Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 10 Mac 2009

PENANAMAN POKOK, TUGU KEMUNCAK PERDERKAHAAN – ZAMBRY mStar




Datuk Dr Zambry Abdul Kadir yang mengakui dirinya sebagi Menteri Besar Perak menyifatkan tindakan pembangkang membina tugu berbentuk plak di bawah pokok hujan di Medan Istana di sini, serta menanam lima batang pokok 'sebagai tanda dan kemuncak penderhakaan kepada institusi Raja'.

Beliau berkata, tanda penderhakaan mereka jelas apabila menentang pelantikan beliau sebagai menteri besar oleh Sultan Perak, Sultan Azlan Shah, serta mengadakan persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) tanpa perkenan baginda.

"Tindakan yang dibuat itu adalah simbolik dan secara terang-terangan menunjukkan tindakan penderhakaan kepada Tuanku Sultan dan institusi Raja di Perak.


kah kah kah… CISSSS….. DERHAKA KAMU…. CISSS KENTUT KAMU BUSUK…..kah kah kah…

kah kah kah…. CIIIISSS…BETUL KE MUNKEE NI ADA PHd… kah kah kah..

kah kah kah.. CIIS... TANYA MUNNKEEE INI APA TAJUK THESIS PHd … kah kah kah…

kah kah kah… CISSS...TANYA MUNKEE NI UNIVERSITI MANA DIA BUAT Phd… kah kah kah…..

kah kah kah ... DI SINTOK ATAU SEKOLAH KEBANGSAAN KINTA… kah kah kah

woit….CIIIIISSS DERHAKA KAMU POKOK KAYU…. kah kah kah…

kah kah kah… CISS...SEMBAH AKU POKOK KAYU…kah kah kah

ah kah kah…. CISSS...KALAU TIDAK AKU TEBANG…. kah kah kah..

woit…. KALAU TANAM POKOK KAYU TANDA DERHAKA….BAGUSLAH … ITU PASAL MAKIN RAMAI ORANG MELAYU TANAM POKOK …. kah kah kah



30 ulasan:

Danielle_Corleone berkata...

hahaha. bro ari tu aku tgk satu filem Melayu lama tahun 1987. Nordin Kardi si Kangkung Sintok jadi hero. hahaha.

Tanpa Nama berkata...

This Zamry dari Pualau Pangkor tidak layak dapat biasiswa JPA kerana status bumuputra tidak ada. INi kerana surat beranak ibu dna bapanya menunjukkan india Muslim dan tidaka da bukti Melayu.
Pelik jugak boleh jadi menteri besar Perak kerana mesti Melayu akalu nak jadi menteri besar Perak.
Phd dia bidang sosiologi dari Temple University di Philadelphia US.
Tajuk???? Tak tau pulak.
Tapi ini orang kepercayaan Tan Sri Prof Dr Kamal Hassan, Rektor UIA yang terdahulu.

Tok Moh berkata...

Kah..Kah..Kah..Kah..
Woi MB Mamak...Sape Derhaka..?
Woi kau melayu tulen ke..? Apasal kau macam Mamak.. Apasal semalam spolight lampu suluh kat kau tapi masih nampak gelap..?

Kau ni Mamak ke..? Kah..Kah..
Woit Apsal kau takde nama kutty?
Naina..? Merican..? ooo..pasal kau ada nama Kader..patut la..
kau Mamak yang nak mengaku Melayu..

kah..Kah..Kah..Woi Takkan tanam pokok pun derhaka..? Ayahanda Lajin Gangster Pekida marah Ke..?
Kah..Kah..Kah..Kah..

Woi Sultan Tanam Pokok tu Derkaka Ke..? Pirrah la lu Sultan dengan MB Mamak.. Kau orang memang sial la semenjak dua menjak ni..

Korang ingat rakyat suka ke pada korang..? Ingat La MB Mamak kita orang rakyat akan ajar kau..

kah..kah..kah..
berak pun keluar taik, nak cakap pasal derhaka..? Woi MB Mamak mulut kau bau taik la..

nami o fish berkata...

Bapak aku tanam pokok mangga depan rumah,derhaka ke?

Arwah atuk aku tanam pokok,derhaka ke?

Susah la bumi ni nak hijau kalau tanam pokok pun derhaka.

Psst,balak ditebang beribu-ribu ekar kat Pahang tu,macam tu baru tak derhaka ek?

puterabumi-sert berkata...

Kenapalah orang gerombolan ni bengap sangat sehingga tak dapat bezakan raja berperlembagaan daripada raja berdaulat. Sikit-sikit derhaka, sikit-sikit derhaka. Woi, yang berdaulat ialah undang-undang, tak reti Rukunegara ke? Mari kita tanam pokok banyak-banyak!

Tanpa Nama berkata...

hahaha..munkee ohh munkee..ni blum lg kemuncak penderhakaan.ni baru sekadar tanam pokok n letak tugu..takde pape sgt benda2 tu..adekah phD itu perasaan hasad dengki??munkee ni mmg patut dpt phD tu..

Tanpa Nama berkata...

Zambry tu kalau kata kerajaannya sah awat tak buat sidang. Tunggu apa lagi. MB mangkok ayun ni nama saja Dr. tapi akai tak dak, asyik cucuk Sultan Perak pasai isu derhaka.

Aku ingat Sultan tak akan termakan jerat kali ini. Pisang tak akan berbuah dua kali.

Itulah kerja zamry dengan zaid selama ini. Asyik 'nak jadikan Sultan Kambing Hitam' untuk menghalalkan cara. Seorang lagi Pak Ali Rustham dan Muhammad Muhammah Taib. Asyik-asyik timbul rakyat derhaka.

Daulat Tuanku, jangan tergoda dengan pujuk rayu orang-orang yang tak bermaruah ini.

Tanpa Nama berkata...

PHd wat dkt Uni. Mat sembap yg bg die lepas Bik Mama sbb die bg enjet botok free kat klinik die kat Pangkor. Pasal pokok derhaka, sape derhaka?sape yg nak disanjung smpi boleh dikategorikan smpi derhaka?X sedarke yg korg buat gelaran 'Yg Maha Mulia' seme tu dah melampaui norma² manusia, lebih meng-agong²kan manusia dari tuhan...patut la bahasa malaysia pun korg nak mansuhkan...sbb pemahaman bahasa pun x reti²

fredo berkata...

sori bro..lmbat wish.. aku cuti 3 hari.. 3 hari jugak la menggeletar sbb x dpt nk bce blog ko..

maklum la.. kt umah xde tenet!!

neway.. selamat hari rakyat malaysia!!1 mari bergumbiraaa!!!

kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah!!!!

tupingera berkata...

mufti kata derhaka pada sultan sama dengan derhaka pada tuhan.
takuuuuuut........

bozzobattousai berkata...

mamak tuh memang tak sedarkan diri...layak jual nasik briyani je....pandai2 je cakap org derhaka....

PhD berkata...

PhD = Perasaan Hasad Dengki
PhD = Permanent Head Damage...

Wat course..?
Race course la...

sudah bagi jawapan lo.....

Mohd berkata...

Apa jgk pembangkang buat sejak akhir2 nie.. semuanya dikata d canangkan sbg penderhaka. Muak akudgr dah .. UMNO dan juak2nya akan jadikan derhaka sbg bhn kempen d Bkt gantang... tgk la nanti dicanangnya keseluruh pelusuk kg kat bkt gantang tu...
PR tanam pokok pun dah jd penderhaka, PR lalu dpn istana pun nanti dikatakan penderhaka krn tak dapt perkenan sultan....
hahahah .. laalalal ...
Wahai pengundi Bkt Gantang dan penduduk sewilayahnya.. siapkan selipar ka.. terompah ka.. kasut buruk sket yg keras.. depa mai kempen baling ja dgn kasut ...

Tanpa Nama berkata...

si MB haram/palsu Zamry ni tak erti malulah.....rakyat tak mengikhtiraf hang MB Perak !! baik pi panggil Tuanku bubarkan kerajaan negeri dan mengadakan pilihanraya barulah tahu siapa yang akan rakyat Perak nak pilih jadi MB.

Tak tahu malu... ptui


Dakis

Tanpa Nama berkata...

selamat menyambut hari rakyat malaysia, semua :)

zambry kata tanam pokok & tugu kemuncak penderhakaan? kepala bapak dia la..bodoh punya baboon..org berak keluar taik..zambry berak keluar otak..itu pasal otak dah tinggal sikit...

nan

sheikh mustafa kamal al aziz berkata...

woit….CIIIIISSS DERHAKA KAMU POKOK KAYU…. kah kah kah… @ batang kayu...

sila layari: http://sheikhmustafakamal.blogspot.com/

anda anakn menemui sesuatu di asan...

Tanpa Nama berkata...

orang melayu makan lembu...

mamak makan ke?

isa berkata...

Pokok hujan ?
ya spesis balak.

Bodoh benor anak keling ni !!!
Madey kutty kan dah ajar.
Biar pokok tu membesar.
nanti ada projek untuk puak kapitalis gerombolan tebang balak.

sama-sama auta keling je keturunan mamak ni.
Dey Madey !!!
Sekarang banyak diam ha......
tak lama hang tunggu la......

3viL X eIjI berkata...

kahkah!!!

Ni ape kejadah derhaka tanam pokok ni?ckp pki lutut ke?

suke2 je ckp org derhaka. mulut bau taik!!

Tanpa Nama berkata...

LAGI BERITA KEBODOHAN MENTERI BESAR UMNO ( OPPSS SORRY BUKAN MENTERI BESAR KERAJAAN PERAK TAK SAH LAGI TAK CAYER TANYER NAJIB )

TANAM POKOK TU KAN BAGUS UNTUK ALAM SEKITAR MENGHIJAUKAN LAGI BUMI YANG SELAMA NIE DI GONDOLKAN OLEH ORANG UMNO DAN BARISAN...

ACTUALY AKU RASA SI ZAMBRY NIE DIA DAPAT PHD DARI BAWAH POKOK KELAPA LA.....DAH TU MASA BELAJAR KEPALA KENA TIMPA BUAH KELAPA SEBAB TU DIA ANTI NGAN SEGALA JENIS POKOK...

Tanpa Nama berkata...

dey fredo....
mufti kata tuhan=sultan dalam isu derhaka...kalau lu pandai sangat mana yang dahulu...sultan atau tuhan? aku tak tanya harunsani

Navy pencen

Tanpa Nama berkata...

Kah kah kah...tanam pokok pun derhaka...

Apala punya tur Camry ni...

Jabatan Perhutanan sila jawab...tanam pokok derhaka ke tidak...

TukarTiub dulu...kini...dan selamanya.

Ghafla

fredo berkata...

dey Navy pencen!!!


2009 Mac 10 17:34

lu sudah silap org la...!!!

kah kah kah!!!

kte geng la!!!

kah kah kah!!!

Tanpa Nama berkata...

Kesian sampai pokok tak bersalah pun nak dijadikan model klimaks penderhaka,lepas ni agaknya takde pokok pun dibenarkan ditanam di sekitar bangunan,senang ckit tukang kebun kat situ

Tanpa Nama berkata...

bodo laa Mb Zambry tu...nak buat cerdik tapi terserlah bodo bangang tu...kau sembah laa nabi zahid hamidi yang racist and nak tunjuk alim...alim burit laa.org alim mana pukul boyfrnd anak kau...muka pun tak ada ahli syorga...tak payah nak ceramah ustaz laa..setakat khatam alquran sekali...cit...maslu laa kat budak kecil yg dah jadi Al Hafez...ustaz kerajaan yang berkiblatkan Ugama UMNO...lancau

sang kelembai junior berkata...

dalam loghat peghak - getik awok nengok mb negeghi awok soghang ni..ada phd tapi mentaliti mcm budak skolah..

oooii zambry..tak payah kome dok berselindung balik nama sultan..disebabkan kome dan barua2 kome ler nama sultan busuk..disebabkan kome sume ler rakyat tuduh sultan yg bukan2..

jangan nak tunjuk hero ler pulok sekaghang ni..kalau dah dasar umno tu umno jugak..

farisariff.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Yela dah namanye UNITED MALAY NAZI ORGANIZATION. sultan tu tuhan org UMNO...dah agame pun depa dah buat agama sendiri (hadhari). Nak kate bijak agama dah tentu nye tidak...sultan seme dipanggil 'Duli Yang Maha Mulia'...manusia di sanjung begitu rupe...kompomla seme tu bodoh2 belaka. sedangkan Nabi & Rasul pun ko x letak gelaran 'Maha'. Tu la die agama org UMNO.

Utk melayu2 sengal ni, sultan tu la di buatnye 'lambang' agama/bangsa. sedar la woi agama dan bangsa tu lain...dr segi kasarnye kalo di ungkapkan sultan/raja ni terang2 dah mcm tanda/tugu/patong...kalo org Islam wat pe ko nak sembah mende ni dah tentu syirik namanye...tu la yg org UMNO suap kat minda budak2 skolah/org2 minda sempit ni yg terima je bulat2 tanpa berpikir (mcm dlm buku teks). Sbb tu la smpi dah tua2 pun sengal.

Perasan x dungu2 ni sembah/junjung tu dah mcm ko sembahyang...sedangkan yg patut ko sembah dan mintak ampun cuma kat tuhan dan bg org Islam sepatutnya pd Allah yg Esa...pikirkan...wahai dungu2 UMNO dan yg bersekongkol dgn nye...

Rocky Din berkata...

Zambry Pundek....tolong diam, boleh kah?
Lu lupa sejarah kah?
Sultan Perak dan Raja2 Melayu tarak lupa punya.

Tanpa Nama berkata...

Kesian korang nie..yang penulis macam orang sakit jiwa..yang beri komen pun sama tak guna..sakit hati sangat ke raja buat apa..siapa suruh nenek moyang korang dulu tak guna dan lemah sampai jadi rakyat jelata..kalau hebat sangat dah tentu jadi raja..bila Raja menyebelahi korang sampai jilat kaki,bila dah Raja berpaling korang maki..Dah terang-terangan PR tak layak memerintah,jangankan rakyat Raja pun turut menyampah..Memang dah dasar SAMPAH..Hanya layak disumpah seranah..

froggy turn south berkata...

pada aku raja raja ni xdela aku benci tahap lahanat tu xde la...tp yg aku tak puas ati satu je...aku keje penat2..pastu aku kene tax bayar kt dieorang tu yg aku rase menyampah tu...ape fungsi raja raja melayu ni? deorang ni ape keje dieorang ni..dieorang ni ade power ke? ade ke dieorang review drawing ke...pegi masuk site ke..panjat platform ke...supervising ke.....cam jadi raja ni ade KPI ke? katelah raje xde...adekah aku xkan dapt keje seperti sekarang? adekah raja raja ni mempunyai benefit dlm kehidupan seharian aku...
satu hari aku tgh drive nk gi klia...ade 3 lane kn...drive punye drive aku nmpk ade polis naik moto laju je kt blakang flash flash kt aku...so aku pon masok la lane 2...die sampai kt seblah aku die soh aku masuk lane paling kiri lg...ku tgk2 rupe2nye ade kete government...bajet cam kerabat2 kot...so nape aku x puas ati...? sbb ingat jln tu bapak die punye ke? aku punye la bayar road tax..bayar tol sume...dieorang tu...ntah2 road tax pon waive je..hampeh tol