Sabtu, 17 Oktober 2015

TAK ADA SAPA PERCAYA
MAMAT

SALAH PARTi

KOMENTAR
memang tidak ada siapa
yang percaya apa saje
cakap najib
satu dunia tak percaya
ada TOK ARAB beri
derma 2.6 bilion ringgit

apakah najib jangka semua
rakyat ini  bincatSaifuddin tak yakin rakyat percaya laporan Audit Negara mengenai 1MDB 

Bekas pemimpin Umno,  Saifuddin Abdullah ragu-ragu orang ramai akan percaya dengan dapatan laporan Ketua Audit Negara mengenai 1Malaysia Development Berhad (1MDB), yang dijadualkan siap hujung tahun ini.
Beliau berkata, sesuatu yang sangat sukar untuk membuatkan orang ramai percaya dengan laporan itu kerana keseluruhan rantaian penyiasatan ke dalam firma milik negara yang bermasalah itu tertakluk kepada gangguan dan campur tangan.
Bekas ahli Majlis Tertinggi Umno itu berkata, ini termasuk pemecatan 2 menteri – Muhyiddin Yassin dan Shafie Apdal – yang mengkritik 1MDB, penyingkiran bekas peguam negara Abdul Gani Patail dan pertukaran pegawai kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), walaupun ia kemudiannya dibatalkan.
Saifuddin juga memetik "gangguan" yang dibuat terhadap pemberi maklumat seperti bekas pemimpin Umno Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan dan peguamnya Matthias Chang yang didakwa kerana mensabotaj ekonomi, serta penyalahgunaan undang-undang keselamatan Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma) terhadap pengkritik kerajaan. 
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/saifuddin-tak-yakin-rakyat-percaya-laporan-audit-negara-mengenai-1mdb#sthash.HkDPfoyZ.dpuf

KAH KAH KAH
woit
mari kita alualukan
mamat ini
kita sambut dia
kita beri tepukan
akhirnya mamat ini sedar
parti yang diikutnya
ada parti barua british
sekarang dah jadi parti
barua amerika pulak
lambat lambat pun ok
asalkan sedar

BiLA LAGi


---------------

5 ulasan:

Awanama berkata...

Tok Arabia


Woi..orang Arab sendiri pon TAK percaya.

panglimo potaseh berkata...

Sikalang Najib ciakap tada sapa picaya punya .. semua tipu .. tengok tol apa sulah jiadi .. dulu PRU13 apa dia ciakap .. ingat tak .. butut malayu sinang lupa, bolo .. tapi cina tatak lupa punya .
walaupun cina suka makan babi ..1MDB punya tipu lagi cilaka .. nanti lapolan bajet siapa mau picaya. Bincek omak kau lah Najib.

panglimo potaseh berkata...

Najib spt juga jantan suci yg lain asalnya tak ngerti nak tipu. Tipu pada Najib bermula bila suaminya yg mula dikenali melalui tipon (masa tu belum ada internet) .. tipu Najib tentang kelangsingan dan ketinggian sosok tubuhnya .. yg akhirnya dimalam pertama, Najib dapati sebuah tong todi bergolek disisinya ..
malam tu Najib pengsan dan terus berada dibawah sedar hingga sekarang .. perlakuan tipunya adalah dibawah sedar .. disitulah berakhirnya kesucian Najib .. terbukti semua angkara sekarang ni bukan "sebenarnya" datang dari Najib.

Awanama berkata...

Mat Bahalol aka Mat Mongol masih lena di buai BON BON PADANG

Mat Bahalol ingat BUMI di cipta tuknya
Hidup Pau Pau Pau cara Mat Kampau !!!!!!

Semua bebudak bahalol sudah di Pau Pau Pau sehingga kaya ber gaya lupa akan MATI dan SEKSA KUBOR

1 Mat Dah Bahalol........

Nazrio berkata...

Dah lambat buat cara lambat...
Jangan banyak sangat cakap...
Jangan mail syaeikh...
Cakap prLan~peLannn
Masuk jiL nanti....