.

Sabtu, 26 Mac 2016

USM BUAT REKOD




KUIH SUDAH

DUIT SUDAH

BENDERA SUDAH

PAYONG SUDAH


USM pecah rekod lagi

Georgetown: Penuntut Universiti Sains Malaysia (USM) sekali lagi memecah rekod sekaligus mencatat nama di dalam Malaysia Book of Records apabila berjaya membina formasi 'LOVE' dengan menggunakan payung.

Pengarah Projek, Tan Kar Yap berkata, seramai 250 penuntut terbabit di dalam projek ini dengan menformasikan sebesar 75 meter panjang dan 60 meter lebar bentuk 'LOVE'. Katanya, projek ini menggunakan sebanyak 4,000 payung dan ia berjaya dilaksanakan atas semangat kerjasama antara penuntut dari pelbagai bangsa dan jurusan.

 "Persiapan bagi menyiapkan bentuk 'LOVE' serta susunan yang rapi daripada payung itu di Stadium Olahraga USM dilakukan lebih awal, dan juga mengambil masa sehingga satu hari. "Projek ini sebagai satu platform untuk berkongsi idea antara satu sama lain dan dapat meningkatkan semangat bekerjasama," katanya ketika ditemui di Stadium Olahraga USM, di sini, pagi tadi.


TONGGENG

RAMAI RAMAI

KENTUT SAMA2

YANG BELUM


SETAKAD INI 


-----------

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ape faedahnye masuk dalam buku. Rekod.duit dan tenaga habis sia2 hasil tak. ada..mcm tak ade kerja berfaedah daa

Tanpa Nama berkata...

Tahniah! Tu rekod budak2 tadika punya... budak U takde mende yang heavy sikit ke nak direkodkan? Mentaliti pelajar U dunia ketiga...

panglimo potaseh berkata...

Tu lah kata tt nasib kita terletak pada tangan .. tapi tangan perlu ada sabun .. sabun kena beli .. yang murah sabun buku.

USM yang pernah dikenali sebagai Universiti Sex Malaysia pada tahin 80 an, apabila beberapa pelajar nya didapati nenggok video (kartridge) ngentot. USM patut pecah satu lagi rekod .. pancut beramai-ramai sehingga setenggah baldi airnya.

Tanpa Nama berkata...

Satu lagi rekod yg tunggu utk dipecahkan: setakat ni rekod nya sifar...rekod penukar tiub serentak terbesar, tercepat dan terbanyak motor tayar pancit dari padang besar sehingga tambak johor, dari sitiawan sehingga kuala trengganu, dari kuching sehingga tawau. Penjumpaan penukar penukar tiub sa-malaysia...

Tanpa Nama berkata...

inilah mahasiswa pelapis negara puiiiii , kalau mcm ni punya mahasiswa , 20 tahun akan datang msia kena sub-contract kepimpinan negara agaknya....

Tanpa Nama berkata...

Bangga aku dgn Rekod Dunia Ketiga

Tanpa Nama berkata...

Apsal guna payung? Pasni cuba guna spender plak!

zamani berkata...

buatlah rekod pelajar kencing sambil berlari paling ramai.

Tanpa Nama berkata...

Xcukup tu. Kene buat love pm besar2. Br win

Tanpa Nama berkata...

Tan kar Yap nama Cina ni? Betol pnya KaYap...

Tanpa Nama berkata...

Haa....btul tu....subkontrak kat bangla...nnt nk dtg 1.5m tu....

Tanpa Nama berkata...

Universiti Pengampu Pembodek Malaysia membuat rekod dunia baru...kumpul bulu butoh seberat 10kg dlm masa 1 mggu....waaaa bangga sangat kah kah kah