Sabtu, 11 April 2015

TURUN 1 JUTA 1 MEI










KOMENTAR
kumpulkan ketidak puasan
kumpulkan kemarahan
kumpulkan kebencian
datang ke kuala lumpur
1 juta 1 Mei




Pelajar universiti tak puas hati penerangan GST Ahmad Maslan


Pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) yang hadir pada satu taklimat program cukai barang dan perkhidmatan (GST) hari ini, melahirkan rasa tidak puas hati terhadap  Ahmad Maslan yang disifatkan tidak menjawab persoalan mereka mengenai pelaksanaan cukai tersebut.
Tetapi sebaliknya kata mereka, timbalan menteri kewangan itu seperti menghentam pihak pembangkang pada sesi soal jawab bersama pelajar UiTM Shah Alam itu.
Pelajar Fakulti English Professional dan Communications, Maziah Mazli, 21, berpendapat, Ahmad tidak menjawab soalan yang dibangkitkan dan memberi penjelasan sebenar mengenai GST.
"Kerajaan mesti terangkan dulu (pada pelajar). Dia tak jawab soalan. Dia macam 'twist' (putar belit). Kami sebagai pelajar, kami nak tau apa sebenarnya GST. Kami tak dapat gambaran jelas apa itu GST.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pelajar-universiti-tak-puas-hati-penerangan-gst-ahmad-maslan#sthash.zZFCjOag.dpuf


KAH KAH KAH

woit
nak harap apa
pada munkee ni
kah kah kah
tanya nama dia pun
dia tak tahu
kah kah kah
bangang macam najib
opps... bukan bangang
macam asan malek lagi
kah kah kah
APA PUNYA BANGANG
-----------------------

2 ulasan:

Awanama berkata...

Lu pun sama mcm menteri UMNO sama bangang... Dh demo tu jgn lupa ajak rakyat bersihkan sampah ye. Aku tolak GST...tapi dh prcaya dgn org mcm ko... sama mcm UMNO gamaknya...

Awanama berkata...

Kalau aku jdi student kt situ mmg aku dh lempar kasut, telur busuk kt muka mamat ni!