.

Isnin, 14 November 2016

NAK PELIK APA?






PELIK?

PELIK APA?

INI AMALAN

UNITED FRONT

NAK PELIK APA 


YANG PELIK

NAJIB JUAL

TANAH MELAYU

PADA CHINA


YANG BEBAL

POLITIK TAK

FAHAM TEORI

UNITED FRONT



KJ pelik Dr M sanggup pakai lencana 'Bebaskan Anwar'



"Pelik betul sebab ini menunjukkan bahawa matlamat menghalalkan semua termasuk bergabung semula dengan musuh tradisi.


KOMENTAR
parti komunis china
di pimpin oleh  mao ze dong
berperang dengan parti koumintang
parti koumintang dipimpin 
oleh general cheng kai-sek
isteri mao dibunuh oleh cheng kai-sek

tapi bila jepun menyerang china
parti komunis china dan parti koumintang
bersatu melawan jepun
ini amalan united front
mao dan cheng menjalin kerjasama

dalam perang  dunia kedua
presiden roosevelt - amerika
pm churchill - britain
stalin - russia
berkerjasama

russia adalah musuh kepada amerika
russia adalah musuh britain
dalam perang dunia ke 2
mereka bersatu melawan hitler
untuk dunia baru

dalam perang dunia ke 2
musuh lama bersatu bekerjasama
melawan musuh yang lebih ganas
facist hitler dari germany

justeru bukan pelik
bukan hairan
mahathir berkerjasama dengan anwar
untuk menjatuhkan musuh bersama

pada ketika ini musuh bersama mereka
ialah najib  dan rosmah




---------------

8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tuh budak saja buat bahalol

Ada KARUNG MAGIK banyak tuh

Buat buat Bahalol macam ALAMAK SENIOR tak salah kan

Biasa lah

Lahanat

abrarmujahideen berkata...

Pencerahan..tq

Tanpa Nama berkata...

Ketua pekuda tak bace... trime kaseh tok tt bukak kn sejarah lama... sejarah berulang.. si kitol punya sejarah pun berulang... ko main poco-poco je kj, tu je yg ko pandai.. lg satu pakar rembat tabung org, cer ko try tabung masjid pulak..

Tanpa Nama berkata...

Maya Karin apa khabar?

Kah kah kah

*
**

usop ali berkata...

mereka ni suka lupa sejarah....sejarah la sahabat yang baik....jadi yang baik baik malaun mana suka...mereka suka menyamun jer...ingat sejarah...sejarah x pernah menipu yang menipu penyamun penyamun saja....halusss melayu kena bodoh...maseh tido lagi...

batutepi jalan berkata...

Sama lah macam hadi awang dengan najib, menjalin kerjasama secara senyap tu pun dikira amalan united front tapi level bacul punya sebab takut ahli bawahan marah..

Dato' Ahmad Fauzi berkata...

Yang pelik KJ jadi balaci hantar passport kat Anwar dulu... Lagi pelik KJ jadi 'PM' sewaktu Pak Lah jadi PM... Lebih pelik lagi bagaimana kes songlap duit KBS tak dibawa ke mahkamah... Pelik... Pelik...

Kamal berkata...

Pelik ... budak oxford rasa pelik.. Mak Cik felda pun faham dan rasa tak pelik... apa punya turrr