Khamis, 23 Julai 2015

BILO NAJIB NAK SAMAN




Najib tiada pilihan kecuali saman WSJ, kata peguam


Najib Razak tidak ada banyak pilihan kecuali saman fitnah selepas The Wall Street Journal (WSJ) berpegang teguh kepada laporannya yang mendakwa AS$700 juta (RM2.6 bilion) disalurkan ke dalam akaun bank peribadinya, kata peguam. - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/najib-tiada-pilihan-kecuali-saman-wsj-kata-peguam#sthash.NGcWQRmB.dpuf


BIL

MAT NAJi


NAK SAMAN


SURAT

 KHABAR 

KAPiR WSJ


-----------

6 ulasan:

Awanama berkata...

Bila Mat Bahalol nak saman PUDU STREET ????

Sana banyak bebende haram tipu saja

Lawyer ada banyak mah

Awanama berkata...

Rasuah sebesar lembu kak jat mcm kacang je nak selamat najib kata.rasuah sebesar kapal selam scorpenepun bleh selamat.sekarang mari mencuba rasuah sebesar bangunan 1mdb pula.ternyata byk rakyat msia telah buta matanya.najib bleh teruskan ketawa kah kah kah.

Awanama berkata...

jadi roti kosong je la.............
teloq dah kemrauk.............
kah kah kah

panglimo potaseh berkata...

Sodangkan Chedet tanyo, Hoi Najib sapo upah bom ponyadap kamu?. Najib jawab, den dah poei bersumpah tigo masjid ... den tak kona siapo dio ponyodap itu. Ponyodap den hanyo Rosemah seorang sajooo.

Jadi bilo kito tanyo bilo nak saman WSJ ... Najib jawab 90% berito WSJ adolah fitnah belako, fitnah mengfitnah adolah kojo orang kapir dan yahudi. Balasannyo adolah nyato, iaitu nerako. Allah senantioso bersamo orang yang bona, itu yang paling afdeeeel ... laung Najib.

Ulang balik soalan "Bilo Nak Saman" kato haghi thalatha?

Awanama berkata...

malaysia nie semua boleh asal ada kuasa
asal ada jawatan
asal ada duit
dua undang undang
untuk orang kaya dan orang miskin
tak kan lah tak tau
yang sebat berjuta juta bebas
yang curi susu untuk anak masuk penjara
adil lah tu
kah kah kah

Awanama berkata...

Wahhh, khah khahh khahhh. ( gelak merapo sebab dah jadi gila. Orang gila lantak le nak tulis ape pon. )

Apa? Adil sangat2 le tu? Yang dituduh bebas naik jet. Mewah gile.

Bang hisham tak boleh pulak.! Botol2 gila punya undang2. Khah khahh khahhh.

Pak2 mentri, ketuao2 dan sahap2 diem je kou ye. Ellahai, bowat2 tidor pula. Ewah, purak2 tarak tau pulakk..

Alahai nosip kou le jadik rakyat malasia. Sahap2 tangkap kau kerana melapor. Yang dilapor bebas ke sana sini.

Aku tolis madah ni semata2 nak kasi tau.

"Wahai anak cucuku sekalian. Jangan jadi binatang hanya untuk makan kenyang saja. Jadilah. Jadilah. Jadilah manusia yang berakal. Dowet harem jadi kayu api nerake."