Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 31 Ogos 2008

PENULIS BLOG PERLU PROFESIONAL

KAJANG 30 Ogos - Kementerian Dalam Negeri menasihatkan penulis-penulis blog di negara ini agar bersikap lebih profesional dan bertanggungjawab dalam penulisan mereka di laman web masing-masing. Menterinya, Datuk Seri Syed Hamid Albar berkata, jika mereka tidak menitikberatkan soal kesahihan dan tanggungjawab dalam penulisan, ia bakal mengundang pelbagai perkara yang tidak diingini.

Selain itu, kata beliau, penulis-penulis blog tidak sepatutnya menimbulkan ketakutan dalam masyarakat dengan penyebaran berita provokasi yang tidak berasas kerana ia boleh menghuru-harakan negara.

Jelasnya, jika penulis blog ingin mengkritik mengenai sesuatu perkara, biarlah ia sesuatu yang betul dan mempunyai alasan yang berasas serta kukuh.


Kah kah kah ….. penulis blog juga minta menteri jadi profesional ….. jangan suka klentong… ..kah kah kah

Kah kah kah….penulis blog minta menteri jadi profesional …… beli kapal selam nak buat apa?

Kah kah kah…. penulis blog minta menteri jadi profesional ……. bila nak bentangkan laporan belanjawan SUKOM 98 pada parlimen…. Dah sepuluh tahun…pasal apa lambat sangat?

Kah kah kah….penulis blog minta menteri jadi profesional ….. duit Pewaja 10bilion ringgit siapa songlap? Kah kah kah….

Kah kah kah….. penulis blog minta menteri jadi profesional …..apa jadi dengan projek buat kapal 5billion ringgit di Lumut? Berapa kapal dah siap? Kak kah kah

Jangan sumpah sumpit lada api
Perut buncit dapat rasuah lagi

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sham.... ekau tak tidor ke! pagi ni
kato nak poie tengok orang begarak
ke dataran merdeka.

Tanpa Nama berkata...

sham...ekau tak tidor lagi ko!!
kato pagi ni nak poie tengok orang bergarak kek dataran merdeka.

darak19 berkata...

Sejak dari awal blog tukartiub ni muncul ianya menjadi tatapan rasmi saya untuk mengetahui sedikit sebanyak berita terkini dari Permatang Pauh. Saya tertarik dengan gaya penulisan saudara yang bersahaja,jujur dan matang. Setiap kali online pasti saya akan membuka blog saudara, hingga saya sempat berkempen dengan kawan-kawan di Sabah ni agar membuka blog saudara Hisyam...tapi..sejak berakhirnya pilihanraya Permatang Pauh ini tulisan saudara berubah rasanya banyak yang lebih kepada menghentam atau memperlekehkan... Saya bukan menyokong mana-mana tetapi janggal rasanya dalam setiap maklumat yang saudara bagi di akhiri dengan..kah kah kah... (menjadikan tulisan saudara yang kelihatan sempurna menjadi tawar). Maaf atas komen terbuka ini. Namun saya masih mengkagumi saudara sejak bermulanya Fiesta di Permatang Pauh. Tq

darak19 berkata...

Sejak dari awal blog tukartiub ni muncul ianya menjadi tatapan rasmi saya untuk mengetahui sedikit sebanyak berita terkini dari Permatang Pauh. Saya tertarik dengan gaya penulisan saudara yang bersahaja,jujur dan matang. Setiap kali online pasti saya akan membuka blog saudara, hingga saya sempat berkempen dengan kawan-kawan di Sabah ni agar membuka blog saudara Hisyam...tapi..sejak berakhirnya pilihanraya Permatang Pauh ini tulisan saudara berubah rasanya banyak yang lebih kepada menghentam atau memperlekehkan... Saya bukan menyokong mana-mana tetapi janggal rasanya dalam setiap maklumat yang saudara bagi di akhiri dengan..kah kah kah... (menjadikan tulisan saudara yang kelihatan sempurna menjadi tawar). Maaf atas komen terbuka ini. Namun saya masih mengkagumi saudara sejak bermulanya Fiesta di Permatang Pauh. Tq

Rimau kumbang berkata...

ha ha haa tukar memang betul..mari kita bongkar kan penyelewengan mereka..dulu perwaja memang gah..tapi sekarang hidup segan mati pun tak mau..orang kemaman dah hilang gah dgn perwaja..kerana apa?

kerana corruption lah..
CORRUPTION


BANGKAI PUNYA UMNO

Tanpa Nama berkata...

betul tu ab isham....

apa jadi dgn kajian angkasawan kita?
takda hasil ape2 pun setakat ni....

duit sudah juta2 hangus

MeiYen berkata...

this is now my favourite blog abang isham... pls keep writing...

Tanpa Nama berkata...

yep, keep on writing saudara isham..tukar tiub is one of the blogs that i must read every day..good job

liplap berkata...

kah..kah..kah(tumpang gelak)
KDN boleh BLAAH....

Media massa lagi teruk.... berita tak soheh langsung.

Menteri kat KDN jangan cakap banyakkk...

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Nape Pak Menteri tu ckp begitu??Dah ase ke aura dan penangan blogger mase PRU-12??

Kah kah kah....

Tapi ade seorang dua yg ka atas stil tak ase pape...Meraban tak tentu...Tido byk sgt kot..

Kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

penghisap rokok pro. dapat bayaran tayang menghisap rokok

Tanpa Nama berkata...

biasalah , sapa-apa jadi menteri memang begitu , kalau hang jadi menteri lagi kuat rasuah.