Jumaat, 19 Julai 2013

TAMAROD - HARGA BARANGAN AKAN TERUS NAIK








KOMENTAR TUKAR TIUB
harga bahan makanan
harga barang keperluan harian
semuanya akan naik

lihat dan tunggu
biasanya jika gula naik harga
mentei beri nasehat gula tak baik
bila minyak masak naik harga
menteri beri nasehat makan berminyak tak sehat
bila ayam naik harga
menteri kata jangan makan ayam
bila leterik naik harga
menteri beri nasehat
jaga swis lampu padamkan bila tak pakai
bila teksi naik harga
menteri kata naik bas
bila bas naik harga
menteri kata jalan kaki

hanya satu jawapan TAMAROD

bila anak muda bertamarod
memteri akan lari lintang pukang
t

ANAK MUDA
MENUNGGU BERSIH 4


TNB beri bayangan tarif elektrik mungkin naik
Ada kemungkinan  tarif elektrik disemak naik kerana kerajaan berkemungkinan mengurangkan subsidi bagi tenaga.
KUALA LUMPUR 18 Julai - Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) sedang mengkaji semula kadar tambang teksi dalam usaha mempertingkatkan taraf hidup pemandu teksi dan menambah baik mutu perkhidmatan... 
Kuala Lumpur: Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) membentangkan kadar baru teksi untuk pertimbangan kerajaan akhir tahun ini. »


KIBARKAN 
BENDERA RAKYAT
PADA HARI MALAPETAKA 31 OGOS

----------

9 ulasan:

Awanama berkata...

Bila punai naik menteri kata apa?

Awanama berkata...

Kah kah kah...

Lepas tu kena bajak.

Awanama berkata...

saham tnb dah tiga hari berturut-turut top gainer kt KLCI..mmg sah tariff letrik akan naik..puak² yang dah tahu tarif akan naik dah stock saham banyak²..bila TNB declare tarif naik sume orang pakat berebut beli saham TNB dan harga saham mencanak naik..puak² lahanat yang dah beli saham awal² ni tersenyum lebar...kita tengak sehari dua lagi ada tak lembaga pengarah yang akan dispose share dorg...
-bajak kubota-

LABUKAU berkata...

bonus tak dapat, harga barang pulak naik!!!! padan muke korang!!

harga proton turun sikit, harga ayam naik banyak!!! padan muke hang!!!

padan muke hang!! itu hari sombong sangat!!

Awanama berkata...

Bila menteri umum tarif letrik naik sebab kerajaan turunkan kemudahan subsidi,
Bila menteri kata harga petrol naik sebab kerajaan tarik kemudahan subsidi,
Rakyat perlu cakap gaji menteri turun sebab rakyat tarik kemudahan menteri, kerana rakyat bos, menteri kuli!

Bila menteri kata rakyat naik bas takyah pandu kereta kalau petrol mahal,
Rakyat cakap menteri drive sorang takyah outrider sebab petrol mahal.
Bila menteri kata rakyat kurangkan minuman manis kalau gula mahal,
Rakyat cakap menteri kurangkan elaun majlis sebab gula mahal.

Awanama berkata...

Ini telah menghina org melayu.. Pak menteri tak hormat bulan ramadhan.. Mane pegi braheng ali.. Mane pergi pukida.. Menaikan harga barang bulan puasa satu psnghinaan...

Awanama berkata...

sekarang masa "payback"
mungkin kot...masa PRU..company2 ini dah banyak "melabur" kat gerombolan..so dah menang........kena lah janji ditepati kan..dok gitu.

Awanama berkata...

TT perasan tak... tiap kali berdemo.. xder la pulak umumkan harga itu ini naik..

Bila pendemo duduk rumah main gelintir biji kontol.. dgn amannya rakyat dpt nasihat harga barang akan naik..

Rakyat ni adalah suku bangsa yg bodoh berlapis2 ker..

DDKB berkata...

Bila punai naik...menteri kata...china doll ada untuk dibajak...hehehe...bila china doll naik...haaaa...ini masaalah kepada segala masalah negara...tetiba je shisha haram....hehehehhehee