.

Selasa, 21 Mac 2017

MAT BOPENG KALAH UNDI


PADAN MUKA MAT BOPENG
Anggota Parlimen Pasir Mas, Nik Abduh Nik Abdul Aziz, kalah teruk dalam pemilihan peringkat kawasan di Pengkalan Chepa hari ini. Ketua Pemuda PAS itu tewas kepada Anggota Parlimen Pengkalan Chepa, Dr Izani Husin.

Dr Izani adalah penyandang jawatan berkenaan pada penggal lepas. Pilihan Editor Rio Fermoso: Kenapa saya sahaja yang tahu? Menurut sumber, Dr Izani memperoleh 207 undi berbanding anak bekas menteri besar Kelantan itu yang hanya mengumpul 37 undi. 

PAS Pengkalan Chepa kini diketuai Timbalan Menteri Besar Kelantan, Tuan Haji Mohd Amar Nik Abdullah. Kawasan Pengkalan Chepa dilihat signifikan kerana ia dikenali sebagai satu daripada kubu terkuat PAS di Kelantan. 

Kerusi kawasan parlimen itu pernah diwakili dua tokoh kanan PAS, iaitu Tuan Haji Nik Aziz Nik Mat dan Nik Abdullah Arshad yang juga bapa kepada Mohd Amar. Kemenangan itu disahkan Dr Izani kepada Malaysiakini sebentar tadi. Bagaimanapun beliau enggan memberikan komen lanjut, sebaliknya menegaskan mereka perlu on SUSAH BERCAKAP BENAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/18/17
-------------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Dr Izani belom kena CHAI. AJK dan ahli di Pangkalan Chepa masih suci dan murni daripada politik CHAI. Jika Hadi Sotong keluar fatwa WAJIB guna CHAI dalam Pemilihan dan Muktamar nescaya Walaunta bertakbir sampai Suboh.

Tanpa Nama berkata...

ini taktik je..apa beza kalah undi dgn menang undi tetap wajib tunduk dan tawaduk kpd mr presiden hadi al sotong...ini tatktik suci parti..konon parti pas akan suci kalo korban kan satu dua org yg bangang..mana tau lepas ni bole jd calon naib presiden plak..utk ku, tukar la sapa pun dlm pas, ku menolong umno bn pas...khallas...no more chicken shit..