Khamis, 28 Januari 2016

INI PEKARA 30 JUTA






BIASA?
biasa apa?
tak pernah terjadi
pm malaysia
akan didakwa
kerana salah laku
belum pernah terjadi
ertinya bukan biasa
kalau tiap petang
kalau tiap pagi 
akau tiap bulan berlaku
maka ianya BIASA



Tindakan rujuk keputusan AG kepada PPO amalan biasa
SHAH ALAM - ‎ Pengarah Komunikasi Strategik Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)  Rohaizad Yaakob berkata adalah menjadi kebiasaan untuk merujuk sesuatu kes kepada Panel Penilaian Operasi (PPO).

Katanya oleh itu, keputusan Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali yang mengarahkan SPRM agar menutup kes SRC International dan dana RM2.6 bilion akan dirujuk kepada PPO  adalah amalan biasa.

KAH KAH KAH

woit
maknanya mengikut SPRM
ada kes
mengikut kajian SPEM
boleh didakwa
itu maknanmya
kah kah kah
ini bukan pekara biasa
ini pekara 30 juta
kah kah kah
30 juta rakyat malaysia
mahui najib di dakwa
kah kah kah

TANGKAP



------------

4 ulasan:

1BIGF _ berkata...

andai mangkuk najis mughallazah tu dihadap ke mahkamah,
aku akan ambik emergency leave untuk mengiringi beliau ke mahkamah

panglimo potaseh berkata...

Boksit lombong yang makan belanja ratusan juta .. akhirnya, ompek mengawai kerajaan kono cokau sobab ambik rasuah anggaran sepuloh ribu sorang. Ini makno nyo bondo ratusan juta boleh disuap dongan puloh ribu jo .. ado lojik ko.

La ni SPRM nak cokau Najib plak .. lagi tak lojik .. mampuih kito kono tipu ..

Bajet tadi Najib nak bagi boreh hancur 20 kilo sorang untuk yang papo-kodano .. lojik ko .. tambang nak poee ambik boreh hancur tu lagi mahal daripado boreh .. kahkahkah .. cilako cilanat .. Najib kato lagi "wi ar not a lon" .. kahkahkah selamat Najib, gawat ni bukan sobab dio .. kahkahkah.

Tanpa Nama berkata...

Aku berjanji akan membunuh diri jika Najib didakwa dgn selagi dia pegang jawatan.

Mangkuk Syahrizat pun boleh lepas.. inikan pula PM. Tak payah cari undang2 dr mana pun.. selagi ada kuasa.. selagi itulah mesti selamat dan happy ending.

Selagi bodoh mcm Noh Omar pun.. MP2 BN boleh 100% sokong hujah TPPA dia petang kelmarin.. selagi itulah 1malaysia dok bodoh x cerdik2.

Tanpa Nama berkata...

Budak Bahalol jugak tu