Sabtu, 17 Ogos 2019

TERSURAT DAN TERSIRAT









TESURAT

TESIRAT

Bg aki blog org tua nie tempat aku berhibur....lawak ape tulisan dia nie..... lebih2 lagi dia kata dia pemecah berita wakakaaa...kalu org komen kutuk dia....dia beri alasan hanya org tertentu yg faham apa yg dia tulis....ala mcm puak lebai tu, guna bahasa ilmu mantiq. Lain ditulis lain maksudnya.... bodoh ke apa...direct je le...takyah nk bersimpul bahasa 
on 
SETUJU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/08/19

Sebijik mcm alasan president lebai.....
guna ilmu mantiq wakakakkaa 
on 
CARA MEMBACA 
TUKAR TIUB
Anonymous
on 17/08/19

Kah


INGATAN
DIBERI INGATAN SEKALI LAGI
TENTANG CARA MEMBACA
TENTANG TEKNIK 
MEMAHAMI ISI KANDUNGAN
 TUKAR TIUB

SEMUA YANG DIPAPAR
DALAM BLOG TUKAR TIUB
MEMILIKI  TANDA DAN MAKNA

TIDAK ADA SATU PUN POSTING
YANG TIDAK MEMILIKI MAKNA

GAMBAR SOSOK
NAMA SOSOK
KOMEN KOMEN
TAJUK BERITA
KAH KAH KAH
KITA KETAWA
DISEBALIK KAH KAH KAH
ADA BERITA YANG TERSELIT
SEMUA DIPILIH 
SEMUA DIATUR
DISUSUN
OLEH SIDANG PENGARANG
UNTUK MEMASTIKAN
 MAKLUMAT TERSEBAR

TUKAR TIUB PEMECAH BERITA
TUKAR TIUB PENJUAL BERITA
TUKAR TIUB PENYEBAR MAKLUMAT

HANYA TUKAR TIUB
BERANI LANGGAR
LAPORAN TEPAT
KAH KAH KAH





br />
br /> -------

2 ulasan:

azam berkata...

TT sengaja berkias, bergurindam, berseloka dalam pemberitaannya.
Bila betul, dia pukul canang kata dia pandai.
Bila salah, orang tak boleh katakan dia salah.
Kalau macam ni,
Makcik Felda pun boleh.

Awanama berkata...

Memang betul.Klu tak pandai baca dan nilai tt punya cerita maka hambar, ilek,zero lah.Berita tt selalunya lebih awal dari lain bloggers.Klu dia sebut apo koba saja pasti ada hal kepada sesaorang itu.Ini dah banyak kali berlaku dan tt way ahead of others!Perihal Pau telah berkali diulang.Pasti ada yg tt dah hidu awal lagi.Klu pemimpin kena pau atau terhutang budi mcm Abam dan Mat Sapu hancur lah negara dan bangsa apabila Tun tiada nanti.Walaupun muak tengok pau hari-hari pembaca kena faham maksud tersirat.Orang sakai camni lain sikit.Sumpit eh bengkok!