Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 6 Mac 2009

ESOK JAM 2 PETANG – ISTANA NEGARA - malaysiakini




Aktivis pendidikan Tamil turut menghulurkan sokongan kepada perhimpunan membantah dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) ke Istana Negara, esok.

“Esok (kami) turun,” kata presiden Yayasan Tamil, K Uthayasoorian kepada Malaysiakini hari ini.

Jumlah aktivis dan penyokong pendidikan bahasa itu belum dapat dipastikan, tambahnya.



POLIS BENAR HIMPUAN ANTI PPSMI
- mkini

Polis membenarkan perhimpunan membantah dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI), Sabtu ini.

Bagaimanapun perhimpunan hanya dibenarkan diadakan di Masjid Negara jam 2 petang, sementara dua lokasi lagi yang dirancang - Pasar Seni dan kompleks membeli-belah Sogo - tidak jelas.




6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Boleh berarak ke istana negara ke? kalau tak boleh,apa kejadahnya,macamana nak serah memo pada agong? Dahlah takpayahlah, hantar aje memo tu pakai poslaju,tak payah terok terok nak berhimpun!!! Ni brother tt,ulaslah sikit pasal pentingnya bahasa melayu , i meant from your point of view yg canggih tu. salam

budak poyo

keylee daud berkata...

huihuihui....habis la mamat mulut berbuih kanan kiri pasnie..kekek

Tanpa Nama berkata...

Apa PPSMI 2?

Laa... Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris...

Why don't we use TLSME (Teaching and Learning Science and Mathematics in English) like Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu becomes UMNO...

Tanpa Nama berkata...

ikut ko laa labu...hehehe

Don Capello sokong Bahasa Ibunda berkata...

Saya pun kena belajar bahasa ibunda England untuk melatih skuad England yang terdesak tau... Bukan saya yang terdesak...

Tengok apa jadi pada Scolari dan Ramos sebab tak fasih bahasa ibunda...

Bodoh punye PEKEMBAR suruh budak2 sekolah belajar matapelajaran teras dalam bahasa penjajah...

Saya xcakap celaka tau... Jangan buat saya macam Karpal...

Tanpa Nama berkata...

bro blog ni paling tareeeeng..unik sebb bro saya ada opnion perhimpunan ni takda makna la cos nanti mesti avok kan bagus sembahyang sunat semua dpt pahala polis tak kaco pas2 muzakarah dlm masjid topik bahasa suruh hissamudin tu dok depan takut tak dengar dan melihat kalo kat umah dia buat dono sje sebab keturunan dia semua hebat2...duniawi aje