Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 15 April 2009

ELI APA KHABAR ?


Eli Wong apa khabar ?

Lain kali kalau ada BF cari yang tak ada kamera.

Lain kali kalau nak tidor jangan pakai cermin mata. Nampak hodoh.

Lain kali gambar pakai cermin mata tak erotik langsung. Potong stim macam nak gila.

Lain kali kalau ada balak baru tanya oranga lain - siapa balak ini.

Lain kali .... lain kali jangan buat lagi!



KENYATAAN MEDIA

APRIL 15, 2009

KEPUTUSAN STATUS YB ELIZABETH WONG

SHAH ALAM: Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor (MMKN) hari ini telah membuat keputusan untuk menawarkan YB Elizabeth Wong agar kembali meneruskan tugas beliau sebagai Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (EXCO) dan Ahli Dewan Undangan Negeri Bukit Lanjan.

Justeru itu, jika YB Elizabeth menerima keputusan ini, beliau akan diminta kembali dari cuti untuk meneruskan perkhidmatan beliau kepada Kerajaan Negeri dan rakyat Negeri Selangor mulai esok.

Kerajaan Negeri juga berpendapat keputusan ini adalah wajar dan adil setelah mengambil kira pandangan semua pihak, kepentingan rakyat serta perkembangan mutakhir siasatan polis yang sehingga kini gagal membuat sebarang keputusan muktamad.

DYMM Tuanku Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah juga telah diberi taklimat tentang keputusan ini. Bagi pihak Kerajaan Negeri dan seluruh rakyat Negeri Selangor, saya menjujung kasih ke atas pendirian Tuanku untuk tidak mencampuri urusan politik serta memberi kepercayaan penuh kepada Kerajaan Negeri bagi membuat keputusan yang adil dan terbaik.

Perlu ditekankan disini Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Selangor memandang serius isu moral dan akan senantiasa memastikan pimpinan Negeri menjunjung prinsip ini. Oleh itu, jika ada sebarang bukti yang kukuh, Kerajaan Negeri tidak akan teragak-agak mengambil tindakan yang sewajarnya. Namun demikian, pendirian ini juga harus di imbangi dengan prinsip menghormati hak peribadi seseorang dan Kerajaan Negeri amat serius mempertahankan hak ini.(tamat)

ABDUL KHALID IBRAHIM
MENTERI BESAR SELANGOR



20 ulasan:

acip berkata...

btol tu isham..
eli ni kalo muda lagi msti aku nk pegi ngorat dia..haha!
nmpaknye sultan selangor ade lah sultan yg berakal yeh..
sedar pon diri idup pakai duit rakyat..hormat sultan selangor!rakyat selangor dah pilih kerjaan utk rakyat selangor!

jawa peranakan berkata...

sebab beliau berkaca mata ketika tidur ialah bagi membolehkan beliau melihat dengan jelas di dalam mimpinya.. itu sahaja..

Sarjan Lama berkata...

Keputusan MB Selangor tepat sekali, Andainya MB terima perletakan Jawatan Adun...Aku rasa BN bagilah PR menang tanpa bertanding... Kalau ada Pilihan Rayapun 100% BN akan kalah . So elakkanlah membazirkan wang Rakyat.....

Keylee Daud berkata...

ya YB eli lainkali jangan bikin begini lagi :)

chekamala berkata...

dan juga, lain kali, sebelum tidur, mekap cantik2...

Org UMNo takleh tgk org tidur tanpa mekap nih, marah dorang...

akutakata berkata...

Eli
Lain kali cari BF macho macam aku ni.
Aku tak ada kamera handphone.

KY Chua berkata...

Siul je sume lain kali tu. Ahaks. Jgn marah nanti kene jual. ;)

megat dewa berkata...

Apa khabar Chua Soi Lek..?

megat dewa berkata...

Eli, jangan lupa basuh kaki sebelum tido,

Azizan K.Selangor berkata...

Selamat Tuanku Selangor !!!
kerana bertindak bijak. Tak membelakangi Rakyat. tak merosak Perlembagaan.
Raja2 lain patut ikut contoh ni. Baru la Sultan tu berguna utk rakyat. Hormat Rakyat - Rakyat Hormat Raja.

Tuhan berkati rakyat Selangor dan seisinya.

Tanpa Nama berkata...

Suzieana. Shah Alam.

Ye btol tu Acip.
Inilah baru betul Sultan ikut perlembagaan dan tak membelakangi Rakyat.

Bangga aku jd Rakyat Selangor..kesian rakyat Perak...sebab...hehehehe..xlalu nak kata.

fredo berkata...

mat tempe tepuk kapla!!!

"aiseh!! miss lg!!!"

Tanpa Nama berkata...

Hai YB Eli, bleh smbung sikit tak ?

Lain kali cari le BF yg tk ensem,
Lain kali cari le BF yg tak tau guna camera,
Lain kali cari le BF yg tk tau guna internet,

Lain kaliiiiiiiiiiii....
Tk payah ada BF lagi baik, ada can le aku nk masuk minang, hihihi..

- Keris Tumpul

Tanpa Nama berkata...

heran juga yer?eli tidor pakai spek mata...ni gambar betul ker super imposed ni?

Melayu Sejati berkata...

KIH KIH KIH...DEPAN ORANG...PEMIMPIN

BELAKANG ORANG...MENGANGKANG

PUKIMAK PUNYA PEMIMPIN???

Sudin berkata...

helo...abang isham !
apa khabar ?
resume saya camna ?
Masih kosongkah jawatan pembantu peribadi kepada Eli ?

Aiseyman,u r my friend.......

BoyDontUcry berkata...

Isham,
Utusan Meloya nih dah semakin melampaulah, ini dah terang-terang menghasut, beb!

Elly Kassim Selamat berkata...

Pasai pakai cermin-mata ketika tidur - aku pun pernah tertidur dgn pakai cermin-mata. Kebanyakan kita ada peti tv kecik (14" atau lebihkurang) dlm bilik tidur. Boleh sambil2 baring sambil nonton. Kadang2 memang terlelap ketika menonton disebabkan terlalu bored punya program tv ... jadi mata pun kuyu dan terus terlelap ... maka terlenalah dgn spec-spec mata dok terlekat di muka sekali ... maka itulah jadinya.... Bukan saja2 nak melaram dgn spec-mata kot ....

Lainlah kalau pakai dark glasses mcm kebanyakan taik dadah seperti artis2 kita yg dadah punya hard-core punya kaki sedut (mat2 gian tegar taik dadah - rebuih tak hempuk punya kaki - kata orang)....tak boleh berenggang dgn spec-mata hitam walaupun diwaktu malam semasa diundang oleh tv dlm program depa (mcm Hatan, Jamal Ubaidullah dll tu)...punya la nak sembunyi biji mata 'berdengung dam' depa.....walaupun di kala malam bulan mengambang .... hehehehe

Tanpa Nama berkata...

Bro, pakai cermin mata bukan hodoh tapi untung, kalau ada orang tunjuk peta rahsia harta karun tersembunyi dalam mimpi,kita akan nampak jelas! kalau tak pakai cermin tentu rugi...hau hau hau hau

Tanpa Nama berkata...

Sekarang nie dah ada LASIX surgery la ELi 5 ribu saja ... tido pakai spek enggak erotica ELi kah kah .... tup2 dapat cuti 1 bulan ..hampeh ! Lain kali kena potong gaji 1 bulan tu ..org lain nak dapat cuti punya la susah ... kalau kao ADUN tu jaga2 la ..aku sokong PKR gila2 nie tapi ape yg kao buat was avoidable ...