Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 22 November 2008

BPR BUKA 82 FAIL SIASAT KES RASUH POLITIK WANG – berita hairan

MELAKA: Badan Pencegah Rasuah (BPR) membuka 82 kertas siasatan daripada 280 aduan rasuah, politik wang dan salah guna kuasa MEMBABITKAN SEMUA PARTI POLITIK, kata Ketua Pengarahnya, Datuk Seri Ahmad Said Hamdan.

Katanya, 82 daripada keseluruhan aduan itu mempunyai asas kukuh untuk disiasat lebih lanjut, manakala selebihnya diserahkan kepada parti berkaitan menerusi jawatankuasa lembaga disiplin masing-masing.

kah kah kah… MEMBABITKAN SEMUA PARTI POLITIK?.... PELIK PELIK PELIK kah kah kah…

kah kah kah….biar betul…. berapa banyak parti politik yang guna rasuah ?.... kah kah kah…

kah kah kah… boleh percaya ketua pengarah bpr ni…. betul ke nak sisasat…. kah kah kah kah

kah kah kah…. nak sebut nama parti politik yang rasuah pun tak berani…. kah kah kah

kah kah kah… parti mana yang rasuah agaknya? … parti santan… parti tupperware…kah kah

kah kah...birthday parti…. parti bueh…. kah kah kah…. sapa dapat teka?.... kah kah kah

woit….janganlaaa nak tipu melayu…. cukuplaaa… hentikanlaaa…. dah lima puluh tahun bodohkan melayu…. dah banyak melayu bodoh… cukuplaaaa… bagilaa melayu befikir…kah kah kah

11 ulasan:

kotakata berkata...

alahai, KP bpr tu pun alamat kampungnya di kepala batas. apa sangat la yang boleh diharapkan daripada seorang KP bertugas di bpr...

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Semalam kata 82 fail rasuah, sume dtg dr parti busuk UMNO, ni ckp dr sume parti parti politik plak...

Kah kah kah

Memang org Melayu ni bodoh la klu percaya brite dr Berite Hairan bulat2

Kah kah kah

paley berkata...

hahahaha...
parti ikan haruan la tuh..
suke buat kacau.

cucupakkasim berkata...

maybe it's WET T-SHIRT Party..
kah..kah..kah..

+PsyChoMaTix+ berkata...

Ya bro ... kalau PKR ka, PAS ka - mesti dah sebut nama parti tu. Ini kalau gabungan MCA, MIC dan mastermindnya UMNO pun dah boleh kira berbagai parti politik tu ... hahahah ... gua join lu gelak bro.

Tanpa Nama berkata...

Berjumpa kembali....saya maseh anguk - anguk...teranguk - anguk mendengar dengan khusyuk ulasan berita mengenai kedudukan ekonomi dunia dari siaran BBC....memang betul keadaan agak rumit cuma TPM negara kita saja yang over confident malaysia kukuh "resilent to impact of credit crunch"...

Buka fail..hari-hari kakitangan pentadbiran samaada pekerja di jabatan kerajaan atau swasta buka fail . Fail biasa nya diketegorikan kepada :-

1.Fail umum - kakitangan terlibat
bolih ambil, baca dan simpan
bawah meja kerja.

2.Fail terhad - bolih dibaca
olih kakitangan tertentu sahaja
simpan didalam kabinet berkunci.

3.Fail sulit - terhad pembaca
disimpan dalam kabinet berkunci .

4.Fail sulit dengan tanda X - Tak
bolih pegang dan dibawa keluar
bilik menteri bolih dilihat
olih orang tertentu tapi tak
bolih baca.

Yang penting sekarang ialah apabila pegawai yang diberi kuasa, mahu melaksanakan tugas dengan jujur dan besikap amanah .

Berbalik kepada membuka dan membaca fail, sekiranya seseorang pegawai itu ingin menjalankan tugas rasminya , ia cuma perlu kepada kesungguhan , Kemudian daripada itu membuat catatan sekiranya perlu tindakan susulan, yang mana ini merupakan arahan kepada pegawai bawahan beliau untuk bertindak.

Sekiranya fail itu sekadar untuk dibaca dan isu-isu cuma dirujuk ke pehak atasan tentu sekali mereka yang ada kepentingan akan "hijack" atau membuat catatan dengan menulis mengunakan pensil ( senang kemudian untuk di padamkan kemudian hari - tabiat Hj.Daiem )dengan ulasan berbunyi tak menepati kepentingan urusan awam .

Sekiranya ada hebahan media mengenai jumlah fail saya rasa ia saperti ramalan cuaca yang selalu kita dengar dan lihat di kaca TV.

" hujan dijangka turun lebat di
pesisir pantai dan merbahaya
kepada perahu kecil"

Semasa saya belayar dilaut pernah beberapa kali melihat gerombolan ombak besar setinggi " bangunan Tabung Haji di Jln Tun Razak" Allah maha kaya pengalaman begini yang selalu menginsafkan kita.

Nak berbelanja ke pasar Chow Kit - terasa nak makan siput sedut masak lemak cili padi dengan keladi .

- Alangden

kucingsiam berkata...

~meow

kucingsiam tau semua parti yang terlibat:

1) United Malays National Organization
2) Malaysian Chinese Association
3) Malaysian Indian Congress
4) Parti parti picisan di Sabah & Sarawak

Silakan BPR menyoalsiasat ketua parti-parti ini. Mereka sudah pasti ada maklumat ttg kegiatan rasuah dalam parti. Sama ada mereka berpura-pura tak tau, ataupun memang mereka semua kaki tidur, lebih kuat tidur drp kucing~

Tok Uban berkata...

Maksud semua parti politik tu...ialah...Parti BN aje...fahamkan?....

Tanpa Nama berkata...

TUNGGU NANTI LAPORAN BPR TERHADAP PARTI BN : 'Kami sudah siasat, tak ade bukti yang KUKUH!'
Benggong dibuatnya. Tetapi pada parti 'pembangkang' katanya pula : Kami ada bukti yang menasabah untuk dimajukan ke mahkamah!
Benggong dibuatnya juga

pemikir lapuk berkata...

fail je yg buka....bacanya tidak......p uk iey mak

anak jemapoh berkata...

Dalam surat kabar UMNo ni yang betul-betul tak tipu keputusan MaPio je, 4d, toto, magnum, lumba kuda. kalau silap besok dengan kadar segeranya akan diperbetulkan.CAYALAH UMNO