Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 15 April 2009

MAT SEMBAB KELENTONG LAGI !!!


JANGAN PUTAR BELIT KENYATAAN SAYA : MUHYIDDIN


Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin, meminta media tidak memutarbelitkan kenyataannya mengenai kemerosotan sokongan masyarakat Cina kepada Barisan Nasional (BN)dalam pilihan raya kecil bagi kerusi Parlimen Bukit Gantang di Perak baru-baru ini.

"Janganlah sengaja nak membangkitkan isu untuk orang marah saya, (kononnya) sebagai TPM, (saya) tidak menghargai sumbangan masyarakat Cina. Pernah ke kita kata begitu?" katanya kepada pemberita selepas mendengar taklimat daripada pegawai-pegawai kanan Kementerian Pelajaran di sini hari ini.



INI PETIKAN TEMUBUAL MAT SEMBAB:

Ini yang mungkin menyebabkan sukar BN mendapat sokongan walaupun kita fikir bila mereka hendak sekolah Cina dibantu, kita bantu, sepatutnya mereka membalas budi. Pada waktu itu, kita pun tidak berharap sokongan kaum Cina akan meningkat 40 peratus dan sebagainya cuma kita berharap ada peningkatan sedikit tetapi apa yang berlaku ia mencatatkan penurunan, macam tidak ada penghargaan terhadap apa yang kita lakukan. ( Mingguan Malaysia )


INI JAWAPAN MAT SEMBAB:


He also denied saying the Chinese were ungrateful in the interview.

"No, no (I didn't say ungrateful). Did you read my Bahasa (Malaysia)? Even (deputy education minister) Wee Ka Siong knows Bahasa.

"In Bahasa, I said 'seolah-olah tak menghargai' (‘They seemed to be unappreciative'). You have to read the whole context. Don't pick up just like that," he said.

He also appeared to be annoyed with reporters who continued to pester him on the issue.

"If you don't understand Bahasa, I can send you to school to understand it." (MalaysiaKini )

kah kah kah…. SATU MALAYSIA…. DAPAT BACA MAT SEMBAB KELENTONG…. klah kah kah…

woit… SIAPA YANG TAK SEKOLAH ?.... kah kah kah..

kah kah kah... MAT SEMBAB SALAHKAN WARTAWAN KERANA SALAH LAPOR... kah kah kah..

woit... TAK HABIS HABIS... NAK SALAHKAN WARTAWAN... SENDIRI NGOOOK TAK SEDAR..kah kah kah



15 ulasan:

PM Yang Ke 6 berkata...

Kepada MAT SEMBAB,

Sila tolong pergi ke farmasi berhampiran. Beli YokoYoko dan sapu ditempat yg sembab. Awas! YokoYoko itu panas, jangan terkena mata..

Nanti pedih. Bila pedih lagi banyak lebong. Lebong melambong-lambong.

Adzfar berkata...

hipokrit ni. haha.

Khun Pana aka johanssm berkata...

Wah liow .

Wang rakyat yang umno bazir/tipu/rompak/samun/blackmail dan mau kita " balas budi "?
Betul celaka neraka punya Mat sembab.
NiaMah * betul .


(*NiaMah di copy dari Patrick Teoh tanpa kebenaran )

Aljauhary berkata...

menteri pelajaran malaysia ker ni??
ni la bila sokong PPSMI..
bahasa sendiri pun lintang pukang..

nami o fish berkata...

Ni siapa yang putar belit ni?

Alahai,jasa-jasa Cina terlalu besar bagimu Muhyiddin.Ingatkah kamu semasa menjadi Menteri Besar Johor?

Tanah-tanah longkang pun nko nak jual kan..

takkan tiba2 nak kutuk2 cina pulak..

minum kencing umno berkata...

woi bodoh,ngok,bahlul punya menteri pelajaran "seolah-olah" tuuu bermakna semacam la.so u kata orang cina semacam tidak menghargai.bukan semacam dan seolah-olah memang pun cina,india tak menghargai pun korang ha,ha,ha.dah tahu umno korang dah nak mampos masih tak leh terima ker?ha,ha,ha terpaksa la gulung tikar korang pi mengemis kat melayu pulak.ko ingat melayu semua bodoh ker?ada yang pandai juga so yang bodoh tahap penjilat jer la akan kekal sokong korang.itu pun tak tahu berapa ekor jer yang lain dah selamatkan diri daripada dibodohkan leh korang.kesian la korang umno sial.tinggal yatim piatu.

Tanpa Nama berkata...

Tu la..lain kali bila bercakap tu pakai otak sikit..Dalam kommunikasi pengunaan bahasa yang betul adalah kritikal.Tidaklah nak "play the blame game" bila dah buat silap.

Dalam English (dictionary.com) maksud unappreciative "is not feeling or expressing gratitude". Synonyms to unappreciative are ungrateful,unthankful,unthanking.


So siapa yang patut masuk sekolah belajar balik ni???

Mr.Bean

kucingsiam berkata...

meow~

kahkahkah... baru bertugas sudah kantoi ... kahkahkah ... cina marah kat mat sembab kahkahkah ... bagus kahkahkah ... adios kepada undi cina kahkahkah balik belajar bahasa ... kahkahkah ... gerombolan lembab ... kahkah dulu kini dan selamanya kahkahkah

ct berkata...

"If you don't understand Bahasa, I can send you to school to understand it." kahahahaha! Kan pelajaran math and science dlm BI! Hello~~~~ Manalah depa nak paham2.

jawa peranakan berkata...

otaknya berkumpul di pipi..

SL Chan berkata...

Jipaidin.....putar-putar lagi...berkentong lagi...tak menghargai???? sepatutnya dia mesti menghargai rakyat tanpa kira kaum yang mengundi dia jadi wakil..bukan sebaliknya..rakyat tidak terhutang kepada mana-mana parti...bongok!!! Mereka pilih yang mana boleh mewakili mereka dengan ada tanggungjawab...dan berkhidmat untuk rakyat dan bukan sabaliknya...tolol!!!

haidin..nak tanya sikit ..apa tu berkhidmat untuk negara????? Negara tu siapa ?????? Rakyat ke atau parti??? Tolol!!!! mentaliti malaysia belong to umno ni masih tersirat dalam otak gerombolan ni..
balik baca apa tu...

bodoh sembab berkata...

in the 1st pace, why should we say thank you if the kerajaan meningkatkan taraf sekolah cina la, india la, melayu la...

ni kerja mereka...ni la balasan mereka apabila rakyat mengundi mereka....sekarang mcm terbalik pulak....why mungkee tak cakap thank u dgn rakyat berbilang kaum bila dia di undi..? Ingat TPM tu datuk dia yg bagi kah..?

woik, mungkee...siapa ialah tuan? mungkee kah..? berani hang ..

kalu rakyat lagi geram...next election, bagi tu mat sembab balik kampung baru tau....jgn harap nak duduk kat office berhawa dingin lagi di putrajaya....

kita semua rakyat malaysia...semua rakyat berhak enjoy sumber-2 malaysia....apa maksud u bagi..? u punya kah...atau datuk u punya..tak malu kah...?

jgn cakap pasal ketuanan melayu lagi...dari sini..i nampak..ni mcm ketuanan AMMO lebih sikit.....PR tak ada melayu kah....why mereka di gasak also....?

Only u are dlm AMMO, u r melayu...luar dari AMMO...semua musuh mereka...

JGN TIPU MELAYU LAGI LA, DAH 50TAHUN TAK CUKUP LAGI KAH...?

Pleasure berkata...

ISK3x

kalau nk pusing2 cakap pun biar la canggih sikit...
ingat kamu bercakap dengan budak2 UPSR ke
lain kali kalau mahu menggoreng tu jangan la lebih2 sangat.
kan dah hangus...iskk3x

BrightEyes berkata...

Habislah kita kalau Menteri Pendidikan pun tak mendapat persamaan diantara 'unappreciative' dan 'ungrateful'.

Mamai berkata...

Biasa la putar belit kata nie memang kerja mereka yang kat dalam umno tu...tak mana bloleh cari makan