Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 4 Jun 2009

BERITA BARU MASUK


SETIAUSAHA POLITIK BEKAS MENTERI BESAR DIHADAPKAN KE MAHKAMAH
- melayau

KUALA TERENGGANU 4 Jun - Setiausaha politik bekas Menteri Besar,. Ahmad Ramzi Mohamad Zubir dihadapkan ke Mahkamah Sesyen hari ini berhubung kes penghantaran sistem pesanan ringkas (SMS) berbentuk ugutan kepada tiga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) April lalu.


KAH KAH KAH…


kah kah kah.. CEERITA DONGENG APA NI ?... kah kah kah..

woit… SATU MALAYA ...TOLONG AMBIL PERHATIAN… INI TIDAK ADA SANGKUT PAUT DENGAN STADIUM RUNTUH…. kah kah kah..



12 ulasan:

nmjnh berkata...

Sapa kata takde kaitan dengan keruntuhan stadium?....kakakakakakaka..
Takkan setiausaha politik ...tak tau apa2...... kakakakakak
Mesti dapat seposen dua...kakakakakkak
Bos punye projek...mesti dpt sikit2...kot...kakakakak

http://nmjnh.wordpress.com/2009/06/02/gambar-keruntuhan-stadium-sultan-mizan/

Kucing Parsi berkata...

hahaha...

tapi cerita orang ikang la ni...

hahaha...

komfem lepas la nanti, mesti takder bukti kukuh punya

Susuhunanan berkata...

haha..kes stadium adalah kerja otroman...takde kene mengena dn yg idop atau mati..haha

PKR Negeri Sembilan berkata...

Balasan Tuhan nak tunjuk Gerombolan yg korup lg zalim...

Nunca Caminaras Solo berkata...

Anak ikang lagi.. Paper doll kat Bukit Bintang pun xmau anak-anak ikang nie tau..

Ayiem berkata...

kah kah kah kah kah kah kah tak de kaitan gak ngan bumbung airport yang bocor kah kah kah kah kah.....

Tanpa Nama berkata...

Di bawah dikongsi email tersebut untuk kita sama fikirkan dan sila komen dengan matang.

petikan email tersebut ;

Adakah kita dijajah Yahudi? Mari kita lihat undang-undang di bawah:

Akta Bank Negara Malaysia 1958

Section 6. (1) The authorized capital of the Bank shall be two hundred million ringgit.

Section 6. (2) Twenty million ringgit of the authorized capital shall be subscribed and paid up by the Government on the establishment of the Bank.

Berdasarkan undang-undang di atas, fakta didedahkan ialah:

(a) Bank Negara bukan badan kerajaan dan adalah syarikat persendirian kerana mempunyai saham sama seperti syarikat persendirian.

(b) Kerajaan menjadi pemegang saham miniroti (10%). Pemegang saham majoriti (90%) tidak dinyatakan (dirahsiakan) . Rahsia dikuatkan dengan undang-undang rahsia (secrecy) ke atas segala aktiviti Bank Negara Malaysia.

(c) Bank Negara badan bukan kerajaan kerana kerajaan pemegang saham minoriti dan tidak pemilikan saham melebihi 51%.

(d) Bank Negara juga bukan badan kerajaan kerana kerajaan berhutang dengan Bank Negara. Apakah terjadi sekiranya kerajaan gagal bayar? Adakah ianya bermaksud kerajaan membankrupkan kerajaan sendiri?

(e) Ekonomi dan nasib negara diletakkan dibawah kekuasaan pemegang saham majoriti tidak kita ketahui. Pemegang saham majoriti ini menentukan jumlah wang dalam aliran ekonomi (demand and supply, dan melalui kuasa menetapkan kadar BLR atau selainnya), dan menentukan setiap perkara kewangan negara kita.

Terdapat pelbagai peruntukan di dalam Akta Bank Negara Malaysia 1958 yang membuktikan Bank Negara Malaysia adalah bukan badan kerajaan, termasuklah peruntukan menyatakan perkara mengenai Bretton Wood Agreement dan peranan Bank Negara sebagai agen kepada International Monetary Funds.

Ini selanjutnya disokong lambang Bank Negara yang kononnya difahamkan sebagai gambar rusa. Persoalannya ialah adakah mana-mana rusa berekor panjang? Binatang dengan bentuk yang seperti rusa dalam logo Bank Negara tetapi mempunyai ekor yang panjang adalah anjing di sisi patung mesir purba yang dikenali sebagai Pharoah Hound (buat carian Google Imej: Pharoah Hound +Pyramid, Rusa dan Logo Bank Negara).

Maklumat, gambar dan video boleh ditonton di halaman http://muslimvillag e.wordpress. com/

Tanpa Nama berkata...

....ayam berak atas titi......(hangat2 taik ayam)...lopas semingu sonyap le 2....ciss nasib baik sultanah aku tk dr di dalm masa stadium ranap...kalu tidak aku akan mengamuk macm ..hang kebun....

mazu md nor berkata...

kah kah terberak cairlah gamaknya setelah satu malaysia dah tengok dan faham inilah umno...ha ha

Tanpa Nama berkata...

Macam cite Azilah ngan Sirul jek.. Mana mastermind nya?

chekamala berkata...

saje je.....

terpengaruh dgn iklan panggilan palsu BOMBA nih...

muahahahhaha...

Master Yoda berkata...

Hohohoh...

Den dgr kes kat stadium psl Optimus Prime lawan "revived" Megatron...

Tu yg rosak truk tue....

Kah kah kah....