Isnin, 1 Januari 2018

EKONOMI SEBULAT ROSMAH






EKONOMI
Korang yang kutuk situasi ni sebenarnya pekak badak ekonomi. Atau rabun ekonomi. Korang nampak ini satu malapetaka hancurnya ekonomi, atau satu petanda yang ekonomi negara bakal jatuh. 

SEBULAT

Salah kenampakan tu. Macam kau bagitau bomoh nampak hantu hitam rambut panjang mengurai bergerak laju di laman rumah, sebenarnya nenek kau terjaga bangun tengah malam bergegas cari jamban. Rabun. Sebenarnya bila syarikat dah lama operasi kat satu kawasan tu, dia dah takde nilai baru lagi. Macam BAT walaupun besar, tapi tak boleh kembang sebulat rosmah. 

ROSMAH

Dah lama sangat, bini pun dah muak tu pasal pot diksen dan mongolia pulak jadi tarikan baru. Untuk jadi menarik semula, syarikat baru perlu ganti. Bukan setakat tu je, syarikat baru akan buat bangunan baru, perlu tender baru, perlu lesen baru. Semua tu lobang komisyen. Eh, tabung donation. Sekelip mato den ekonomi naik! on 
EKONOMI MAKIN JATUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/31/1






-----------------

1 ulasan:

Awanama berkata...

Ini teori ekonomi cukup bagus untuk cepat jadi orang kaya baru. Orang umno memang guna teori ni. Itu pasal dia orang tak berbunyi bila ampang park nak roboh walaupun landmark itulah pelopor sejarah shopping, aktiviti paling favorite bik bos depa sendiri