PAGI INI
PAGI INI
JUMAAT 10 JULAI 2026
PERANG HARI KE 126
GENCATAN SENJATA 60 HARI
SEKARANG HARI KE BERAPA?
MAT TERAM MENGANCAM
KAH KAH KAH
IRAN TAK AMBIL POT
KAH KAH KAH
SELAT HORMUZ TERSU TEGANG
HARGA MINYAK NAIK
BURSA SHAM MERUNDUM
KAH KAH KAH
UPCARA PEMAKAMAN AYAHTOLAH ALI KHAMEINEI SELESAI DI MARSHAD – Iran masih berkabung.
SIDANG NATO DI ISTANBUL SELESAI
Dunia menyaksikan Mat Teram dah jadi SASAU:
Islamik Republik of Iran MAT TERAM PAGGIL Islamic Republik of Japan
Mat Teram di lihat di Istanbul kurang sehat pisikal dan mental – dia berjalan wajib di bantu kah kah kah - DUNIA DALAM BAHAYA!!!
KANCAH PERANG DI BUKA SEMULA
SELAT HORMUZ MEDAN TEMPUR – amin
HOKKIEN
Pagi ini redup – matahari belum keluar – langit kelabu pucat ada awan hitam marah nak terjun. KL & KL Sentral berjerebu – kemarin panas sepanjang hari.
Di Pintu Masuk Cheeew Cheeew Wit – entah burung apa – bersuara kuat bawa gumbira. Jalan kosong takda sapa. Warga Hokkien tidak muncul – dua Pemotong Rumput bekerja – Tiong ramai berkumpul.
Berjalan pulang nak sampai ke Wakaf Pertama gua nampak Ibu Garang – juga Puppy Itam – ha ha ha – ramai muncul. Siti pun sampai. PUPPY ITAM dilihat bersih dan tak comot lagi - air hujan telah menjalankan tugas.
Gua beri makan Friskies atas jalan – dan nasi atas makam - ramai datang makan – Tiong laki bini datang lewat – Gua gumbira. Siti tak campur waktu makan.
Dia ikut gua ke Lorong Pulang dan akan dapat makanan istimewa – Siti bijak – makan atas tangan gua.
Hari ini akan panas – petang mungkin redup atau hujan – malam sejuk santai. SERONOK LEPAK UJUNG MINGGU Amin
BRO
SENYUM
SENYUM SAMBUT
PAGI JUMAAT
BRO
Haiwan yang lu pelihara sekali sekali akan membuat perangai - pasti lu ketawa
BRO
Anjing atau kucing yang lu pelihara hanya perlu makan, tempat tinggal dan kasih saya – tapi mereka akan berikan seluruh hidupnya pada lu.
BRO
Lu nak tahu apa sahabat setia sejati – lu pelihara anjing. Amin
LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI
SELAMAT BERJUMAAT




Tiada ulasan:
Catat Ulasan