Selasa, 17 Jun 2014

NEGARA JATUH MUFLIS




KOMENTAR

menggunakan kesalahan trafik ini
sudah menjadi salah satu cara
untuk kerajaan najib rosmah
mencari dana

ini berlaku di greece
ini berlaku di portugal
bila kerajaan jatuh bangkrap
maka salah satu cara
ialah jadikan kesalahan trafik
sebagai punca pendapatan negara

malah akan sampai ketika
gaji polis akan dibayar
dengan duit saman yang dipau




PESALAH TRAFIK DIBAWA KE BALAI

Kuala Lumpur: Pesalah trafik yang mempunyai waran tangkap berikutan tidak menjelaskan bayaran saman tertunggak mereka, mula ditahan dan dibawa ke Balai Polis sebaik Operasi Warta (Ops Warta) bermula semalam. »

KAH KAH KAH

apa makna 

berita ini?

maknanya

kerajaan 

tak cukup duit

ini cara cari duit

KAH KAH KAH


---------

2 ulasan:

ady angelcry berkata...

hahahaaaaa......tt saje nak bagi tahu,kat federal highway menhala ke klang dekat tol seringgit.pagi2 dah ada peronda berdiri tepi jalan,faham2 je lah.......habis mat2 motor n sewaktu dengannya termasuk aku sekali.......biar rakyat sengsara janji sokong BN....hahahaaaaa......

Awanama berkata...

dinegara kapir yg makan babi minum arak berjudi berzina kalau kesalahan trafik kena merit point. bila sampai maksimum kena buat komuniti works.
dinegara yg mengaku bukan sekular tapi ada kilang arak judi lendir dan segala bentuk maksiat, kesalahan trafik kena pau rm300. kalau pegi mahkamah pun paling murah pun diskaun rm50.

bygkan pakcik pencen pandu nissan 130y kena denda rm300 dgn toke pandu bmw 5 series kena denda yg sama. adil ke tak adil?