Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 28 Jun 2009

SELAMAT TINGGAL KETUANAN MELAYU – BYE BYE




BISISWA NASIONAL
-melayau

PUTRAJAYA 27 Jun – Kerajaan akan mewujudkan satu kategori khas biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dikenali Biasiswa Nasional yang kelayakannya 100 peratus berdasarkan merit mulai tahun depan.

Mengumumkan perkara itu malam ini, Najib n Razak berkata, kajian semula pengagihan biasiswa JPA itu menetapkan hanya pelajar yang meraih keputusan peperiksaan terbaik sahaja akan memperoleh biasiswa tersebut tanpa mengira kaum dan agama.

‘‘Jadi, siapa yang dapat biasiswa ini nanti adalah pelajar terbaik di antara yang terbaik. Inilah hasrat kerajaan yang mana rakyat didahulukan, kita mesti mengambil kira pertimbangan rakyat (seluruhnya),” katanya.

Najib berkata demikian ketika berucap pada majlis makan malam meraikan pelantikan beliau sebagai Perdana Menteri keenam anjuran MCA dan pertubuhan-pertubuhan komuniti Cina di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini malam ini.


NAJIB TO INTRODUCE MERIT-BASED SCHOLARSHIP, HINTS AT DROPPING RACIAL QUOTAS
malaysian insider

KUALA LUMPUR, June 27 — Najib Razak said tonight the government would introduce purely merit-based public scholarships by next year, and also indicated his administration’s intent to completely do away with race-based quotas in more sectors.

The prime minister’s remarks at a dinner organised by the Chinese community appear to be designed to win back the support of non-Malay voters for Barisan Nasional (BN).

KAH KAH KAH…


kah kah kah…. BARU DIJAMU SATU MAKAN MALAM….BOLEH HAPUS KETUANAN MELAYU…. kah kah kah..

kah kah kah… KALAU DUA KALI MAKAN MALAM….PADAM HIDUP MELAYU..kah kah kah…

kah kah kah… KALAU DAPAT AMOI…. LUPA TERUS PADA MELAYU….kah kah kah..

woit… MANA PROWARIS… MANA PERKASA… kah kah kah…



17 ulasan:

sam berkata...

di mana kekuatan hang tuah???

penyamun berkata...

cuak gila dah puak be end ni,kejap kejap plan bertukar

Tanpa Nama berkata...

salam sdra hisham,
...awak tak sentuh pun sdra kita brahim abu shah si 'misai ular sawa' dari uitm...tak ajak ke warga uitm berarak ke pejabat najib sptmana berarak ke pejabat mb selangor hari itu...???

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah kah...kah kah kah

KETUANAN MELAYU SUDAH MENJADI....KETUANAN SETAN

kah kah kah...LAST SEKALI SEMUANYA AKAN JADI KETUANAN SETAN PUKIMAK

kah kah kah kah...HIDUP SETAN????

LEPAS NI TUKAR NAMA JADI...."PARTI SETAN"????

[IDI AMIN]

Tanpa Nama berkata...

Inilah barisan kita yang akan hancur menjelang PRU13...berbagai pantang larang dan perjuangan umno yg selama
ini dijunjung hingga sanggup menghunus keris....tapi demi masa depan politik umno yg sudah gelap mereka sanggup melakukan apa saja demi menyelamatkan kuasa mereka.Semasa PR memerintah Perak mereka meracun fikiran orang melayu
bahawa semua tanah telah diberi kpd orang china..!!!!MB Selangor cadangkan...kuota 10% pelajar UITM
dibuka kpd kaum China...habis ditentang ...semua pelajar UITM dipaksa mengadakan demontrasi..menentang cadangan MB Khalid ..sekarang mana penentang dan suara tersebut...mana TOYOL ..mana LIDAH KONTOT...diharap isu ini dpt menaikkan undi PAS di MANIK URAI...TAKBIR....!!!!

Tanpa Nama berkata...

BETULke? Macam sulit nak diterima. Mana boleh? Itu silap mata saja. Ketuan Melayu pekak akan buat biin nani danNajis pun akan tertndang tak lama lagi oleh orang pekak,fanatik Ketuanan Melayu. Paling sengket Najis akan berkata " biasiswa khas itu akan tetap akan mengambil kira 'hak pelajar bumiputra' pada satu kesempatan lain. Tahu sajalah stail Ketuanan Melayu bertindak! Kelentong sana, kelntong sini. Melayu bodoh selalu ternganga dibuatnya.

Tanpa Nama berkata...

Mana pegi bdk-bdk UiTM? Pegilah berdemo kalau ada telur...
Dulu bukan main kecoh lagi...

Tanpa Nama berkata...

korang2 ini lah penghancur bangsa sebenarnya. bodoh! melayu-melayu macam penulis ini patut dihapuskan!

Tanpa Nama berkata...

bro Hisham.... ini adalah satu lagi project 'Tipu Rakyat' dari Najib !!

Semua geng2 UMNO/BN 'cakap tak serupa bikin'..rakyat sudah tahu 'modus operandi' mereka.



Dakis.

Pyanhabib berkata...

mana prowaris, mana perkasa?
mana prowaris, mana perkasa?
mana prowaris, mana perkasa?

amalhaj berkata...

wahai Melayu. Perjuangan kamu adalah sepenuhnya untuk Melayu. Mengapa PR baru cadang dah heboh 1malaysia mengkome tentang dan mengapa BN terus buat mengkome senyap 1malaysia?

Budak Baru Belajar berkata...

bro isham,

kuda2 UMNO hanya akan membuat bising kalau tindakan yang sama disuarakan oleh pihak pembangkang.

Kalaulah PR yang bagi cadangan spt ini, sudah tentu for the next few weeks mainstream media massa akan ulang-ulang cerita yang sama dgn bantahan dari orang upahan UMNO.

Bila Najib yang cakap semua diam membisu tak keluar suara...

Double standard, last2 melayu yang tergadai..

- Budak Baru Belajar -

Tanpa Nama berkata...

mana berahim ali... kata nak lompat atas meja parlimen....

kehkehkehekh

Tanpa Nama berkata...

Mana Pukida? Samseng kg dusun bila nak kuar tunjuk perasan mat mongol baru dapat makan malam sudah mau jual hak melayu? prof sintok mana? Katak tidak berbunyi ke? ptuui sama umngok!

Tayadih Maysia berkata...

KAH KAH KAH KAH...www.duniacacamarba.blogspot.com

musangjebat berkata...

korang2 ini lah penghancur bangsa sebenarnya. bodoh! melayu-melayu macam penulis ini patut dihapuskan!

-----

sekuse me..

bukan kami yang perkenalkan PPSMI..
bukan kami yang hapuskan 30% kuota melayu di subsektor...
bukan kami yang bagi biasiswa berdasarkan 100% merit..
bukan..bukan..bukan

engkau tak baca suratkhabar tanah malaya? itu semua kerja pemimpin engkau..pergi maki kat blog 1 Malaysia..kalo tak berani cek teloq cukup tak 2 biji..

budak seksyen 2 berkata...

Tadi aku lalu sebelah UiTM Shah Alam. Aku nampak beberapa keldai tunggangan yang berdemonstrasi masa isu kuota dulu.

Aku nampak mereka sedang menayangkan kelangkang, yang tiada telur. Telur mereka disimpan oleh Ibrahim Abu Shah misai ular sawa.

Student2 UiTM sudah hilang keteluran.

Atau tiada t-shirt ?