Sabtu, 12 September 2026

PAGI INI

 

PAGI INI



PAGI INI

SABTU 12  SEPTEMBER 2026

HARGA MINYAK NAIK

PAIP MINYAK SAUDI DI BOM


KAH KAH KAH
KAH  KAH KAH 
KAH KAH KAH
Minyak mentah naik harga 107 dolar satu tong – Ini berita baik untuk menghasut.

PAIP MINYAK SAUDI KE LAUT MERAH KENA BOM
Laporan terbaru – ini kerja Gerila dari Iraq. Amin

LAUT MERAH – semua pesisir Laut Merah kini di bawah kawalan Houthi. Askar Yaman yang di sokong oleh Saudi CABUT LARI – bertan peluru, berpuluh  kereta kebal, senjata dan lori tinggal – Semua kini milik Houthi. Amin

KETUA BESAR ASKAR AMERIKA terbang tergesa-gesa ke Saudi.

MAT TERAM tolak permintaan MBS untuk bom Houthi – kah kah kah – itu pasal hantar  kepala askar ke Riyadh.

PAU UMNO
Zahid  Hamidi menganjing  Mat Burut – Dulu di anggap Cik GU -  kini Zahid anggap Anwar bin Ibrahim sebagai kain buruk kah kah kah – KAIN BURUK atau SELUAR DALAM  BURUK kah kah kah.

ZAHID dalam bahaya -  Mat Burut sudah naik angin dia akan gunakan SPRM untuk JALA ZAHID.

Justeru  Zahid wajib bergerak pantas guling Mat Burut – sebelum Mat Burut jala Zahid.

NAJIB TAK BEBAS
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
ANGONG KATA LAIN KALI LAAAA. Amin.

HOKKIEN
Pagi ini kering dan KL & KL  Sentral   sedikit cerah tapi masih berjerebu. Matahari dah keluar – Tak merah lagi - Kemarin hujan kejap – malam rintik- rintik –  langit arah Shah Alam ada awan kelihatan berwarna sedikit biru.

Siti Solo muncul dekat Pintu Masuk – bergurau dengan Tak Tak.  Gua beri friskies – dia maka solo.

Di Jalan Besar Mak Tetek Lanjut dan kumpulan dah menunggu – Gua beri nasi – ramai makan pagi ini – gua gumbira.

Berjalan ke Wakaf Tiga  Putih Baik muncul – tapi Geng Putih marah bila kami melintas – gua cuba RASUAH dengan  menabur friskies – tapi gagal – yang makan senyap yang marah terus menyalak.

Berjalan pulang gua nampak saekor Gagak atas Pokok Cempaka – jarang Gagak berseorangan  – bila gua hampiri dia terbang.

Siti Solo muncul kembali dekat Pintu Masuk – dapat hati dan keropok – ha ha Jantan Baik dan kawan muncul – dapat hati dan keropok.

Jap lagi nak  ke Chow Kit – nak tengok harga telor – di NSK dah naik dari 13.50 dah jadi 17.50 untuk satu papan 30 butir – gua tak beli  di NSK – nak beli di Chua Kit.  Amin.

BRO
SENYUM
SAMBUT PAGI SABTU
DENGAN SENYUMAN

BRO
Bila hujan turun lu akan rasa tenag, rasa rindu dan nostalgia.

BRO
Beri perhatian pada titik-titik hujan – lu kan berterima kasih pada alam. 

 BRO
Lu jaga-jaga – hujan juga boleh bawa banjir -  menduga lu sebagai manusia. Amin

LAKUKAN HARI INI
LAKUKAN SEKARANG
SELAMAT BERCUTI

Tiada ulasan: