Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 4 Jun 2009

TELAH DI TEMUI PUNCA-NYA


PENGUMUMAN AWAM

adalah di beritahu kepada sekelian rakyat jelata satu malaysia
yang tua dan yang muda
yang pekak dan yang buta
yang bertongkat dan yang berkereta
yang capek dan yang berkurap

bahawa sohehlah ditemui sebab musabab
yang meruntuh
yang merantah
yang merosak
yang merobek
stadium kuala terangganu

adalah musibah ufo yang turun dari langit
kerana marah keropok lekor terlalu
banyak di bubuh aji no moto

sekian adanya



39 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

keh..keh..dah mkin bahaye negara kite ni yeak,ultraman pun dah ade kt cni igatkan bogeyman je...hehehe

Keylee Daud berkata...

hahhaa..otomen marah sebab kopok losong letak ikang sikit tepung banyak..hahaha

BrightEyes berkata...

Eh, tak salahkan roket-roket DAP atau spaceship PKR ke? Moon men dari Kelantan+Kedah pun tak kena blame?

Tanpa Nama berkata...

ni MUGGO

skyStone berkata...

aduh...jatuh cinta rakyat pd UMNO semakin mendalam....
huhu...

Tanpa Nama berkata...

DAMNS FUNNY LAH!!!!!!! terkentu, terberak, terkencing, terlalai!

PARAOK berkata...

raksyasya ini Baltan namanya

tak percaya tanya kakak ipar saya yang bernama google image

citra_trindah berkata...

haha.. betul la bro. gua ingat diserang komunis. rupanya ottomen.

ameirul azraie bin mustadza berkata...

Haha. Baru dapat email yang ade gambar ni tadi. :p

Khun Pana aka johanssm berkata...

Wah , ini gambaran Best!

Sudah di jangka raksaksa LobsterMan dah marah , ayoh cepat panggil Ultraman.

Entah apa cherita rama yang akan direka pusing oleh kontracktor umno tu.
Bumbung maseh dalam tempoh jaminan.
- Jamin Runtoh

kuasamalaya berkata...

salah semua..runtuh sebab bik mama pg jogging kat situ..wakakaka..woit bik mama sapa suh jogging kat stadium tu..abis laa lps ni stdium mana plak jadik mangsa bik mama

Tanpa Nama berkata...

hahahaha ingatkan bik mama yg hempap stadium..

Tanpa Nama berkata...

Untuk renungan semua
http://www.nytimes.com/2009/06/04/world/middleeast/04saudi.html?_r=1&hp
Perhatikan betapa, Ketua Penasihat Rumah Putih Rahm Emanuel, seorang bekas tentera Israel yang telibat dalam serangan terhadap rakyat palestine tahun 1992 bersama dalam mesyuarat dengan Raja Abdullah.
Apakah Arab sedar bahawa wakil Perdana Menteri ISrael sendiri sudah sampai ke Istana Arab Saudi?
Obama cuma akan bercakap apa yang Emmauel inginkan.
Kerana Obama menang pilihanraya kerana perancangan emmauel.
Untuk mengenali siapa dan apakah bapa Rahm Emmanuel telah lakukan terhdapa warga Palestine semasa merampas tanah Arab Palestine tahun 1947, sila buka wikipedia tentang Rahm Emmauel dan cari kaitan tentang bapanya, seorang doktor Yahudi dari Rusia yang emnyertai gerakan pengganas Yahudi yang diketuai Menahem Begin di Palestin.
Mungkin selepas ini rakyat Malaysia akan lebih faham kenapa polisi Rumah Putih tidak pernah berubah seperti zaman Kissinger menjadi Setiausaha Nixon.
Gambar dari New York Times satu isyarat kepada Yahudi di Amerika Syarikat bahawa Obama dibawah telunjuk Yahudi melalui Emmanuel.

Tanpa Nama berkata...

Kah kah kah ....ntah ntah yg jadik raksaksa tu pun Aminah Abdullah ataupun Adnan Yakob ...Bang Isham cuba selidik skit

Tanpa Nama berkata...

Nah Nujum Pak Belalang sudah cam punca keruntuhan bumbung stadium Tuanku Mirzan diGanu. Bukan salah injiner; arkitek atau kontrektor gerombolan atau idris jusoh, bekas MB Ganu..keruntuhan ini Tuhan yang Mahakuasa berkuasa manakala insan biasa yang membinanya..he he he.

Sebenarnya semua tindakan manusia yang HARAM tidak direstui oleh Tuhan Yang Mahakuasa. Keruntuhan ini akibat tindakan HARAM oleh pehak pehak yang berkepentingan dalam projek ini..besar kemungkinan besi besi keluli ditukar dengan ranting ranting kayu kayu atau bambu sebagai rangka rangka stadium tersebut.oleh sebab banyak pehak telah meragut sebahagian besar peruntukan projek itu maka kuranglah bahan bahan yang perlu...seperti bangunan yang runtuh diTaiwan, beberapa tahun dahulu, dimana kontrektornya telah membubuhkan kertas dan tin tin kosong dalam simen sebagai rangka mengganti besi besi keluli..inilah 1MALAYSIA!
Tuhan Mahakuasa dan Mahaadil.
Allahuakhbar allahuakhbar.

Taro berkata...

Hoh!! nampaknya ada raksasa yg cuba menggugat keamanang sejagat!! yah! Yah! Ultraman Ace kembali..utk menyelamatkan manusia didalam kesusahang..

Hiap!! Hiap!! jurus kepok leko, Fire!! brzzzzzzzz!!

http://www.youtube.com/watch?v=meKXKmu8XP0

Tanpa Nama berkata...

weklew~
apsal mangkuk sesangat panggil KOREA....
panggil la JEPUN......
anak aku kata JEPUN ada otromen...
hahahahaha

Tanpa Nama berkata...

Keropok lekor mengamuk kerana:

a)Takde orang usaha industri keropok lekor - semua dah jadi saintis kat loji nuklear.
b)Dato' Michelle Yeoh tak nak datang monsoon cup tahun depan.
c)Menguji mutu kerja kontrektor dan sub-sub con gerombolan.
d)Taik angkasawan malaysia terkena anak keropok lekor semasa di angkasa.
e)Ultraman udah di KUGAN-kan atau di C4-kan oleh PDRM (Sunyi beb tinggal seorang2)

Salam sejahtera TT...

Mohamad Taufan Mohd Yassin berkata...

Otomen mogok, tadak kontrek masyukkk kat Penanti...

cikun96 berkata...

usah disalahkan Ultraman, ini raksaksa Baltan punya angkara.

LOL nice one!

Tanpa Nama berkata...

Woi! Mana aci!!

penanggah berkata...

si deris tu ler yang jadi ultraman.. apo lu ingat gua tak tau... masyukkkkkk.. brani buat la undi tak percayo..

Kucing Parsi berkata...

hahaha... raksasa rupa2 nya ingatkan sebab dia punya barang tu tak boleh kena hujan!!!

kan tengkujuh angin tu slalu tiup kat terengganu, rupa2 nya sebab kopok lekor rupa2 nya

solidariti MALAYA berkata...

wa rase la bg...
bik mama...
berlari lari ank di kwsn tersebut...]
hahaha....
kopek dia lggar tiang penyokong kott...

Snowflake berkata...

Salam Bro,
Bagi nak rak ketawa. Ini otterman pompuan ke lelaki ni? Ganaz.... huhuhu

Mohamad Taufan Mohd Yassin berkata...

Otomen dah pencen. Kasi Bik Mama jaga keamanan....

Tanpa Nama berkata...

tu la pasal.
bagi projek kepok leko kat gerombolang, buatnya lebih tepung dari ikang.

bagi projek stadiumg, lebihkang tulang ikang dari tetulang besi kongkrit..

itu la otak enjingear gerombolang....

tgk citer otromang lagi bagus

terjun.tanpa.parachut berkata...

itu aje la yang mampu di buat oleh kita sebab kalau lapor pun tak jadi apa

terjun.tanpa.parachut berkata...

itu aje yang mampu dibuat oleh kita BUAT LAWAK sebab kalau lapor pun tak jadi apa

AnakSemuaBangsa berkata...

cukup..x3..lawak la bro, dah pecah perut terguling-guling tengok raksaksa Baltan ni merosakkan negara..tapi Ultraman tak sampai-sampai mengambil tindakkan..
pinjam ketawa wakakah,kah,kah,kah..

V-Jolt berkata...

Tu Derih la tu! Tukar jadi monster.

Tanpa Nama berkata...

kena tahan Bik mama. jangan lok dia jog kat Dam Kenyir. Nanti runtuh mcm stadium. ramai tak sempat lari spt tsunami dulu. keh keh keh.. ..

Awang Goneng berkata...

kalau Bik Mama yang serang seluruh Kuala Terengganu jadi padang jarak padang tekukur

kalawangi berkata...

kah kah kah...gambat ultraman taro tembak bumbung sultan mizan...

p/s : ultraman taro ni ditaja oleh derih jusoh...kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

Kenapa raksasa ni serang stadium kat kuala terengganu je?

pemalas betullah. pegilah tempat yang canggih skit, yang ditadbir PR, mesti berita satu Malaysia keluar. PR tak cekap, rasuah, bla bla bla.

Ini kao buat serangan kat negeri UMNO, mana nak keluar cerita lebih2. Menikus terus tak terkata. Patut raksasa ni masuk PLKN. Tak patriotik langsung

niko berkata...

"Betu...............betul.................betulllllllllllll otraman yang fire stadium tu " kata orang kampung aku yang bajunya tertulis 1MALAYSIA. Haaaaaaaaaa...........haaaaaaaaaa..........aku tergelak kerana dia dengan penuh confident cakap pada kambing-kambing... pun yang diberi oleh YB 1MALAYSIA.

Tanpa Nama berkata...

HA HA HA HA..KAH KAH KAH...KIHKIH KIH..
baik punye sindir beb..
..ehem.. dalam maksudnya tu.

(isyam,
tima kasehlah kerana entri yang sangat menghiburkan hati ni..
ye-lah, dapat spouse suke opis dari rumah kan...)

neb dagga berkata...

ok, kemas HAHAHAHA

amatxkesah berkata...

nak kopi boleh????