

Orang Komunis memang pantang kereta mewah rumah besar ni.....jika dibeli bukan dengan wang rasuah pun tak boleh nanti RAKYAT MARHAIN TERSALAH PERSEPSI. Semasa melawat Soviet Union zaman komunis dulu, seorang pemimpin asing bertanyakan kepada Ahli PULITBUREAU, siapakah yang berebut-rebut untuk menaiki kenderaan awam.

 Lalu dijawab; "....Ohhh, they are the heroes and champions of this country" Tiba-tiba lalu sebuah limousine panjang ZIL yang dibuat khusus untuk pemimpin komunis lalu ditanya oleh tetamu asing ini siapa pula yang menaiki limousine tersebut.

 Beliau diberitahu; "....Ohhh, taht is the SERVANT TO THE PEOPLE..." Jika Komunis berjaya memerintah negara ini Hisham Rais akan menaiki limousine manakala kita akan berebut-rebut naik lrt...kah kah kah on YA USTAZ YAaaa AMPOOON

NOTA:
bukan saje tak ada kereta
motosikal  pun tak pandai pakai

-----

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Being well-adjusted to a sick society is not an indication of good health...Jiddu Krishnamurti

pro atas pagar berkata...

Sosialis komunis dan macam-macam lagi adalah fikrah manusia tapi lagi bagus kalau anda jadi free thinker dalam politik tidak terikat atau menyokong mana-mana ideologi atau parti politik. Sebagai free thinker kita bebas menyuarakan pendapat sendiri tanpa memihak kepada sesiapa.

Tanpa Nama berkata...

Woi tt,
Hang tak pandai naik motokar ke or hang memey tak reti nak pandu basikal?

insafdoh67 berkata...

Dok kira sape.. Janji pakat tumbangkan Ubn pru 13... Kih.kih.kih..

DIDI KOTA BELUD YANG SEBENAR berkata...

Ambo ado keto tapi duit takdok sampa juto juto......DIA tak dok keto tapi pitih penuh 10 tajau.....adokoh patut...patut koh.....?.......kala pitih kito nok beli bas....dapat lampu sikkenal yo...itu pung sebelah....belah kiri pulok tu.....hokalooh.....dio....mmm dio 3 biji bas 44 tempat duduk dale tangan......hokalooh...saki hati betul lah....cemburu tul...macam nok lompat tikam jeee si tt ni....kenapa....?..mu goyak kenapa ambo benci kat tt sokmo mu goyak....aiiii ambo kan pribumi....pribumi kenalah hati busuk...baru sinonim....hehehehehe