Jumaat, 29 Mei 2015

SIAPA TIKAM DULUSAMURAI 

BUGIS

KOMENTAR
sebenarnya ini bukan petua
ini rancangan najib untuk rombak kabinet
ini rancangan najib untuk buang muhyiddin
ini rancangan najib untuk tibai mahathir
ini rancangan najib untuk selamatkan diri

rancangan dieram 
dan menetas di jepun

NOTA
muhyiddin bercuti 1 minggu
satelah meledakan klip video
hari ini cuti muhyiddin tamat

apakah muhyiddin akan selamat hari ini?

6 petua untuk Najib kekal kuasa

Walaupun pelbagai asakan,  Najib telah mengisytiharkan akan berkhidmat setelah tamat tempoh.

Bagaimanapun, persoalannya dapatkan beliau bertahan hingga ke akhir?

Tokoh wartawan Kadir Jasin ada resipinya, seperti berikut:

 1. Rombakan kabinet harus dilakukan dengan mengetepikan “unsur tidak mesra” seperti timbalannya sendiri Muhyiddin Yassin dan Menteri Pembangunan Luar Bandar Dan Wilayah Shafie Apdal.
   
 2. Lantik Menteri Dalam Negeri  Zahid Hamidi sebagai timbalan perdana menteri dan meletakkan Kementerian Kewangan bawah sepupunya  Hishammuddin Hussein yang kini mengawal Kementerian Pertahanan. Zahid juga boleh diberi portfolio kementerian  Hishammuddin sekarang.
   
 3. Ambil alih Kementerian Dalam Negeri supaya darurat boleh diisytihar dengan lebih mudah jika berlaku undi tidak percaya di Parlimen.
   
 4. Upah penulis surat layang “berwibawa: untuk memburuk-burukkan  Mahathir Mohamad, dengan ketua umum PKR  Anwar Ibrahim menyumbang kata pengantarnya. Ini, kata Kadir, boleh ditukar dengan ganjaran beberapa hari keluar penjara.
   
 5. Gantikan Peguam Negara Abdul Gani Patail dengan peguam Umno  Mohd Hafarizan Harun.
   
 6. Hilangkan beban hutang 1MDB dengan meminta ahli perniagaan Jho Low menguruskan penjualan syarikat pelaburan negara itu kepada sahabat-sahabat Arabnya.
Menulis dalam blognya hari ini, Kadir berkata Najib mesti bertindak sekarang susulan pendedahan bahawa simpanan 1MDB di Singapura bukan dalam bentuk tunai seperti dijelaskan awal dalam jawapan bertulis parlimen.
Katanya, pindaan jawapan itu, kepada simpanan dalam bentuk “unit” boleh menyebabkan prosiding ala pemakzulan (penyingkiran) terhadapnya dibuat.

“Ingat pemakzulan terhadap presiden Indonesia  Abdurrahman Wahid pada 2001? Tetapi bawah undang-undang kita, tiada peruntukan pemakzulan oleh Parlimen.

“Dewan bagaimanapun boleh meluluskan usul tidak percaya,” katanya.KAH KAH KAH

woit
panglima bugis dah jadi samurai
pulang dari jepun sudah berani
berani pancung kepala muhyiddin
bagero banzai

TORA TORA TORA
---------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bakero Banzai ! kakaka, ni bagus ni.
Melayu faham tak?....

Macam ter-kata Puki Banzai..kakaka

Tanpa Nama berkata...

Malikul sembab wajib di harakirikan, kalu dia jadi PM alamat rakyat hancus mancus dengan ide pelan macam yang berlaku pada sistem pendidikan terlalu banyak pelan pendidikan jadi haru biru

Tanpa Nama berkata...

mengikut teori UG, dua2 kena kasi angkat turun. Lepas tu tuang presdeng kasi angkat naik. Lepas duduk bersila kat atas, dua orang berdiri tepi kasi kipas tuang presdeng bagi sejukkkkkkkkkkk. heh heh