Ahad, 20 Ogos 2017

RAYA NAK SAMPAI







TANDA

apa tanda hari raya nak sampai? sprm kerja over time, polis extra time, imigresen double guard time, kastam menjadi lembaga, ahli politik selalu nampak di kawasan, kah kah kah, kalau dulu kita tengok anak bulan, nampak ekor pun boleh lah, zaman kini petanda nak pilihan de raya.... 

RAYA

kah kah kah jalan jalan kg ditar hitam, jalan dicat jugak, lampu jalan ditukar, sedekah makin bertambah, suara suara munkee semakin lantang, cerita todak serang melayu, cerita bkt kepong, cerita 69 putar putar dimainkan kah kah kah... berita ekonomi msia terbaik di dunia, nilai ringgit menjunam naik sama taraf amerika, pelabur masuk kiri kanan, china merah berniat melabor saja bukan membeli tanah, hak tanah masih kekal melayu kah kah kah, aset negara kena jual sebab pembangkang dengki...

NAK SAMPAI

biasa lah sifat melayu...paling ramai hasad dengki...ooops terlupa bab palestin...yahudi...amerika.... tapi pak bapak munke mau main golf dgn bapak amerika jugak kah kah lah...kalau semua ramuan cukup...boleh lah buat kek 
on TEATER SANDIWARA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/19/17





---------------------

1 ulasan:

Awanama berkata...

MACC freezes Phee's bank accounts
kah kah kah
sandiwara diteruskan setiap hari
kan over time tu
kah kah kah
derma tok arab apa citer?
cincin, berlian, beg birkin apa citer?
ada siasat atau tak berani?
org tua 92 tahun laju pulak buka siasatan
semua express service
msia ada dua set undang udang
satu udang miskin ada gst
satu udang kara bagi kaya tarak gst
kah kah kah
lambat nak paham?
:kah kah kah
tuan haji tuan haji depan nama
cuci mata janggut misai kambing kopiah putih jubah arab kah kah
itu semua silap mata
kah kah kah