Rabu, 27 Ogos 2014

PANDANGAN DARI PEMBACA





PARTI U TURN
PAS juga sebenarnya parti berfahaman sekular atau parti "U-turn". Kalau kat perak pada 2008 ada di antara penyokong PAS sanggup tidur di atas jalanraya sebagai protes terhadap Istana kerana memerintahkan MB (minoriti) dari PAS supaya menyerahkan jawatan MB kepada pihak UMNO. Tapi sekarang bagaimana pula pendirian PAS?






Tak tahu malu langsung puak-puak Lebai Malang ini kepada parti kafir DAP yang jauh lebih berkredibiliti dan setia terhadap rakan politik. PAS ini sahaja menempah kehancuran dikala media baru yang dimonopoli oleh golongan muda (yang mementingkan keadilan dan kredibiliti)sampai ke kemuncaknya.



Selamat tinggal PAS, selama ini kami begitu teragak-agak untuk mengatakan parti kamu cenderung kepada Islam....Tapi kini tidak lagi malah PAS yang dikenali hari ini adalah sebuah parti yang dipenuhi dengan manusia-manusia 'Munafik" yang amat teruja terhadap kuasa, kekayaan dan duniawi. on PENGAJARAN ILMU POLITIK
Monkey Shooter
on 8/25/14

PARTI MELAYU BODOH KE?
PAS ini betul betul parti melayu bodoh ke ? Bila ber jamji tak ikat janji , itu tanda tanda munafik tau... Apa kita nak buat bila orang orang PAS ber serban cakap pasal hudud jaja sana jaja sini tapi hati munsfik ? Malu kan , makin tua perangai makin bahalol. Tok Guru ada banyak tapi otak common sense NGOK !!! http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/in-selangor-no-value-to-pass-pledge-or-promise on PENGAJARAN ILMU POLITIK
Anonymous
on 8/25/14

PAS KENA KENCING
PAS akan dikencingkan ameno...kalau DUN buabar PAS boleh duk kelantan saje..The nons dont trust PAS anymore.. Will ameno share their malay majority seat with PAS..kiss their ass lah.. PAS won its first seat in malacca due to malay vote? definetly no..its the none who vote for them..PAS won bukit Baru with 44 vote majority only...

Now just because they get 15 seat in selangor they think they won with malay vote..PAs can dream on winning back the seat if the state assemly dissolve..Good bye lah PAS..PKR and DAP will win back their respective seat and if there is a three corner fight between PAS,.PKR and BN..Pas sure to lost..its either BN or PKR/DAP will win...

Khalid think people will vote for him if he contest in PAS ticket..He think that ,just because he get second placing in PKR deputy running,he can win handsomely...People voted for PR not khalid and many voted as sympathy for anwar ibrahim ..not hadi,khalid or din ayam... Whatever it is PAS can kiss goodbye to non vote..may on PENCERAHAN PEMBACA KRISIS SELANGOR
Anonymous
on 8/25/14
PAS DAN BANK ISLAM
kita tau sedah resultnya,,, PAS 15 + bank islam 1+ ameno 12..total ada 28...kerjaan minority,, Dalam seminggu 2 beberapa adun PKR/DAp akan dicharge rasuah..kah kah kah just like another Perak. on PENGAJARAN ILMU POLITIK
Anonymous
on 8/25/14
SELAMAT TINGGAL PAS SELANGOR
bubar dun/Ramai penyokong PAS pilih num 2...? Selamat tinggal lah PAS di selangor..kah kah kah. PAS hanya akan menang kerusi mejaroty melayu..Hang fikiq ameno akan bagi chance..sory ;ah hadi and din ayam... Satu contoh,,DUN bangi tetap PAS kantoi..sebab aku tau..sedara aku ramai kat situ..undi PAS sebab janji PAS dan sebab PAS dalam PR...Now PAS dah buktikan hanya janji untuk menang kerusi.... PAS dah tak boleh harap...

Dah buktikan islamiknya sama macam ameno..kah kah kah PAS menang satu kerusi di melaka..sebab undi melayu ke?Undi kafir yang menangkan PAS...Pertama kali dalam sejarah merdeka PAS dapat kerusi di melaka..kah kah PRU 14 bye bye lah PAS.... aku salah seorang yang percaya cakap islamic PAS dan kempen untuk PAS..Now aku kena tibai dengan kawan -kawan dan sedara aku yang tua-tua...nasib tak kena ludah...Mereka cakap PAS lebih teruk dari ameno...sorry lah PAS PRU 14 gigit jari hadi dengan din ayam,,kah kah kah Kelantan saje mu boleh kekal.. tu pun ameno akan sapu di on BUBAR DUN PAKATAN TETAP MENANG
Anonymous
on 8/25/14
PAS SORANG SORANG
2 adun pas yang tandatangan sd tu nampaknya telah melanggar keputusan. mereka mesti bersiap sedia untuk berhijrah. ingat apa yang dikatakan oleh timbalan mb Kelantan? Kalau aku ada kuasa aku pecat mereka! pkr n dap anggaplah pas tiada lagi dalam pakatan. mulai sekarang pkr n dap mestilah berusaha tanpa pas untuk meraih sokongan rakyat untuk pru akan datang. jangan minta apa-apa lagi dari pas.

sebarang sumbangan pas terimalah sajalah seadanya dengan senyuman kesopanan tapi jangan ambil kira cadangan mereka. tinggalkan negeri-negeri yang dikuasai pas. tumpukan kepada negeri-negeri dipantai barat. YB Mat Sabu berkata: tiada parti boleh menang kalau sorang2. cukuplah pkr n dap dalam pakatan. on PENGAJARAN ILMU POLITIK


------------

9 ulasan:

Awanama berkata...

bagusnya komen.......

Awanama berkata...


PAS For ALL !!! Unity gov. with bn!
Before ge12, i never bothered about pas till they pledged PAS FOR ALL.
I voted in hulu kelang DUN Saari sungip and im very happy that he never dashed my faith in PAS.But he is now being called a traitor by those "cheats" because he spoilt they plan.
Thank you YB DUN HULU KELANG.You da man !
Also my thanks and appriciation goes out to those PAS MPs and DUNs who stood their ground and did not follow hadi blindly to fullfill his evil deeds.
WE want DS WAN as our MB.
Rational people will vote in the moderates in pas and kick out the fanatics in pas.

Awanama berkata...

Anwar Ibrahim adalah Jurutera yang menjadikan parti PAS itu 'Parti Munafik' sekarang.

Sebab apa ?

Sebab Anwar Ibrahim itu adalah UMNO. Dah berapa kali 'BK' nak beritahu yang Anwar itu masih UMNO.

Strategi UMNO meletakkan Anwar Ibrahim di luar UMNO untuk 'menyekat' PAS atau lain perkataan 'Munafikkan PAS' memang menjadi.

I am BK.



Awanama berkata...

kih kih kih...

tu la pak tt...

kalu belajaq ngaji mestilah sampai khatam...

ini tak, pak tt belum khatam ngaji menjala dari haji hadi dah nak lawan tokeh...

sekarang siapa yang susah?

semua rakyat negeri selangor termasuklah yang mengundi bn pada pru13 dulu!

akai ada ka?

Awanama berkata...

PAS Parti Bahalol , itu FAKTA !

Kalau bodoh sangat nak fikir , pakai aje Common Sense ; "kita nak kawan penipu tak ?"

Budak Tadika pun tahu cakap . "Bodoh lah nak kawan pun dengan Penipu."

Apa kah Melayu rata rata bangsa Bahalol ? Mungkin perlu ada Analisa Kajian di jalan kan oleh Bebudak University dari Sejarah Hang Bahalol ke zaman Hang Mongol ?

Tak rugi aper ?

Awanama berkata...

Lu tgk Kelantan..MB baru mcm xder lendir.. senyap satu habuk pun xder berita..

Awanama berkata...

Jgn ckp mcm tu bro..ramai lg pemimpin pas.serta ahli bwhan x brsetuju dgn pendekatan pas pusat yg di kontrol oleh cikgu pa dn segenlitir kuncu2nya..mereka brselindung di sebalik tn presiden..

Awanama berkata...

Tolong siar tulisan saya.
Siapa bahlol pas @ pkr..pkr parti paling bengong aku jumpa...korang bawa taik habis org lain terbabit. Satu negeri pun bengong nak selesaikan inikan pula teringin menawan putrajaya..
Kenapa wan azizah je yg layak, mana yg lain dlm pkr adakah bengong2 belaka berkelulusan pmr..kah..kah
Yg jd kecoh sbb sultan nak 2 @3 nama korang keras kepala nak ajijah saja. Kalau azmin ada problem.lain drp azmin tak ade ka. Atau semua yb pkr diselangor berproblem, fikir lah wahai puak@ bani pkr...jgn jadi bengong macam biawak.

Awanama berkata...

Pas jadi bahalol sejak join PR. Masa ini la parasit2 mula majalar dlm pas.Akhir nya pas jugak di hina. PR lebih brutal dari umno.