Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 14 Jun 2009

MELAYU LAGI KAH KAH KAH


KONTRAKTOR SABAH BAKAL GULUNG TIKAR
– berita hairan


KOTA KINABALU: Persatuan Kontraktor Melayu Malaysia (PKMM) Cawangan Sabah menjangka ramai ahlinya akan gulung tikar berikutan syarat baru Kementerian Kerja Raya untuk memberikan projek hanya kepada kontraktor memiliki pensijilan ISO dalam Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK-10).

"Kami harap syarat itu ditangguhkan demi kepentingan kontraktor Bumiputera yang tiada pensijilan ISO, “katanya di sini semalam.

KAH KAH KAH…

kah kah kah… INI BAGUS… INI BERITA BAIK…. kah kah kah..

kah kah kah… LIHAT MACAM MANA KUMPULAN INI?...kah kah kah..

kah kah kah… BUKAN NAK MEMPERBAIKI DIRI…. TAPI MINTA SPESIAL… MINTA HAL ISTEMEWA…. KERANA MELAYU?.... kah kah kah…

woit… BILA ORANG KUTUK... KATA… ANTI ISLAM LAAA… ANTI BUMIPUTERA LAAA…. TAK KENANG JASA LAAAA…kah kah kah..

kah kah kah… INI YANG BUAT HOSPITAL… HOSPITAL RUNTUH… BUAT SEKOLAH… SEKOLAH RUNTUH… BUAT PROJEK… PROJEK TERBENGAKALAI…kah kah kah..

kah kah kah…MARK UP PROJEK BUKAN MAIN TINGGI …kah kah kah..

kah kah kah… ASIK ASIK NAK MAIN TIKET MELAYU….POOORAH…kah kah kah…



7 ulasan:

no eye see berkata...

bukan kata saya busuk hati....

tapi saya nak sumpah, biar kontrektor-2 mcm ni terima apa yg mereka buat....

baik sekali mereka juga mangsa hospital, jalanraya, bangunan-2 yg runtuh.....

sebab mereka nak survive, nak makan..boleh "compromise" quality kah....mcm universiti sintok la....sebab nak bagi melayu banyak masuk, turun standrad...end up...doctor yg keluar bagi salah ubat,buat bayi cacat, org yg masih hidup end up mati sebab take mother FxxKer own sweet time....

why must compromise ...? nilai nyawa rakyat tak ada kah...hanya nak jga mereka yg poorah...?

ni la why malaysia tak boleh berjaya......

quota la...
ketuanan la....
hak istimewa la...

nak survive, sendiri berusaha la...
why nak hak special..? cacat kah? atau sebab bersedia nak malas...?

baik malaysia balik ke zaman purba.....

jgn harap nak berjaya....

Tanpa Nama berkata...

Macam mana 'kontraktor Melayu UMNO' nak memiliki pensijilan ISO ?? Semua ni main kelentong...tak berertikal...hutang business tak nak bayar, kuat Rasuah !!!

Kebanyakkan mereka ni hanya berniaga sebagai 'Middle man' jual beli kontrak kerajaan saje !! satu batang screw pun tak ade !!

Tak payahlah nak ISO.... cap SIRIM pun tak boleh dapat kut !!


Dakis.

Tanpa Nama berkata...

Aku cakap padan muke jer kat dia org nih....Dia org ni serupa macam orang negara China yg letak Malamine dalam makanan...Bangsa sendiri pun nak bunuh...apa punya manusia daaa....nie perangai serupa macam syaitan...!

Tanpa Nama berkata...

Pasal turun standard la lawyer pun bole jadi penyanyi macam Yuna dgn Allahyarham Sudirman....ape daaa...pada aku profesion undang2 dengan kedoktoran nie tak boleh kompromi campur aduk dengan profesion lain...2 profesion nie kritikal...jatuh bangun sesuatu bangsa terletak pada 2 bidang nie...

Tanpa Nama berkata...

Yang melanun merompak berbilion bukanlah kontraktor tapi adalah pegawai dan pembesar, mereka balun berbilion bilion makan komisen saja atau projek kos plus plus macam kat restoran plak ...contoh itu apanama projek pukized di kelang, kapal selam 3rd hand rege baru, sukhoi substandard tapi bayar rege mahal, beli Hunter sorok dalam pokok getah dan lain lain...tapi ada kontraktor gergasi yang gagal projek dapat saguhati! Kalau kontraktor kelas 'F' bumiputera tentu di bangkrapkan di cemoh di kata bodoh macam gerembolan bela hantu raya ting phok king, vintage ton, khizir janton, mat tdo, paria bodowi dan macam2 punya puaka dan saka daaa....hau hau hau hau....GLC yang monopoli pun rugi!

Kucing Parsi berkata...

dah cakap le... gila banyak kontrektor tu...

80000 beb

yang untuk cidb je dah 63000

yang tidak berdaftar langsung lagi

agak2 nya berapa satu set sijil ISO diaorang jual hah?!!!

Tanpa Nama berkata...

okey jua tu baa, kasi kontraktor bumiputera sabah belajar dan upgrade company dulu,tak bagus ba kalau dengki2..