.

Khamis, 23 Mac 2017

CARA CARA PAK LEBAI





Cara lebai, tak boleh jawab, dihambat keluar.
Cara lebai, tak ada dana negeri, tebang balak sampai rosak alam sekitar.
Bila ditanya, dia jawab, tak ada ayat quran dan hadis yang larang, walaupun ada kerosakan.
Cara lebai...



-----------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Pak Lebai pun ada nafsu

Biasa lah

Miskin duit pulak

Lagi lah gila naik nya

Ada MASYOOOOOOKKKKK kaya nya

Ambil saja lah

Tuh kan Melayu Melayu , malas miskin bodoh pulak

Kalau boleh KENCING dapat Juta Juta , KENCING saja lah

Bukan bebende baru pun

Pak Lebai pun dah tua tua tunggu masa saja

Bagi chance 10 tahun lagi sudah cerita lain pulak

Nazrio Dond DoLLa berkata...

kencing pakai Ayat...dapat 90j. Kencing Sajaaa Laaa.. .nabi pun daH wapat daH... uLamaK yang Ada pun bukan pandai speaking arabiyaH, Germany speaking onLy

Nazrio Dond DoLLa berkata...

kencing pakai Ayat...dapat 90j. Kencing Sajaaa Laaa.. .nabi pun daH wapat daH... uLamaK yang Ada pun bukan pandai speaking arabiyaH, Germany speaking onLy

Tanpa Nama berkata...

ust wan ji, jgn salahkan lebai2 tu..lebai2 mana ada belajar ilmu ekonomi, mana ada belajar ilmu semiotik, mana ada belajar falsafah, mana ada belajar sejarah tanah melayu..lebai2 hanya belajar ilmu hukum hakam, ilmu hafaz hafiz..perasan tak juara qari qariah musabakah antarabangsa tu negara mana? jawapnya negara malaysia..bacaan ,nahu itu ini org malaysia ni lebih tepat berbanding nageara2 arab lain..kalo nik aziz belajar ekonomi, pasti tungku razaleigh tak kata kat nik aziz, ambo tok seh make gaji buto..kerana apa?keran nik aziz pentingkan madrasahnya berbanding ekonomi negeri..student2 middle east pun dan mula niaga minyak dhab, niaga kurma, niaga madu yg disaudi pun takda pokok bunga2, niaga botol zam2, niaga valet doa..grand mufti saudi jual fuckwa, maka semua negara dapat berbilion riyal..agak2 berapa kerajaan kelatan semasa arwah nik aziz dpt dari negara saudi ni??dulu hanya minoriti je tahu,tp ditutup dgn pusat2 madrasahannya..kini anaknya sendiri bersatu dgn umno bn..apakah arahan arwah juga sb kita tak tahu isi dlm rumah tok guru. dan kebiasanya, islam menjaga aib guru dn dimomokkan dgn ilmu tak berkat atau baiah agar tidak pecah busuk nanah...madey berjaya menjaga arwah nik aziz dgn smart walaupun belum ada smartphone..