Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 15 Jun 2009

CONTOH UNTUK DI IKUTI




PULAU PINANG LARANG PENGGUNAAN PEMBUNGKUS POLISTERIN
– berita hairan


GEORGETOWN: Kerajaan Pulau Pinang hari ini melarang penggunaan pembungkus makanan polisterin pada semua program rasminya bagi mengelakkan kesan negatif kepada alam sekitar dan menjadi tempat pembiakan nyamuk Aedes.

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Kebajikan, Masyarakat Penyayang dan Alam Sekitar Negeri, Phee Boon Poh, berkata penggunaan polisterin itu bukan sahaja memudaratkan kesihatan pengguna dan memberi kesan negatif kepada alam sekitar, malahan ia mudah dibawa angin ke merata tempat dan menjadi bekas yang menakung air hujan.

KAH KAH KAH..

kah kah kah… PEMIMPIN PAKATAN DI TAJUNG ADALAH PEMIMPIN CONTOH…kah kah kah…

kah kah kah… KEDAH…SELANGOR… KELANTAN… WAJIB CONTOHI… DASAR TIDAK KELUAR MODAL…DASAR MENDIDIK RAKYAT…kah kah kah..

kah kah kah… JANGAN SIBUK HAL PEMBAHAGIAN KONTREK ….DAN BALAK…kah kah kah…

kah kah kah... JANGAN CAKAP SAJE MESRA RAKYAT... BEREBUT BALAK DAN PROJEK SAMA MACAM GEROMBOLAN....kah kah kah..

kah kah kah... NANTI SUSAH NAK BEZAKAN... MANA TAIK KERING DENGAN TAIK CAIR...kah kah kah..



12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

adus!! melepas kontrek supplai polisterin kat Penang...
apa la guan eng.... mau sekat bisness bomi kaa....

kasi la rate baru, ....kita boley bincang halega punya..... jgn potong kontrek la....

penanggah berkata...

susah-susah pakai jer daun pisang.. kalau tak pakai jer kertas surat khabar.. besar skit

fezaL Mohd berkata...

pangkah pakatan rakyat ?

Tanpa Nama berkata...

ni gua tak setuju dengan lu hisham. Lu bagi pandangan yg amat dangkal tentang nilai anak muda. Lu letak gaya hidup orang tua pada umur orang muda..sape suruh? Bangang jugak lu ni rupanya. Selama ni gua ingat lu punya idea advance dr komunis. rupanya lebih kurang bebal jugak dgn gerombolan. kahkahkahkah.. hang tu pun da tua...mana tau hal anak muda...poraahhhhh!!!!!!!!

sure tak siar komen gua..kah kah

sEmut berkata...

best best. ni baru betul. gua dekat goteborg, sweden dulu tak pernah nampak langsung polisterin. beli souvenir banyak pun dia taruk dalam paper bag je. kalau takat beli majalah, rokok dengan air mineral, budak 7E tu suruh pegang sendiri je.

selangor bila lagi?????????

mamai berkata...

bagus mesra alam dam mesra rakyaat gitu...kawan wa yang bukan kilang biodegradable banyak untung la lepas nie...

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah... JANGAN CAKAP SAJE MESRA RAKYAT... BEREBUT BALAK DAN PROJEK SAMA MACAM GEROMBOLAN....kah kah kah..

Sham lu baru sedarke beb

but the percentage is lower

sukun berkata...

bagus la camtu polisterin tu kan beracun

Tanpa Nama berkata...

Itu bagus, tapi tak bolehkah kerajaan PP mengatasi masalah parking haram, penjaja haram, vcd haram?

Tanpa Nama berkata...

Gua percaya polisterin dan plastik yang bersepah merata-rata ni, pun peningkatan penyakit kanser di Malaysia. Pemakanan pun punca jugak, tapi plastik dan polisterin ni kerajaan senang nak control. Harap Prof Misai Abu Shah dari Universiti intelektual Teknologi MARA dapat mengarahkan para saintisnya menyaiasat ... Tapi polisterin dan plastik yang bersepah-sepah kat Malaysia ni memang sakitkan mata dan hati. Orang nak ambil gambil pun tak syok, sebab nampak sampah dalam gambar!

Tanpa Nama berkata...

mesra rakyat boleh berpakat lama-lama lagi dengan rakyat

Kucing Parsi berkata...

bukan kah ada satu "beg plastik" yang mesra alam. bukan produk petroleum?!