Rabu, 30 April 2014
BALING DISEMBER 1974
UBI GADONG
UBi GADONG: SANGAT ENAK PROSES2 UNTUK MAKAN UBI GADONG YG HARUS DIJALAN KAN JAUH LEBiH JAUH DARi YG TT TERANG-KAN, SELEPAS SAHAJA RENDAM, UBi iTU HENDAK LAH Di RENDAM DALAM ABU DAPOR, KEMUDiAN RENDAM LAGi DALAM AYER, KEMUDIAN POTONG KEPiNGAN DEMi KEPiNGAN, KEMUDIAN MASUK DALAM ABU LAGi KEMUDiAN RENDAM LAGi DALAM AYER...
KEMUDiAN JEMUR...KEMUDiAN BARU BOLEH GORENG...HASiL NYA SEPERTi KEROPOK TAPi UBi GADONG TAK MENGGEREKOK[MENGGUMPAL] IA KERAS LURUS SIKIT SAJA BENGKOK...SANGAT KERAS, RASA-NYA LEMAK, LEBiH LEMAK DARi PERAH DAN BIJI GETAH LEBiH SEDAP DARi GAJUS ATAU BiJi KETEREH GORENG...
TAK RASA RUGi, SAYA SELALU DAPAT SUMBER GADONG DARi RUMAH2 KONGSi iNDON, TAPi iNDON DAH Di HAMBAT KELUAR UMNQ CiLAKA, DAN UMNQ BAWAK MASUK BANGLAR YANG TAK TAHU APA-APA ...CUMA TAHU MAIN LOBANG INDON SAJA on LAGI SEJARAH BALING 1974
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 4/29/14
------------
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan