Isnin, 8 Disember 2014

TAHNIAH PADA ALVIN DAN ALI





KOMENTAR

tahniah!
apabila paspot alvin
apabila paspot ali
di tarik balik
dengan serta merta
mereka mendapat suaka politik

tindakan kerajaan ini
menjadikan bukti
bahawa mereka ditindas
bandan UNCHR akan memberi laporan
dan amerika dan sweden akan 
menerima mereka

NOTA
bijak
cukup bijak








Kerajaan tarik balik pasport Alvin Tan dan Ali Abd Jalil


Pasport penulis blog seks Alvin Tan dan aktivis Ali Abd Jalil yang mendapat suaka politik di luar negara ditarik kembali kerajaan Malaysia hari ini.
Ketua Pengarah Jabatan Imigresen Datuk Mustafa Ibrahim berkata, kedua-dua individu ini sudah tidak boleh "ditoleransi" lagi.
"Kita tidak akan bertoleransi dengan mana-mana individu yang menghina sistem kehakiman dan raja-raja Melayu," kata Mustafa pada satu sidang media di Putrajaya hari ini.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/kerajaan-tarik-balik-pasport-alvin-tan-dan-ali-abd-jalil#sthash.g2CCbilu.dpuf

KAH KAH KAH

woit
bijak
bijak langkah alvin
tak perlu soal jawab

APA PUNYA TUUUR



-----------

4 ulasan:

Unknown berkata...

minta kebenaran dari pihak tuan untuk kongsi link dengan link blog tuan. saya dah memasukkan link blog tuan dalam bloglist saya

http://pentekan.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Ada beza melayu cina bijak dengan jutaan melayu bahalol.

Ali & Albin sudah bukti kan.

Rakyat bayar cukai bagi makan orang orang bahalol saja lah..,,

Tanpa Nama berkata...

Utk melayu totok dan org2 Felda, tarik passport ni bermaksud hilang tempat tinggal serta hilang tuhan dari kehidupan. Ini yg paling ditakuti penganut2 agama suci UMNO. Bermakna Ali dan Alvin tidak layak lagi tinggal atas mukabumi dan perlu cari tempat tinggal baru di mana2 planet selain bumi.

Mmmm bermakna pencerahan minda melayu memerlukan 500 juta tahun cahaya lagi untuk keluar dari kegelapan.

Tanpa Nama berkata...

Padan muka. Sekarang memang gah rasa macam kemenangan, kita tengok lepas sebulan dua ni. Sampai bila dia boleh tahan disana. Masa akan menentukan.

Aku hairan ada orang Islam yang membela Alvin. Pada hal dia keji Islam, Nabi Muhammad dan memperlekeh ajaran Islam. Ingat pesan ni, kita akan jadi Yahudi walau pun perkataan 'ya' sekali pun mengiakan kezalim yahudi.

Sendiri mau ingatlah.