Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 29 Mac 2010

WAT IS THE BACAUSE




SELAMAT BERJUMPA DI PADANG MASHAR - DUIT SUDAH AMBIL TAPI TAK UNDI




TPM TAK FIKIR MAT TAIB MAHU BERTANDING DI HULU SELANGOR - malaysianinsider

Barisan Nasional (BN) tidak ketandusan pemimpin yang boleh diketengahkan sebagai calon dalam pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor, kata Muhyiddin Yassin.

Dia berkata BN tidak berada dalam dilema untuk menentukan calon sama ada daripada Umno atau MIC, tetapi berada dalam dilema kerana terdapat ramai calon yang berkelayakan.

"Kita tidak berada dalam dilema, tetapi dilema kita kerana ramai calon yang layak... calon yang baik yang boleh kita ketengahkan. Kita tidak ketandusan pemimpin-pemimpin yang boleh kita ketengahkan," katanya.

Ketika ditanya mengenai cadangan daripada Umno yang ingin mencalonkan bekas Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Muhammad Muhamad Taib, Muhyiddin berkata: "Saya tidak fikir Mat Taib (Muhammad) setuju."

KAH KAH KAH..

woit… WAT IS THE BECAUSE TAK AMBIL MAT TAISON… kah kah kah..

kah kah kah… MEMANG INI KERUSI MAT TAISON…. kah kah kah..

woit…. MACAM DI PORT DICKSON…. AMBIL ISA JADI CALON… JAMIN MENANG…kah kah kah..

kah kah kah… KALAU AMBIL MI SPIK NO INGLIS… JAMIN MENANG…. kah kah kah…

nota:
dari bunyi berita ini
malikul sembab sudah
sabotage. peluang untuk
mat taib jadi calon sudah
ditutup oleh sembab.

ini kerana sembab tahu
kalau mat taison menang
si sembab ini akan tercampak kah kah kah




17 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Itu Blue Film Actor sudah menang laaaa....

master berkata...

Woit! Apahal pulak Mat Taib tak mahu jadi calon? Ini sudah lebih.

Mat Taib kena jadi calon, senang Najib nak control Muhyiddin, baru boleh check n balance. Itupun kalau Mat Taib menang.

Mat Taib kena jadi calon, Muhyiddin jadi Pengarah pilihanraya. Baru best.

Tanpa Nama berkata...

blue Flim actor boleh menang maa....kalau takat bedal juta2 x apa maa.....janji jangan kacau atas punya korosi maaa

Tanpa Nama berkata...

Rakyat selangor tak mau tau UMNO punya hal lah, dah serik orang melayu kena tipu.... pemikiran orang melayu UMNO, suka cepat kaya ...molikul sembab memang tak lagi diterima di Selangor itu yang pasti....

Tanpa Nama berkata...

@tanpa nama 2010 Mac 29 00:35,

OK jer kalo blue film actor menang, tapi otak belit dia memang baguih... kalo "bukan blue actor" yang menang, tak semestinya dia bukan blue actor. Cuma tak dapat tangkap jer. Lagipun "yang bukan blue actor " tu, otak memang jenis lembab. Untung sbb orang pilih dan duit penuh poket saja. Hahaha, cukong, biasalah dengan pompuan.

Holier Than Thou. HAHAHAHA

Tanpa Nama berkata...

brader, boleh tak jangan menggelarkan orang itu, orang ini dengan gelaran tertentu yang berniat atau bermaksud tak baik. dari dulu lg brader punya blog ni suka sangat menggelarkan orang itu, orang ini dgn gelaran yang kurang sedap. saya respek brader. brader kenalah respek orang lain, brader. saya ingatkan diri saya, brader, & semua orang islam, jaga budi bahasa kita. Allah tak suka makhluknya menghina makhluk lain. itu seolah2 menghina kurniaan atau takdir Allah, brader. sama2lah kita fikirkan brader. terus menulis brader. peace.

Tanpa Nama berkata...

heheheh lawak laa lu :D kekekeke

Tanpa Nama berkata...

TO DELIVER MEMO OF PROTEST TO IGP

A MEMORANDUM OF PROTEST MAKING THESE DEMANDS WILL BE DELIVERED AS FOLLOWS:

VENUE: BUKIT AMAN (LAKE GARDEN ENTRANCE)

TIME : 12.00 PM

DATE : 31.3.10 (Wednesday)

ALL LAWYERS AND CONCERNED CITIZENS ARE WELCOME TO ATTEND!

Issued by,

N.SURENDRAN (012-3207066)
LATHEEFA KOYA (012-3842972)

Sudin berkata...

Peruntukkan untuk kempen pun kami tidak ada masalah...vincent tan dan najib akan bantu tambah special draw Magnum,TOTO,1+3D......

Calon Umno(B)/BN yang kami ketengahkan adalah pakar dalam rasuah,perkauman,merompak dan melanun....terbaik dari ladang zionis

Presiden Umno(B)kami terbaik dan pakar dalam penggunaan C4,meliwat Altantuya dan menyelam.
Boleh bawa kapalterbang tanpa enjin.

Rakan Presiden MCA kami adalah pakar dalam pembikinan filem lucah.

Apa lagi yang pengundi mahu dari kami ?
Calon dari MIC ?
Kami akan ketengahkan calon dari MIC ini lebih ular dari ular kepala tujuh.

Errrrr....ketuanan melayu tak mahu cakapkah encik ?

cakap-lepas berkata...

http://cakap-lepas.blogspot.com/2010/03/bik-mama-bakal-bertanding-prk-hulu.html

Sudin berkata...

Tanpa Nama
2010 Mac 29 08:38

Saya cukup salut dengan teguran anda....

Dalam Amar Makruf Nahi Mungkar di haruskan/boleh cuma untuk menegur supaya tindak-tanduk maksiat individu dan golongan itu surut dalam tingkah laku.

Mengubah dengan cara apa ?
1.Tenaga
2.Cakap
3.Hati(selemah-lemah iman)

Saya tak mahu berhabis umur dalam perincian.Cuma nasihat....ambil tahu dan belajar....bertanya adalah anak kunci pintu langit.

Sudin berkata...

Terpanggil...
Tidak menyembunyikan apa sahaja.

Baiklah.....

Taraf keempat,adalah dengan memaki dan mengasari.
Cara ini ditempuh apabila telah gagal cara mencegah dengan bersilembut dan tampak tanda2 bahawa yang bersangkutan tetap berkepala batu bahkan mengejek dan menganggap angin penerangan dan nasehat.
Memaki dan mengasari itu misalnya seperti dampratan Nabi Ibrahim,yang tersebut dalam Qur'an Surah Al Anbiyaa' ayat 67 :
"Cis ! Bodohnya kamu dan apa2 yang kamu sembah selain Allah !Apakah kamu tidak berakal ?"

Memaki yang kami maksud,bukanlah dengan kata2 kotor dan carut yang bertalian dengan zina dan semua pengantarnya dan jangan pula dengan ucapan bohong,tetapi orang yang bersalah itu ditempelak dengan perbuatannya sendiri tanpa kata2 kotor dan carut,sepert :
"Hai jahat,hai dungu,hai bodoh ! Tidak takutkah engkau kepada Tuhan !"
Atau kata2 lain yang senada.
Memang setiap orang jahat adalah dungu dan bodoh.Kalau tidak karena dungunya,tidaklah ia akan tega mendurhakai Allah SWT.Bahkan semua orang yang tak bijaksana adalah dungu,dan yang bijaksana hanyalah yang diakui Rasulu'llah s.a.w dalam sabda beliau :
-Orang yang bijaksana ialah yang bisa megendalikan nafsunya dan selalu beramal untuk bekal sesudah mati.
-Orang bodoh ialah,yang memuaskan nafsunya dan berangan2 takkan dihukum Allah !

Bagi hisbah(Amar-nahi) taraf keempat ini ada dua tata-tertib yang harus dijaga :

Pertama,jangan ditempuh kecuali bila terpaksa.Yaitu bila cara lemah lembut tidak berhasil.

Kedua,supaya selalu berkata benar,dan berbicara ringkas,jangan bertele-tele,cukup sekadar perlu saja.

Sekiranya muhtasib(penindak) tahu bahawa kata2 kerasnya pun takkan samaan dengan menumpahkan tuaknya.Memecahkan setelah tuak mempan,maka tak perlu dikeluarkannya.Cukuplah bila kita menunjukkan muka masam dan wajah menghina dan mengejek terhadap kemungkaran itu.
Jika merasa bahwa bila buka mulut kita akan dipukul dan dengan hanya cemberut dan wajah mengejek,tidak akan dihantam,kita wajib melakukan itu,dan tidak cukup dengan mengingkari didalam hati saja.

Taraf kelima,betindak dengan tangan.................

(Ihya Ulumiddin-Imam Al-Ghazali)

Kalas.

Pemuda MIC Kuala Kubu Bharu berkata...

Chitt poodah dey cakap-lepas... u banyak pandei aaa.. belakang sapa kasi tau itu Bik Mama aka Beruang Punya Amma mau burtanding sana parlimen Hulu Selangor... Kita suda setuju itu calon juga MIC punye worang la... mana mari ini Perkasa... u ingat kita ade takut ke... musti mau ingat MIC juga bukan itu PPP, Makkal Sakhti Hindraf atau itu PAHAM juga.. MIC Presiden Semi Value suda kasi tau itu calon G Palatnivel juga... ingat itu G Palatnivel

Tanpa Nama berkata...

Wow! Datuk Soi Lek menang
Tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

aku cadangkan agar datuk diberi jawatan mentiri pembangunan wanita

aaaaaaaaa pkfz akan tinggal dalam kenang-kenangan

semua selamat.

Tanpa Nama berkata...

Mat Taib tak nak tanding HS?
Lain macam aja bunyi

Frust mat taib

Tanpa Nama berkata...

itu serupa macam tak nak bagi la tu

sama jugak macam

"saya tak pikir mudim nak jadi piyem selepas ........."

politik jenis ni bukan susah nak baca pun
budak tadika pun boleh teka
apatah lagi tan seri

Tanpa Nama berkata...

Bravo Bro TT & Bro Sudin.

Kutuk jgn tak kutuk!

Tak kutuk tak best!

Jangan jadi skema boy!

Jangan kuat merajuk!

Kutuk kurniaan ALLAH swt memang mengutuk ALLAH swt!

Kalau mengutuk perangai yg bersekutu dgn syaitan dan iblis memang patut pon!