.

Ahad, 5 Februari 2017

BANI MELAYU MALAS MEMBACA





MALAS MEMBACA
Melayu bukan saja malas membaca bro. Melayu ni bangsa haramjadah yg mmg bersarang segala masalah. Kalo lu berangan Melayu nak berubah, tak salah nak berangan. 

Bukan gwa berputus harap, tapi Melayu bukan saja x mampu berbuat demikian, malah cukup lmao giler hinggakan nak niat terlintas dihati pun x mampu. on CUBA RENUNGKAN 
in response to Ini ayat metafora tertinggi pernah aku baca. Einstein dan Hawking x mungkin faham. Lagikan melayu. Mana mungkin?, by Anonymous. Publish | Delete | Spam Anonymous on 2/5/17



SATU INGATAN

ditujukan kepada
semua ahli pkr
kepada para yb pkr
 para penyokong pkr

pekara yang ditimbulkan
ialah tentang permit cetak
akhbar SUARA KEADILAN

ini akhbar resmi pkr
sehingga tahun 2017
masih belum dapat permit
yang telah diminta
semenjak  tahun 2007

kalau permit akhbar SK
pun najib tidak beri
maka timbul pertanyaan
apakah najib akan
beri pkr 
apakah najib akan benarkan
 pakatan harapan
untuk mengambil alih kerajaan
mengambil alih putrajaya

mengambil alih kerajaan
ertinya ambil alih
petronas
felda fgv  felcra dan dan
khazanah  
dan pelbagai glc

kalau permit akhbar pun
tidak  diberi
apakah najib
 akan undur dalam
pilihan raya

cuba renungkan




-----------------
------------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Yg kaum betina bani melayu dok gila dgn k-pop atau drama bodoh tv3 waktu maghrib. Semua rancangan pertandingan menyanyi drp yg paling cilik ke yg paling tua jd kegilaan. Oh bani melayu apa nak jd. Sementara itu najib-rosmah screw all of us. Pseudo ulama not missing the action too. Is there light at the end of tunnel?

Tanpa Nama berkata...

Melayu dgn kaum lain xda beza
Tapi melayu & kaum-kaum lain yg beriman,yg patuh dgn perintah yg maha kuasa,yg beramal itu banyak beza..itu fakta

Tanpa Nama berkata...

sapa kata melayu kini malas membaca..ketika pesta buku antarabangsa di pwtc, buku tukar tiub dan a.samad said diserbu, asamad said dihalang masuk..gua melihat kejadian itu..gua lihat pwtc juga menghalang bro tt ke tingkat atas..ketika itu buku dari dubook laris macam bakon sandwish..ada buku anas yg mengentarkan..kemudian pesta buku beralih ke maeps..jauh dan macam cilaka..dubook diserbu..bukan saja dari pembaca2 yg kritis tp kdn juga serbu dubook.karya faisal tehrani, karya punk yg kritis juga ada.jgn lupa slogan yg diharamkan oleh kdn ketika itu..gua dtg semata2 beli buka malik husin..gua tulis dipapan besar, gua datang adalah utk membeli buku malik husin bekas tahan isa dan menkayakan malik husin..esok nya, tulisan itu telah dispray hitamkan..ketika malas baca, gua ketawa dgn buku2 zunar..tak perlu kata2..namun zunar juga diserbu..itu belum lu tgk buku2 dari gerai pak chong, gerak budaya..rega bole layan..ada diskaun..terima kasih kpd bro tt kerana pencerahan di blog dlm bahasa melayu..bukan semua melayu bodoh mcm eee...bukan semua polis suka isap cerut mcm kebab sambil bermain di mini las vegas..bukan semua org boleh dihukum hakam oleh ust2 dari middle east..alamat dpt middle finger atau entota la...kalo ada duit banyak, bole ke konikuniya..