Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 28 April 2009

RAKYAT SATU MALAYSIA NAK TAHU



NAJIB MAHU DENGAR DENYUT NADI RAKYAT
–berita hairan


Najib Razak juga inginkan pentadbirannya memahami denyut nadi rakyat agar ia berupaya menyelami keluh kesah dan gundah gulana sebenar kehidupan seharian rakyat.

Perdana Menteri berkata siri 'walkabout' atau tinjauan mesra oleh beliau di kawasan tertentu bukan sahaja bagi membolehkan beliau mendekati rakyat tetapi lebih penting supaya beliau dapat merasai sendiri secara visual dan melalui panca deria akan segala bau dan hiruk pikuk serta liku-liku kepayahan yang dilalui oleh orang ramai dalam menjalani kehidupan seharian mereka.

"Contohnya, bagaimana kita hendak menggubal dasar pengangkutan awam jika kita sendiri tidak turun ke bawah menaiki LRT dan komuter atau bas yang menjadi nadi pengangkutan selama ini," katanya pada Majlis Perdana Perkhidmatan Awam Ke-10 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya di sini.



kah kah kah… INI MACAM DRAKULA…MACAM RAJA BERSIOING… kah kah kah…

kah kah kah…. BAHAYA WOI… kah kah kah…

woit… INI TAHUN 2009 … BUKAN ZAMAN HARUN AMINUL RASHEED DI BAGHDAD….kah kah kah…

woit…. ADA LEMBAGA –LEMBAGA MODEN…. JANGAN BUAT KERJA BODOH NAK TIPU ORANG MELAYU….kah kah kah..

woit... ADA MEDIA... ADA RADIO... ADA DEBAT... TU PASAL MESATI ADA DEMOKRASI DAN KEBEBASAN... TAK PAYAH RAYAU RAYAU BUKAT SIBUK... kah kah kah...

kah kah kah... RAYAU RAYAU KAT CHOW KIT NAK BUAT APA ?... TAK KAN BARU INI NAK TAHU MASALAH ORANG RAMAI... DAH 50 TAHUN...kah kah kah...

woit... BACA TULISAN AKEDEMIA... BACA MEDIA ASING... TENGOK U TUBE... TAK PAYAH JADI HARUN ALMINURASHEED.... ITU 600 TAHUN DAHULU... MASA ITU ORANG TAK RAMAI... HARI INI ADA 27 JUTA... NAK DENGAR MACAM MANA... kah kah kah...

woit… BETUL BETUL NAK TAHU APA RAKYAT MAHU ?.... kah kah kah…

kah kah kah…. SATU MALAYSIA RAKYAT NAK TAHU… KENAPA ALTANTUYA DI BUNUH…. kah kah kah…

kah kah kah…. LEPAS TU SATU MALAYSIA RAKYAT NAK TAHU…. BUAT APA GUNANYA BELI KAPAL SELAM TANGAN KEDUA….kah kah kah…

kah kah kah… DUIT KOMISEN SAPA DAPAT?.... kah kah kah…

woit... HENTIKAN LAH PROJEK BODOHKAN MELAYU INI...kah kah kah



16 ulasan:

Tok Uban berkata...

Dan satu lagi rakyat malaysia nak tahu macam mana russia boleh jual 7 buah kapal selam kat vietnam dengan harga yang begitu murah?

skyStone berkata...

najibun gonzalez mau bikin legacy odskot kot..hehe.

sory off topic bang isham, di blog hanief, ada anony yg mengatakan bang isham ahli freemason..mohon bg.isham jelaskan sedikit walau hanya kata tidak.. hati sy tertanya.

Ahmad Fakhzan Bin Hishamuddin (skyb37)

Tanpa Nama berkata...

biler bik mama pakai kereta pegi shopping baru la terhegeh2 naik LRT..

jiwa merdeka berkata...

Duit rakyat ke duit orang,
Rakyat susah semua boleh dipersetan,
Aku akan terus melanun atas nama pembangunan,
Janji anak beranak aku akan terus senang,
...Sebab akulah MELAYU BODOH YANG KOOOL...

Baca akhbar tak paham-paham,
Hari-hari ditipu oleh puak gerombolan,
Bila diberitahu tentang kebenaran,
Sampai sekarang ingat puak gerombolan tu sama dengan kerajaan,
...Sebab akulah MELAYU BODOH YANG KOOOL...

Tanpa Nama berkata...

dengarlah denyut nadi big moma...

apakah denyut nadinya boleh dgr disebalik lemak-lemak itu...

Tanpa Nama berkata...

dah 50+ tahun umno/bn jadi penguasa/pemerintah...
baru semalam je najib cakap nak dekat2 dgn rakyat.. eh tu baru bukak cakap tu.. belum buat lagi....
oh najib baru je jadik pm bulan lepas... TAPI DAH BERAPA TAHUN BERAPA LAMA NAJIB ADA KAPASITI SEORANG PENGUASA/WAKILRAKYAT/MENTERI???
dulu tak peduli pun keluhkesah rakyat!
ini lah org cakap umno/bn asek ketinggalan keretapi!
apa taknye, baru tahun lepas je shahrir try test tengok sistem komuter atas kapasiti seorang penguasa...
patutnya tahun 80an dulu segala menteri termasuk tukangkarut najib tu, si-mahadiaq, dah turun padang dekat2 dgn rakyat ambik tahu masalah sebenar orgramai... patutnya 90an dulu menteri macam shahrir dah try test cuba keretapi tu....
sekarang dah ada kemudahan internet bak kata bro hisham, alamat ketinggalan keretapi lagi lah kalau baru nak jenguk2 turun padang secara fizikal ke segenap pelusuk malaysia (dari perlis hinggalah ke sabah)...
tapi apa nak buat, dah umno/bn teruk sangat kena hentam kena maki kena sumpah kena sampah sekarang ni, terpaksa jugak la depa kena pegi dekat2 tepuk2 usap2 raba2 setiap rakyat pakcik makcik tua muda anakdara anakkecil lelakipempuan... hai silap2 karang berbuah lagi alkesah ala2 saiful...
tapi sekarang ni lah depa nak dekat dgn rakyat nak ambik hati rakyat nak pujuk rakyat masuk barisan depa... dah desperate beb...
teringat kesah tengah 90an dulu... bagaimana para penjajaruncit kereta nasional buat tak peduli je kalau ada pelawat masuk showroom... sombongberlagak je sebab masa tu depa sedang gah sedang masyukkk sedang high meraih permintaan orgramai... akhirnya hujung 90an bila dah kurang org tunjuk minat kat kereta&showroom depa, masa tu lah mula dok terhegeh2 mendekati orgramai yg lalulalang kat luar, menagih belassimpati, macam org kampung aku cakap, like a dog with tail between its legs!
-average joe-

kucingsiam berkata...

meow~

Kalau bik mama sanggup naik bas pergi Pavillion shopping, lepas tu cuba cari teksi balik ke kediaman, kucingsiam pertama sekali akan mencium kakinya.

Cakap kasi sedap dengar saja ... menteri-menteri ni tak pernah tahu apa maksud sesak ... mau saja ada polis yang akan buka laluan, biar orang lain jam.

Tanpa Nama berkata...

hey, Najib you ingat rakyat masih bodoh lagikah ?? Podah !!! nak lakon "watak innocent" pergilah bollywood, bik mama suka kat sana !! Shah Rukh khan ada !!



Dakis

Tanpa Nama berkata...

Cara ini hanya untuk mendekati rakyat supaya tuduhan atas pembunuhan perempuan dari mongolia dapat diredahkan! tapi rakyat bukan bodoh la di tipu dengan cara merayau rayau kononnya untk mengtahu denyutan emosi rakyat. sudah 50 tahun memerintah belum tau lagi masaalah rakyat? harga barang barang keperluan seharian; harga tambang pengangkutan awam; sewa sewa gerai dll SEMUA NAIK DAN MENJADI BEBANAN KEPADA RAKYAT. pm & menteri menterinya semua mendapat tambang "free" dan banyak sedekah daripada kronis. mereka mana boleh rasa kepritan dan penderitaan rakyat.rakyat mana dapat komisyen dari kapal selam tangan kedua!!!
HYPOCRITES!!!

Tanpa Nama berkata...

1 Malaysia pun tahu kalau baru kerja ngan k'jaan, tiga bulan baru dapat gaji! aPA jpa BUAT DI ZAMAN ICT INI? Dulu zaman bukan ict pun 3 bulan, zaman e gomen pun sama, apa beza? zaman lebong dulukala pun macam lebong terkini, sume lebong lebong kalu tidak kaboom ngan C4....hau hau hau hau....1 Malysia kena auta!

Tanpa Nama berkata...

Teruskan dengan merayau rayau di KL ni Najib.
Ini satu usaha baik. Masa zaman Tun Razak dulu tak sempat merayau seab dok sibuk kat nite club.
Lagipun Najib merayau carik mana Teh tarik yang sedap.
Dia pun nak tengok mana temat Indon ramai.
Aku cadangkan Najib bawak makul beli ikan di Pasar Borong Selayang.
Kemudian pergi beli goreng pisang di Kg Baru.
Najib kena merayau-rayau dikawasan MP Pakatan Rakyat. Baru MP PR ni terkejut badak sebab Najib dah berani masuk dgn jalan kaki saja.
Kalau Najib rajin merayau kat Jalan TAR lagi bagus. Boleh belikan kain ela lelong sekali.

Tanpa Nama berkata...

Sudah terlambat 10 tahun untukmu Najib woi ... kami nie org Malaysia yg dah lama berdenyut jantung tak sabaq nak pangkah hangpa pi jahanam PRU13 nie ... mendekati rakyat konon ... hang pi cakap dengan tengiling lagi bagus

Tanpa Nama berkata...

najip oh najip... kami tidak mahukan kau meryau dan merayap... bukan kau pun yg bayar tambang tren tu pun....

kami mahukan...
1.harga minyak turun lagi.
2. harga barang2 dapur turun.
3.free education.
4.hidup tanpa tol dan toyol
5.free hospitality
6.kami mau tahu siapa bunuh altantuya.
7.kami mahu tahu macamana muka azilah & sirul
8.berapa berat bik ma & shampoo gerangan shampoo apakah yg diguna hingga rambunya begitu ramping kan?

Mr Snuff Big Momma berkata...

Aku berasap mendidih menahan amarah tatkala mendengar betapa gahnya Najib merayau-rayau
Cuba digambarkan oleh media jahat bahawa inilah "eureka" - sudah jumpa penyelesaian segala masalah

Huh... berjalan2 di Brickfields, Petaling Street dan Kerinchi pun jadi public relation exercise untuk publisiti semasa
Padahal setakat nak laporan, sms pun boleh, siap boleh ambik gambar kasi antar

Seolah-olah hina sangat kita ni
Seolah-olah feudal sangat kita ini
Mereka datang tempat kita, mereka mencemar duli

Apakah baru semalam ada traffic jem di Kuala Lumpur ni
Apakah 'escargot' di The Ship Bukit Bintang itu sama dengan 'escargot' yang terpaksa dikutip dan ditelan warga gara-gara kesempitan wang

Bila dia berjalan kaki di tempat kita berjalan kaki
Dikatanya turun padang mencemar duli

Hina sangatkah tempat kita berjalan ?
Hina sangatkah tempat kita tinggal ?
Hina sangatkah tempat kita berlabun dengan kawan kawan ?

Cuba la datang lepak depan Restoran MyDin sebelah kedai dobi Nimi di UBU
Nanti aku kasi "snuff" & "bukake" sama Big Momma.

jamal berkata...

duit komisyen kapal selam mestilah anwar yang tak dapat.... kah kah kah kah kah kah kah kah... bodoh punya soalan.....

Tanpa Nama berkata...

Saya nak inflasi dikawal dan gaji dinaikkan supaya setaraf dgn negara-negara maju. Caranya ialah dgn mengawal 'wealth distribution' supaya tak hanya menguntungkan kroni2 UMNO/BN yang kaya-raya. Barulah rakyat Malaysia tak hidup melarat.

Ha..itulah dia denyutan nadi aku. Kalau Najib tak dengar jugak memanglah dia ni penipu besar!