.

Jumaat, 23 Disember 2016

TOK SHEIKH TOY

SHAIKH TOYYIBIN
Kau yang tak paham hsham. Atau kau ni duduk dalam suite seluas tempurong lutot, tak dengar berita hàji hadi telah dinobat sebagai seorang shaikh toyyibin dalam kumpulan elit, eksklusif, teragong dan tersuci iaitulah kumpulan ulamak sedunia. 
Jika datuk shahrizat jalil masih hidup (maaf aku taklah kenal dan tak tau datuk dia hidup lagi ke tak) dah tentu datuk dia bagitau cucunya yang haji hadi sebenarnya lebih suci (dari haji najib yang dikatakan suci oleh si cucu). 

Lebih penting dari kesucian, label dan taraf ulamak sedunia itu sendiri memberi maksud: SEDUNIA. Haji hadi merangkumi seluruh dunia! Dia boleh wakil Dewan ulamak pas, boleh wakil Dewan nahdatul ulamak Indonesia, ulamak republik Togo, ulamak Katmandu, mana-mana ulamak je di mana-mana tempat je seluruh pelusuk bumi. 

Malah, jika diteliti label ulamak sedunia tu, daripada 2 perkataan itu jelas perkataan sedunia lebih besar dan lebih menyeluruh daripada perkataan ulamak (dunia bukan hanya didiami ulamak, ulamak mungkin tidak on DULAK DALIK KLUK KLAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/22/16

-----------------

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bebende SEDUNIA nih macam BEWAK saja

BEWAK Memang ada seluruh dunia

Kalau ALAMAK KEPALA KARUNG tuh jenis spesial

Bukan SERBAN dah , tapi KARUNG yang ber maksud satu DUNIA boleh di bungkus masok KARUNG

Bila masok ,pasti ADA MASYOOOOOKKKKKK....