Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 26 Januari 2010

PERADUAN MENEKA



PERADUAN TERBUKA UNTUK SEMUA WARGA



GAMBAR SATU



GAMBAR DUA



NOTA:
sila teka antara gambar satu dengan gambar dua

mana satu gambar abuk rokok
mana satu gambar tupai

keputusan hakim adalah muktamad
surat menyurat tidak akan dilayani

siapa salah teka akan kena penampar kah kah kah




41 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah.. lawak gila...
yg atas tu brahim..
yg bawah tu katak.. kah kah kah

binjidan berkata...

macam macam orang tua nih kah kah kah...

BUJANG SUSAH berkata...

ermmm... lu x baik buat mcm tu bro... dia ni kan pejuang melayu islam sejati... katak lu kata dia.. dia ni lebih kepada biawak laa.. lidah bercabang mkn bangkai... wakakakkaa...

Tanpa Nama berkata...

Atas bawah tu katak nak mampus kah ...kah kah

Tanpa Nama berkata...

Dia jadi Kaldai UMNO je!. Yang ikut dia ini pun kaldai...orang nak ke depan dia gostan...bagi Madey kita dia je!. Dulu elok kat UMNO lompat Pii PAS...tipu orang Kelante..TG sokong gile!. Tak dapat jawatan kat PAS lompat ke UMNO...kononnya nak buat UMNO lama...Cuba fikir kalau ada mcm ini dua, tiga orang kat UMNO bolehkah Malaysia survive untuk kurun - 21?. Orang Melayu perlu ke depan...jangan bawa tiori Nazi atau Tiori Darwin..perkauman. yakin pada allah...dan kalam Allah. Allah tak rasis dan nabi tak rasis kenapa pemimpin Melayu yang beragama Islam jadi Rasis dan mahu kembali ke sistem Fuedal..sapai bila melayu nak maju kalau ada mcm sikatak ini!.

Kita merdeka 1957 dan berjaya membentuk satu negara yang unik...tetapi tahun 1963 Dr. Martin Luther JR di Amerika masih lagi sibuk dengan hak asasi bangsa kulit hitam di Amerika.Siapa maju dulu?. Pada tahun 2009 Warga Kulit Hitam jadi Presiden Amerika..tak ada pulak orang kulit putih bising!. Orang melayu disini sibuk pasal kepala lembu dan gereja...lepas ini Tokong Hindu...sampai bila kita nak ubah. Orang melayu pun bingai orang bukan melayu pun bingai!.Negara nak maju mcm mana?. Kalu ada katak mcm diatas. UMNO skarang macam orang kata "mcm orang yang tenggelam, capai apa saja untuk menyelamat diri dari mati lemas"...orang mcm katak diatas itu mcm mendukung biawak hidup dalam parti...nanti UMNO pasti kena...Madey dah tahu sangat erangai dia ini..yang sokong dia al-Sembab..

Tanpa Nama berkata...

Ini la dikatakan "KATAK TUA!!!"

Lompat sana lompat sini.

Sekarang katak ini seorangan kerana PAS tak mahu unMO pun tak mahu..kearana jadi liabiliti. Padan muka. Tengik je muke tu macam kodok hodoh.

Tolong masuk unMO supaya tolong buncitkan perut Najib supaya semuah rahsia rasuah akan keluar!!

Allahuakhbar Allahuakhbar.

gitartong berkata...

haha!

Koko San berkata...

ajaib sungguh! ini dua adik beradik ka??

Tanpa Nama berkata...

Adakah dia asal the frog prince? Sama sekali tidak! Dia spesis katak puru....

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

sama sama perlukan air
udara
tanah
aku dapat tak hadiah

Tanpa Nama berkata...

susah nak teka sebab dua-dua serupa..

Tanpa Nama berkata...

Gambar Atas: Tayar Lori
Gambar Bawah: Kambing

Tolong jangan tampar saya, bang TT

Tanpa Nama berkata...

Kesian kat katak tu kerana disamakan dgn mamat yang lupa daratan tu...

Tanpa Nama berkata...

Yang atas tu betul KATAK PISANG,
Yang bawah tu rasanya katak spesies baru, Animal Planet kat Astro pun belum dapat nak bagi nama Katak nie. Tapi rasanya yang sesuai KATAK PUNDEK PARIAH kot.

-madir-

Tanpa Nama berkata...

nampak sama je kedua dua gambar tu. TT, saya syorkan gambar katak itu mungkin akan menjadi ikon ibrahim ali tak lama lagi =)

Tanpa Nama berkata...

hek hek hek.susah susah yg nak bezakan yg mana satu....sama tapi tak serupa...hek hek hek....lu cool la bro...

Tanpa Nama berkata...

atas : ibrak
bawah : kathim

...........dua-dua tiada sangkut-paut antara yang masih berlompat bernyawa dan yang dah jadi mayat yang melompat (a.k.a. pochong).

......kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah! kah!

Tanpa Nama berkata...

Nampak macam kembar siam saja.
Perbezaan yang pasti adalah bila katak asli berbunyi ong...ong..ong...minta hujan turun kerana dah lama tak mandi.
Manakala katak jadian berbunyi umm..noo...umm..noo.kerana gila talak meroyan kat umnooooo.

Koala Lapar berkata...

Berita ini menarik.

Google pun boleh buat gini??

Adoi, adoi, macam-macam ler dunia nih......

Tanpa Nama berkata...

http://2.bp.blogspot.com/_SU8Jq8WfOok/S12f35-jlcI/AAAAAAAADTs/N4bu09_YE3U/s400/rosmah_wong.jpg

woit gelinya....atau syoknya!

mh-j berkata...

Tanpa Nama 04:05....very good analysis....its mind opening, share it with more people...

Tanpa Nama berkata...

bro isham...

ada gmbr baek punye...

http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=24483:siapa-pula-yang-datin-seri-peluk-kali-ini&catid=27:surat-pembaca&Itemid=46

Tanpa Nama berkata...

http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=24483:siapa-pula-yang-datin-seri-peluk-kali-ini&catid=27:surat-pembaca&Itemid=46

Tanpa Nama berkata...

http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=24483:siapa-pula-yang-datin-seri-peluk-kali-ini&catid=27:surat-pembaca&Itemid=46

Tanpa Nama berkata...

Ibrahim katak dah lupa ..... sekarang tahun 2010 dan bukan lagi 50an atau 60an...kah..kah..kah....

harapkan tak ramai orang-orang Melayu masih memindakan zaman seperti katak !!

PAKNDAK berkata...

haha..bukan katak tu ikon, dia yang ikon,ketua kontijen untuk genre katak..kalau salah tolong tamparkan..haha..

Tanpa Nama berkata...

hahaha..dia tu yang sebenonya chif kontijen untuk kelab katak..haha..

Bigfish berkata...

Peraduan, peraduan gak. takkan tak bagitau apa hadiah yang boleh dapat kepada pemenang. Abang Sham, aku cadangkan hadiah dia bermalam dengan Ibrahim Katak 2 hari dua malam berguru bagaimana nak melompat lebih tinggi daripada katak yang paling terror.

Johan 23.01.84 berkata...

woit,bape byk tapai lu teguk ni??..kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

orang pasir mas dah bosan dengar katak ni menguak.lps PRU 12 makin menjadi-jadi 'kuak'annya.

Tanpa Nama berkata...

musim hujan memang banyak katak.

musim kemarau nanti katak diam.

katak jenis ni mulut besar

katak ni lidah panjang

katak jenis ni, bangkai keldai pun dia sapu

hati-hati. katak jenis ni jual pun tak laku.

sebab? katak jenis ni suka lompat pagar.

ni jenis katak yang tak beri manfaat.

kalau jumpa tolong jual kat amno.

Tanpa Nama berkata...

Wah a natural co=assisting frog and Ibrahim Ali. Very very similar what
a display . No wonder no party needs him only like to make use of him . He is a real cheap human frog wonder how much UMNO pays him to blast all the racist remarks. Even the prison in Malaysia or Kamunting will not want a frog...... em.....

Tanpa Nama berkata...

anta jawab aahhh...

gambar 1- YxB datoo ibrahim bin ali

gambar 2- ini baru katak yang tulin!

Tanpa Nama berkata...

Eh betul lah... sama.

mosabit berkata...

sekilo bapa sen ni?.....ada diskaun tak?...

kah kah kah kah kah kah ....

storm62 berkata...

gambar dua2 tu tak bergigi...katakatakatakakakaka.

tukang gigi toyol dah cabut kut?

Tanpa Nama berkata...

Brader, hormat sikit si katak pisang mana boleh disamakan dengan bewak makan bangkai.

Kucing Parsi berkata...

baik dia tanding bebas je

nak tengok mana jauh dia boleh lompat

jahanam

buang masa

visit

http://melodymockers.blogspot.com/

Sudin berkata...

Eh,eh.....kenapa nganga kedua-duanya serupa ? kah,kah,kah.....

woit...isham! ini tidak adil !
Gua akan merayu-rayu kepada hakim mahkamah rayuan.....kah,kah,kah

Master Yoda berkata...

akan gua ajar anak gua yg katak tu menyerupai si makhluk ini (MP Pasir Mas)...

kah kah kah...

opps, mungkin bagi la title Prince of Frog...kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

bro hisam nape xmasuk skali gambar wanita umno yg tengah nenguap tu..wa memang xleh tgk gmbr tu..paling kelakar dlm dunia tau...wa pasti lu mesti xlupe gmbr tu punya...kah kah kah