Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 25 November 2008

ROYALTI MINYAK : MUSA BIDAS ANWAR IBRAHIM -melayu


KOTA KINABALU 24 Nov. - Ketua Menteri, Datuk Seri Musa Aman membidas tindakan penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim yang terus memainkan isu royalti minyak di Sabah untuk kepentingan politik.

Bercakap kepada pemberita di sini hari ini, Musa yang juga pengerusi Barisan Nasional (BN) Sabah, berkata kerajaan BN Sabah tidak pernah sama sekali mengetepikan kepentingan rakyat Sabah dalam isu itu.

Semasa lawatan ke Sabah minggu lepas, Anwar mempertikaikan kenyataan Musa sebelum ini yang menyatakan perjanjian antara kerajaan negeri dan Persekutuan pada tahun 1976 tidak mempunyai peruntukan untuk semakan semula kadar royalti minyak yang diberikan kepada Sabah.


kah kah kah… contoh munkee moronik…lagi ngoook ….kah kah kah…

kah kah kah… memang lah isu royalti untuk kepentingan politik…. apa bodoh sangat…kah kah kah

kah kah kah…. memang laaa PAKATAN RAKYAT naik naikkan royalti lebih banyak…untuk dapat sokongan rakyat sabah….kah kah kah… hasil minyak itu hak orang sabah….. yang kamu bodoh tak nak royalti lebih tinggi apa hal ???.... kah kah kah…napa bodoh sangat ni.... kah kah kah

kah kah kah…. sabah dulu masa masuk ke malaysia terkaya… kah kah kah… pada masa ini…. TECOROT… kenapa?.... kah kah kah… kerana munkee moronik lagi ngook macam ni memimpin sabah…. patutlaaaa sabah jadi hamba semenanjung…. kah kah kah….

TAK PAYAH LAA TIPU ORANG SABAH…tak payahlaaa jadi barua UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION…. kah kah kah




10 ulasan:

dollah yankee berkata...

apa saja yang keluar dari mulut anwar pasti akan ada pencuri-pencuri dari gerombolan united malays national organisation yang akan menentang..

Tanpa Nama berkata...

Sabah oh Sabah....

Masuk Malaysia ....negeri terkaya
Kini.... miskinmu Sabah tercorot
Pemimpinmu kaya raya....
Rakyatmu ternganga....

Sabah oh Sabah....

Bisakah ini berterusan,
Oh... jangan biarkan,
Ayuh anak Sabah.. celikkan matamu
Bangunlah dari tidur yang lena Nyahkan mereka yang korup durjana
Kaya raya dan tamak haloba
Menghancurkan segala harapan yang ada...

Sabag oh Sabah....

Sahutkah lambaian PAKATAN RAKYAT
memerintah bumi tercinta
Engkau pasti terbela
Hidupmu lebih sempurna
Tanpa sebarang gundah gulana
Di tangan pemimpin berjiwa rakyat
berjuang untuk rakyat
tanpa ada pilih kasih

Sabah oh Sabah....

Kasihanilah rakyatmu,
Jauh di pedalaman
Menderita sekian lama
Berikanlah mereka cahaya bahagia
Menikmati hasil bumi tercinta
sebelum ajal menjelma
sebelum dimamah usia tua
sebelum dunia sampai ke akhirnya

rocky berkata...

ni lah akibat menjilat punggok mamakthir dan paklah. tak boleh nak nak pikiaq.

kudos berkata...

Anwar memang pandai berbicara.ada saja ayat-ayat memujuk keluar dari mulut dia.

dulu dia kata dia dia boleh turunkan harga minyak.kemudian orang pertikaikan berapa banyak dia boleh turunkan.kemudian dia kata boleh turun sebanyak 50 sen.tapi sekarang harga minyak dah turun sebanyak 70 sen dan mungkin akan turun lagi.haa!senyap terus Anwar pasal harga minyak ni.

jadi kesimpulannya jangan percaya sangat apa yang dia kata.manifesto PKR sendiri pun masih banyak yang belum terlaksana inikan pula mahu memberikan janji-janji manis.ini bukan soal jilat pungkoq sapa-sapa.ini soal dah banyak kali Anwar berjanji tapi tak pernah tercapai.

he definitely can talk the talk but can he walk the talk?

Tanpa Nama berkata...

kudos...ko ni bodo ke apa?... anwar kata bole turun 50sen tu masa harga minyak dunia tinggi la ngok. sekarang harga minyak dah rendah , itu pun kera jaan turun 70 sen jer. bodo nya kau ni tahap cipan.

tu la... ko ni mesti dari kaum melayu bodo....bangang nak mampus.

MahadeyBersiong berkata...

kahkahkahkahkahkah! > kudos. Gua boleh tolong gelak je lah..Mungkin lu ni spesis katak yang duduknya di bawah tempurung.punte

Tanpa Nama berkata...

kudos..ko ni mmg bangang ke apa..?klu anwar,silap2 minyak dah rm1.62 skang nih..bodo la ko..meh sini meh kepala tu,aku tempeleng sket..bangang,basketball..

Khir berkata...

Palui…palui… (sabah for bodoh) Musa aMantat my ass!!! Semua laporan ke BPR mengenai beliau sampai sekarang tidak ada tindakan..silap2 file manila kad tu pun tak beli lagi nak buka file ( belum lagi system prog bpr yg tak pernah upgrade)…dia ni bapak mafia di sabah…sabah boleh my ass bikin panas bah! Baca statement Christina liew (keadilan sabah) dlm suara keadilan tentang kroni2 musa aMantat yg mostly terdiri dari kaum keluarganya sendiri…umno bgh tu la..umno bgh nil ah… musa amantat betul… adik dia anifah aMantat pun sama juga.. semua tukang pemalit anus (pengelap najis)
Keemakss semua keturunan aMantat dan kroni2 dan kaum keluarga kroni2 mereka… tidak layak jadi sabahan, bagus kasi hantar semua pigi pilipin…

Tanpa Nama berkata...

khir aku sokong kau!
kudos> hak.. hak.. hak.. hakkai tarra ka!!...

musa amantat boneka ameno..
penyamar sabah mencuri dan merobek harta orang sabah!!!
dia ni 2x5 mahafiraun punya orang...
palui palui

AnginSepoi berkata...

u all tak tau, diorng anak beranak dah beli sabah. hak milik kekal