Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 6 September 2008

AHLI UMNO PERLU HAPUSKAN POLITIK WANG – Utusan Melayau


KUALA LUMPUR 4 Sept. - Semua ahli UMNO diminta memberi kerjasama kepada Lembaga Disiplin dalam menangani masalah politik wang terutama pada mesyuarat cawangan yang sedang berlangsung.

Pengerusi Lembaga Disiplin UMNO, Tan Sri Tengku Ahmad Rithauddeen Tengku Ismail berkata, tanpa kerjasama daripada semua ahli, adalah sukar bagi UMNO untuk membanteras politik wang.

Menurut beliau, setakat ini, pihaknya hanya menerima banyak aduan pelanggaran tataetika mengenai rasuah politik tetapi gagal membuktikannya.

''Amalan buruk ini amat memalukan dan perlu dihentikan segera kerana ia boleh merosakkan demokrasi dalam parti.


Kah kah kah….. tan sri you ni serious ke? Woit tan sri you nak bagi parti you mati ke ? lu tak gi permatang pauh…. lepas buang undi satu geromblan parti you dah ‘mengamuk’ pecahkan ibu pejabat parti you kat sana…..dia orang minta fuluuuuuuuuuus…. kah kah kah.

15 ulasan:

adamyanpoyo berkata...

aik! pagi pagi dah gelak.

mentang2 dah nak sampai setengah juta.

Tanpa Nama berkata...

yang kita pun pagi-pagi dah mengadap dia.... mmmm macamana ni??? kesian Selamat pagi Msia dan malaysia hari ini... tak ada org tengok lah ya...

Kota anggerik...

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

"Ahli UMNO perlu hapuskan politik wang"?????

Saranan yg takkan jd kenyataan sampai bile2...

Kah kah kah

Lenkali jd mcm aku...

Kasi duit,kite amik tapi sokong lain...

Takpon wat buduh je lps dah amik

Kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

sebab addicted dgn tulisan bro isham, sehari tak baca, macam serba tak kena. keep it up bro!

hafiz berkata...

selain politik wang, ahli umno juga wajib hapuskan politik rasis!!! hahahaha tak terasis oleh diaorang hahaha jual itu ahmad dato bulit bendera!! jual sama dia!!! rasis kelas 1 tak sedar diri!!!hahaha

feninlalat berkata...

Semua ahli UMNO diminta beri kerjasama?...kalau nak bagi duit rasuah kena bagitau dulu kat lembaga disiplin untuk dipertimbangkan..macam tu ekk?.. aku kurang faham laa..

ronasina berkata...

apa ke bangang pak engku tuu..

tau tak macamana nak eja 'duit'?
U. M. N. O = duit!

Aku oku! berkata...

yg susahnya kalau dah tua2 pun jadi OKUb- apa tuu..tengok blog saya makna okuB

Mat Kilau berkata...

kesian gua tengok blog lu nie... majal gile beb.. confirm la lu memang tak ada idea..

kalau setakat copy artikel orang lepas tu kutuk kah kah kah... budak darjah 2 bole buat beb...

tapi nak buat cam mane... dah memang lu macam nie... looser... buat filem (movie la konon) tapi yang jadi rojak... kah kah kah kah.. (pinjam gelak lu beb)

Sabar je la beb.. sebenarnya mengutuk pun satu skil jugak.. tak salah kalau nak berbangga dengan skil mengutuk yang lu ada beb..

Tapi kalau lu dah bosan mengutuk orang... pergilah kerja buat rojak kat kedai mamak.... sebab kalau lu buat filem pun nanti jadi rojak jugak.... kakakaka

Tanpa Nama berkata...

Pengomen-pengomen dan bro isham,

Korang semua memang turrr....macam utusan meloya jugak. POLITIK WANG adalah komponen wajib politik ameno. Komponen lain lagi yang signifikan ialah politik bunuh, politik adu domba, politik ugama, politik rasis,politik pink,politik win-win, oleh itu apa-apa hal berkaitan dengannya dipanggil politik ameno. komponen-komponen ini jika diabaikan atau dipencilkan atau direject maka, akan tumbanglah tiang seri nya. ada paham?

Kalau machiavelli masih hidup, mesti dia berhempas pulas datang belajar kat Sintok sebab disitulah Guru of the gurus bersemayam

Navy pencen

Tanpa Nama berkata...

Ahmad Ismail ni ada kes lain kat Pulau Pinang ni. Actually, Cina tak kisah sangat dipanggil kaum pendatang sebab mereka berada di serata dunia, hatta di Papua New Guinea pun, tapi sebab si Ahmad ni dah makan duit developer Cina, tu yang orang Cina bengang tu.

Ahmad tolong gadaikan tanah milik Melayu dekat Taman Bukit Batu (dekat dengan Island Plaza). developer bagi unit kondominium penthouse bagi membalas jasanya menggadai tanah kampung Melayu.

Masa orang2 kampung keluar bekerja, di upahnya orang kutip salinan IC dari makcik2 dan pakcik tua yang tak reti membaca dan paksa mereka turunkan tandatangan di atas kontrak persetujuan untuk mengosongkan tanah kampung tersebut.

Dia jadi middleman antara penduduk kampung tu dengan developer. Tapi orang kampung tak tahu pun dia self-elect diri sendiri utk jadi middleman. Developer bagi pampasan agak banyak jugak untuk setiap keluarga, dekat RM100K sebuah rumah. Tapi developer tak bagi kat orang kampung straight, sebaliknya bagi duit kat Ahmad Ismail ni utk dibahagi2 kan kepada orang kampung. Tapi dia bagi style dia la. hanya rumah2 yang kenal dan ampu dia saja yang dapat duit paling banyak. Ada rumah yang dapat duit ciput aja, RM15K nak pindah ke mana? Selebihnya masuk poket sendiri.

Anak dia pergi sekolah dengan anak orang2 kampung, di ejek "Bapak hang makan duit orang kampung", Ahmad ni mengamuk kat kampung tu, ugut jangan kacau anak dia lagi.

Ahmad juga mengupah sekumpulan pemuda2 rempit/gangster untuk menakut2 kan penduduk kampung tersebut.

Inilah yang dikatakan UMNO pembela Melayu.

divahantu berkata...

belum sempat umno hapuskan politik wang, politik wang sudah hampir hapuskan umno. tan sri rithaudeen mesti tahu hal ini....

Anti UMNO/BN berkata...

Hahahahaha Lawak la UMNO nak hapuskan politik wang hahahaha

U=Ungka
M=Melayu
N=Nak
O=Ongkos

Anti UMNO/BN berkata...

Hahahahaha lawak UMNO nak hapuskan politik wang hahahahah...

U=Ungka
M=Melayu
N=Nak
O=Ongkos

SangPencinta berkata...

Untuk menghapuskan politik wang dalam UMNO, UMNO itu perlu dihapuskan dulu. Sebab UMNO adalah wang dan wang adalah UMNO