.

Khamis, 10 Mac 2016

EKONOMI AKAN MELEDAK






SATU LAGi

TANDA SOHEH

EKONOMI 

AKAN MELEDAK



Saudi seeks US$6-8b bank loan to shore up state coffers

Saudi Arabia is seeking a bank loan of between US$6 billion (RM24.65 billion) and US$8 billion (RM32.86 billion), sources familiar with the matter told Reuters, in what would be the first significant foreign borrowing by the kingdom's government for over a decade.
Riyadh has asked lenders to submit proposals to extend it a five-year US dollar loan of that size, with an option to increase it, the sources said, to help plug a record budget deficit caused by low oil prices.
Read more: https://www.malaysiakini.com/news/333463#ixzz42WQc6VIA

KAH KAH KAH
woit
saudi pun  tak ada fulus
saudi kena pinjam duit
ini tanda makin berat
ini sudah tenat
kah kah kah
tanda ledakan akan sampai
bila? bila? bila?
lu pikir sendirilaaaa
kah kah kah

AKAN MELEDAK

-------------

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

adakah saudi akan kutip yuran drpd jemaah haji utk bayar hutang? bersedialah para jemaah

Tanpa Nama berkata...

TT, jap. aku confuse la dgn Saudi ni. Crude oil price jatuh sebab lambakan crude oil dalam pasaran. Dalam masa yang sama, Saudi sendiri tak nak cut production sebaliknya maintain output yang mana akan menyebabkan harga crude terus jatuh. So ibarat penyakit cari sendiri. Sepatutnya Saudi cut production untuk kurangkan inventories crude dalam pasaran. Baru harga akan naik dan Saudi akan stabil. ATAU ada hidden agenda ? Mohon TT ulaskan dalam satu ulasan yang tuntas.

Suku Samdol berkata...

Pak Arab pun dah takde duit ... cemana depa baik hati sangat nak bagi RM2.6B kat Mat Mongol?
Kah Kah Kah

Tanpa Nama berkata...

And the Saudi 'Donated' US$680 Million to Najib????? WTF?

Tun M is right to say which crazy arab would donate such huge sum of money!

Saiful berkata...

Bila..senor TT..