.

Sabtu, 6 Mei 2017

KUASA FULUSIKOM








EN KUNTUM

FULUSIKOM

KUASA FULUS

Jawatankuasa Pas Pusat akan buat keputusan

SHAH ALAM – Keputusan akhir mengenai tahaluf siyasi Pas dengan PKR akan ditentukan oleh Jawatankuasa Pas Pusat.

Ahli Majlis Syura Ulamak Pas, Tuan Haji Idris Ahmad berkata, ini kerana majlis itu hanya membuat keputusan berdasarkan hukum selepas sesuatu usul itu diterima di peringkat muktamar.

DALAM DUNIA

SEMUA PARTI

YANG PALING

TINGGI BUAT

KEPUTUSAN

IALAH

MUKTAMAR ATAU

MESYURAT 

AGONG

TAPI PARTI PAS

YG TERTINGGI

IALAH

FULUSIKOM

MUKTAMAR JADI

SANDIWARA



-----------------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Melayu Melayu BODOH mesti wujud tak boleh pupus

Tak akan HILANG MELAYU di DUNIA ini...

Semua sibuk KEJAR BANGKE , BEWAK , dan DHAB....

Tanpa Nama berkata...

Politik Malaysia... sejarah Melayu berjalan sejak sejak 600 Masehi lagi. Melayu bangga istiqomah dgn kebodohan tahap gaban. Semua jadi mainan pemimpin2 Melayu sendiri. Dari raja sultan berasal dari kayangan hasil dilahirkan dari muntah lembu, hinggalah tiba2 bertukar susur galur menjadikan mereka kuturunan ahlul bait. Mungkin ada Melayu masih yakin percaya pula ahlul bait berasal dari muntah lembu. Tak mustahil rasanya.

PAS kini dgn versi baru politiknya, membodohkan umat dgn permainan melelong agama. Hasil pembelajaran pondok2, lahirlah ulamak dunia yg melelong agama, sedikit pula yg bersungguh2 kekal membawa ke akhirat. UMNO ni sudah maklum la, versi lama politik mereka ialah membodohkan Melayu dgn permainan ketuanan bangsa Melayu. Org Melayu ni tahap didih darah cuma 30°c ja. Persistently unable to handle the truth. Mmg mudah dirasuk jin ifrit la lps tu.

Tambahan pula org Melayu , mmg spesis pemalas dan kaki ular tahap gaban. Kaki belit nak makan free, inilah motto melayu sejak term Melayu ini fitelurkan. Masa kecil bersekolah, mereka bermain dan banyak olok2. Balik rumah, nganga ke TV melangut gambaq2 drama melayu yg maha tolol. Feveret pula artis2 yg keciciran pelajaran, tetiba jadi popular kerana luck dari sedikit rupa, sore best juga segala hampas dan sampah sarap lagi yg Melayu minati. Lihat sendiri di Astro, RTM dan TV3 juga siaran2 melayu yg ada. Inilah punca utama Melayu bodoh tolol abadi secara berjemaah yg masalah semakin bertongkol2 bertimbun2 tak dapat dipecahkan, diurai, diubah utk membuatkan melayu bangkit dari lamunan hidup didalam tempurung segala ketahian ini.

Ilmu matematik, english dan ekonomi adalah musuh utama Melayu. Boleh lihat sendiri rekod puluhan tahun yg ada.Yg cerdik, hanya berapa kerat sgt utk dijadikan idola. Boleh dibilang dgn jari. Yg berguna ni pula, xdak ramai yg nak ikut. Takat jadi contoh buat modal gebang pongpangpongpang ja la boleh.

Kesimpulan, gua mmg penat pikiaq hal2 Melayu ni. Biarlah luncai dgn labu2nya. Gua dah resign jadi Melayu. kahkahkah..

Tanpa Nama berkata...

Oiii tt kau hingat senang senang ke lebai nak putuskan sumber fulus?? Perwakilan yg cadangkan putus dgn pkr tu semua cemburu sebab tak dapat fulus dari selangor. Kau hingat kalau putus di selangor Adun pas yg tak sebulu dgn hadi tu nak tunggu dlm pas lagi ke?

Welcome to the real world. Hanya lebai walaunta mangkaq saja yg dok ingat satu2nya jalan ke syurga adalah dgn sokong parti pas.

Tanpa Nama berkata...

Mara allocates RM34m for Kelantan entrepreneurship. Tengok tt, kalau haha tak berhuhuhaha dengang najib gunakang politik makang, eh politik matang, kau ingat para lebai dapat ke merasa makang 34 juta ke, 90 juta ke...takdenye beb! Dulu haha dok mengkafirkang umno, satu seng habuk pun umno taknak bagi donationg. Inilah kebaikang haha dang dia punye taktik terkini iaitu politik makang, eh politik matang.