Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 18 Mei 2010

ANAK MUDA BERSEDIA UNTUK BANGUN MELAWAN




ANAK MUDA WAJIB BANGUN BERJUANG - INI PERJUANGAN ANAK MUDA




BAYI LAHIR TAHUN 1996 DI CHERNOBYL LEBIH SEPULUH 10 SESUDAH LOJI RUNTUH





LIMA LOKASI SESUAI LOJI NUKLEAR – beritahairan



PROJEK TAWARKAN PELUNG PEKERJAAN KEPADA 4,000 TENAGA KERJA


Beberapa kerajaan negeri, termasuk Perak dan Negeri Sembilan menunjukkan minat dan secara tidak rasmi mula melobi untuk memastikan loji jana kuasa nuklear pertama negara yang dianggarkan membabitkan kos antara RM6.5 bilion hingga RM9.75 bilion itu dibangunkan di negeri masing-masing.

Ketika ini, kira-kira lima lokasi dikenal pasti sesuai untuk menempatkan loji berkenaan dan semuanya membabitkan negeri yang mempunyai pesisir pantai, sama ada di timur atau barat Semenanjung, berbanding kira-kira lapan tapak yang didapati sesuai dalam kajian dijalankan pada 1970-an.
Jumlah itu berkurangan berikutan faktor pembangunan dan kadar kepadatan penduduk yang menyukarkan pembinaan loji jana kuasa nuklear dilaksanakan di kawasan berkenaan.

Mengikut kajian, loji yang akan dibina dengan keupayaan 1,000 MegaWatt (MW) itu memerlukan tapak seluas 80 hektar dengan zon penampan sepanjang 10 kilometer bagi memenuhi keperluan tenaga elektrik antara 14,000 dan 18,000 MW.

Ketua Pengarah Agensi Nuklear Malaysia (Nuklear Malaysia), Daud Mohamad, berkata selain agensi berkenaan, kerajaan negeri terbabit juga mencuba nasib dengan melobi menerusi Kerajaan Pusat dan Tenaga Nasional Berhad (TNB) sebagai pihak yang bertanggungjawab melaksanakan projek berkenaan.

KAH KAH KAH…

woit… M.DAUD KILAU INI LULUSAN MANA?.... kah kah kah..

kah kah kah…. M. DAUD INI KE YANG BUAT STADIUM DI TERENGANU?... kah kah kah…

kah kah kah… DI NEGERI SEMBILAN?.... TERBAIK DI SERI MENANTI…kah kah kah..

kah kah kah… DI PERAK ? …. TERBAIK DI BUKIT CHANDAN…. kah kah kah..

kah kah kah... TRIK LAMA DI GUNAKAN KEMBALI UNTUK PANCING MELAYU... kah kah kah..

woit... PANCING DENGAN KERJA.... kah kah kah..

woit... DAH HANGUS TERBAKAR NAK KERJA APA?.... kah kah kah...

kah kah kah... DAH LURUH RAMBUT KENA CANCER NAK BUAT KERJA APA?... kah kah kah

woit... DAH PUTEH DARAH KENA LEKUMIA ... NAK KEJA APA?... kah kah kah..


nota:

ini perjuangan anak muda di alaf ini
anak muda wajib bangun dan berjuang
ini adalah masa depan anak muda
old tai tidak ada lagi
bila era bertempur bermula
mulailah menyusun saf dari hari ini

projek setan ini hanya akan di hentikan
dengan kekuatan rakyat
lihat kerajaan selangor telah mengharamkan
loji di negeri selangor

kelantan bila lagi?
kedah bila lagi?
pulau pinang bila lagi?

untuk permulaan sila baca semua yang
perlu di ketahui tentang nuklear dan radio aktif
kaji dan baca – maklumat bertimbun timbun
tidak ada sebab kita jadi bodoh
jadilah manusia bebas yang bijak

masa depan kita dalam tangan kita
punai kita pun dalam tangan kita kah kah


NOTA:

SUDAH KAH MENDAFTAR UNTUK MENGHUMBAN KAN GEROMBOLAN?

MENDAFTAR SEKARANG!!!

37 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kalau ada orang lead nak perang kerajaan. aku join

Tanpa Nama berkata...

Nukelear?
Bunyi macam pukiliar saja....Kah kah..kah

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah punai di tangan sendiri, termasuklah punai saifool di tangan saifool kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

ni kita dok berperang laa ni

LoveLoveLane berkata...

penang says no too!!

Tanpa Nama berkata...

ku join juga dari walau dari serawak nih.

azmie berkata...

nak lawan pasal apa pulak? jom buat bom atom. tengok negri mana pulak nak lobby jadi test site

Tanpa Nama berkata...

aku juga sama...aku sedia membunuh sesiapa sahaja yg cuba membunuh rakyat malaysia yg dibodohkan kesian ni...

Tanpa Nama berkata...

ikut contoh selangor awal2 lagi dah reject loji nuklear nieee....
bangun rakyat malaysia lawan tetap lawan jangan dah bocor baru menyesal.
mana mahu lari???????
kesanya pendek dan panjang
amat2 bahaya.....
yg untung gerombolan dapat duit pie buat umah kat bulan.....
jangan jadi katak bawah tempurung apa pun tak tahu sekarang dunia it klik kat google semua keluar.....

My Frontal Lobe berkata...

Bangun anak muda! Jangan biar mereka hancurkan Malaysia, jangan mewarisi kanser. Kita belum bersedia dengan NUKLEAR!

zarm berkata...

Tok aku kata "Buat Proton pun tak pandai...ni pulak nak buat Loji Nuklear"KahKahKah

Tanpa Nama berkata...

Sebaiknya jangan la ambik risiko besar macam nie. Rasanya kalau ada Loji Nuklear untuk bekal Tenaga elektrik pun, tarif elektrik tetap macam tu tak berubah mungkin naik ada la kot sbb nak bina loji mahalkan.

Buat sekolah, Dewan dengan Stadium pun boleh runtuh. Kalau Loji Nuklear nie runtuh apa cerita? Tujuh Keturun la cerita tak habis.

-madir-

atizeb berkata...

4000 tenaga kerja bagi kat indon, bangla..

eden ni rabbi umno wakaka berkata...

wakakaka...loji nuclear?

wakakaka...loji indah water tak boleh nak maintain nak main nuclear lak

wakakaka

Tanpa Nama berkata...

Kalau loji nuklear tu bocor di Malaisie
Dari perlis sampai johor
menjadi tanah gersang
seumpama gersang nya bik mama....
kahkahkahkah........

sardindalamtin berkata...

kalo wat kat putrajaya aku sokong. buat kek sebelah pejabat PM. Tp kalo melotup mcm kek kernobil 1986, rakyat semenanjung malaysia akan jadi zombie.

singapore pon akan dpt effect skali. mungkin projek nuklear malaysia ni akan menyebabkan perang di asia tenggara. thailand, indonesia, brunei, singapore, burma, vietnam, laos, filipina, dan timor leste tak sanggup jadi mangsa radioaktif.

tggu dan lihat.

kenapa tak guna kuasa angin. kita ada pantai yang panjang dan berangin setiap masa. boleh pasang kipas kincir besar utk jana elektrik.

kuasa solar pon ada. malaysia terletak di khatulistiwa, banyak menerima pancaran matahari.

empangan bakun berbilion ringgit mcm setan tu nak wat ape plak? nie semua mesti kerja bik mama nak cari jalan nak makan duit negara. bik mama ingat duit negara nie kepala bapak die ke yg buat.

kalo nak wat reaktor nuklear kat malaysia aku akan tentang habis-habisan. sebabnya malaysia blom bersedia 100% utk mengoperasinya.

sardindalamtin berkata...

yg sebenarnye kereta proton berkualiti rendah. tapi kenapa ramai orang beli?

jawapannya sebab mahadey mamak setan telah menaikkan cukai kereta import berkali-kali ganda.

sblom ada proton, rakyat malaysia byk pakai kereta jepun cam honda, toyota, mazda, mitsubishi, suzuki dll. kereta jepun mmg murah tapi berkualiti.

mahadey mamak setan mahu rakyat beli kereta proton jadik dia naikkan harga kereta import supaya kereta proton jadik lagi murah.

nak tak nak rakyat terpaksa beli kereta proton. tapi aku tak tau la pulak kalau anak mahadey mamak setan pon pakai kereta proton. kalo dah jutawan mestilah pakai ferrari, lamborgini, rolls royce, porcshe atau bugatti.

ape standard pakai proton.......

tapi pak isyam suke naik pengangkutan awam............aku tak suke sebab pengangkutan awam pon mcm setan. naik lrt mcm tin sardin oiii....

Tanpa Nama berkata...

kuantan say no too nuclear,,,,uiksssss wa speaking ari ni ,,,,,,,,,no nucklear! no nucklear!
wa rendam kopek bik mama dalam nuklear tu bru reti bahasa si najib ni

Tanpa Nama berkata...

-Umno yahudi mmg bangkai, dlm pale cume pkir nk cari duit haram utk anak bini jer..mcm sial je nk bina reaktor nuklear dgn alasan utk mnjana tnaga elektrik yg lbih murah..pale hangguk lu!!!

-sblm nk bina empangan bakun yg mcm sial smpai skang trbengkalai tue, ayat yg same la die gunekan jgak utk mnghalalkn pmbinaan tue, sudahnye jd tempat jin brtendang jer..

-bina stadium bole runtuh, beli kpal selam tak bole mnyelam, nie nk bina reaktor nuklear plak?..bullshit!!!..jika brlaku kbcocoran or whatever kt nuklear tue, dah tntu yg kena kesan die anak2 or keturunan kite, anak2 pemimpin umno?..sume dah menetap kat luar negara..mmg mcm haram!!!

-aku lg snggup brmandikan air asid di jalanraya, lg snggup brhadapan ngan fru yg mcm pukimak utk mngagalkn usaha membina nuklear lancau ni!!!..

-zargus-

lily berkata...

kalo dah penasihatnya APCO, gitulah jadinya..bersekutu dgn israel.Kesan pada rakyat..pemimpin awal2 dah cabut....

Beriya rampas perak sebab nk buat loji nuklear???ni kalo rakyat perak bodoh gak sokong BN pasni mmg BODOH

Tanpa Nama berkata...

bila org2 kakitangan kerajaan blh bebas dalam mengundi??????

huhhuuuhuhu aku tak nak tanggung dosa...

Tanpa Nama berkata...

Ahmedullah dari Chittagong, Bangladesh berkata "Saya banyak suka naik itu pangangkutan awam la... banyak sumpit pun ta pa la.. sikit sikit dekat dekat pun nanti mesra juga... putih pun ada hitam manis pun ada chocolate pun ada... kurus ada gumuk pun saya suka la.. sedikit bau masam pun ta pa.. itu masam bikin saya stim juga... ok la... dalam itu Bas RapidKL, LRT, Kummuter, Monorel juga la... saya pun tangan pun ada jalan-jalan juga la... sikit sikit raba-raba boleh la adik manis... tak kan tak boleh adik manis... itu munturi JJ pun banyak suka raba-raba... tengok sukarang pun PM suda hantar dia sama US jadi Duta juga... wuuuiii yooo.. En Isham dr TT pun suka naik pangangkutan awam ka... En Isham, u baik-2 naik itu pangangkutan awam la.. nanti saya tidak manjadi sengaja u kena raba jangan mara la...

Tanpa Nama berkata...

bik mama tentu seronok kalu dapat cucu cicit macam ni
jangan kena cucu cicit kita udah ler

kena cucu cicit orang amco baik jugak
cucu cicit orang mat gandi
cucu cicit mat san
sebab orang umco temasuk mat gandi dan mat san setuju buat projek sisa nuke kat negeri mereka.

Tanpa Nama berkata...

Wooooooi! sardindalamtin!!

hang cakap baik-baik sikit
umah aku kat putrajaya
hang suruh buat nuklear kat putrajaya, hang nak aku cepat mampos ka?

buat la kat pekan
buat kat putrajaya buat hapa?

Tanpa Nama berkata...

sapalah yang bengap sangat cadang buat nuklear kat malaysia ni?

agak mak bapak dia tak sekolah rendah ke?

otak letak bontot! pergi angkasa pun masih menumpang dah berani pulak nak buat pusat nuklear. Ingat buat loji nuklear tu macam buat reban ayam?

Jahanam malaysia!

Lang berkata...

apa yang mungkin berlaku bila loji nuke dibina di mesia

1. Tenaga kerja pakar datang dari eropah... tenaga tempatan jd exec jak... yang lain bangla, nepal dan indon sebat (tengok je pasukan F1 mesia.. top guns nya sape.. ada mata pandang.. ada mulut tutup... jgn melopong tengok..)

2. Bil letrik... usah harap la nak turun.. lagi melambung sebab kos maintai loji mahal, gaji orang besar lagi naik... share holder lagi nak untung banyak

3. Makin ramai orang kaya akan mula beli rumah mewah kat australia, eropah, us dan afrika selatan sebagai langkah berjaga2 jika loji nuke bocor (tak ada loji pon depa dah ada rumah serata dunia)

4. Akan wujudlah satu lagi kompeni kroni yang akan memiliki loji ini... tnb mau atau tidak kononnya kena beli tenaga dari ini IPP. Makin galak la cukong dan gerombolan lobi melobi...

5. makin banyaklah kawasan yang mula menerima impact dari segi ekologi... tiada satu pon laporan yang mengatakan loji nuke ni memberi kesan positif pada alam sekitar

6. Mudahlah us nak tekan malaysia bila ada loji nuke ni... lawan cakap sikit mka dilabelkan negara ini memiliki uranium yang boleh membina bom atom

7. Kalau loji nuke bocor, bukan mesia saja yang gersang, indon, thailand, singapura, mungkin brunei dan filipina juga merasa kesannya... jgn lupa bigmama juga jadi gersang tau...

8. kesan paling ketara selepas semua itu di ambil kira ialah ke atas rakyat mesia...

bangun dan jangan terus diperbodohkan.. sayangkan tamadun kemanusiaan ini.

uNCLe Joe berkata...

copy dan letak kan gambar anti nuklear di blog anda sebagi sokongan...

akoo dah buat...
http://edenpekojokilang.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

Tempat-tempat sesuai untuk didirikan loji nuklear;
i. Di dalam bagunan PWTC Umnongok
ii. Pejabat PM di Putrajaya
iii. Berhampiran Bukit Aman
iv. Negeri Johor, tempat Umno tok-tok
v. Berhampiran kawasan rumah Mahadir Mohamad, marina, mukris, zam, khadir shikh padir, khir toyo, mat tyison, mat ezam, zukkipli nordin, paklah, hishamudin, nazri tansri aziz, shaifool bukhari, dan rakan yang sewaktu dengannya.

Nota:- sekiranya projek ini berjaya, keutamaan diberi kepada kroni untuk projek ini dan adalah dijamin kos bil elektrik anda adalah murah dari jika dibandingkan dengan negara lain...kah...kah...kah....

Tanpa Nama berkata...

Logi Nuklier,kontraktor UMNO mana pulak yang akan dapat projek ni? Tak payah nak open tender sudah pasti kontraktor UMNO yang akan dapat projek ni.Apa yang akan berlaku?Serupalah macam Stadium Trengganu yang roboh dan akan meresap keluarlah wap yang berbahaya tu sebagai mana yang digambarkan oleh Hishammuddin.

DeePo berkata...

dilemma....

kadang2 loji nuklear ni memberikan peluang pekerjaan kpd org spt saya...i'm majoring in radiation.... as a radiation physicist

Tanpa Nama berkata...

kat malaysia dah ada pun reaktor nuklear..dah wujud dari tahun 80'an..korang semua dah pernah melawat ke??..

Tanpa Nama berkata...

kenapa tak nak melawan teknologi nuklear yang digunakan di hospital??..korang tau ke radioterapi tu guna teknologi apa??..sisa2 untuk teknologi tu korang tau ke di simpan di mana??..kalau nak tau silalah melawat agensi nuklear malaysia di bangi..korang tgk sendiri cm ne org2 kat situ bekerja di reaktor nuklear..korang tgk sndr cm ne sisa2 radioaktif hospital seluruh malaysia di simpan di situ..korang wat la rombongan melawat reaktor nuklear tu..baru korang tau teknologi nuklear tu apa sebenarnya..

pemuda berilmu berkata...

berilmu sungguh korang ni yer... nak berjuang guna ilmu bukan guna nafsu... maksud nuklear pon tak tau nak bangkang apa.. kaji dulu selidik dulu.. ingat nak buat nuklear ni senang2 nak buat? mesti ada banyak kelebihan benda ni baru la ada sebab mereka nak buat.. chernobyl chernobyl chernobyl... itu je korang tahu?? cetek betol otak korang ni yer... musibah tu berlaku sekali je... tahun 1986 pulak tu.. ni tahun 2010... aku pemuda lahir tahun 1986 sokong sangat penggunaan kuasa nuklear.. bukan setakat nak rendahkan takrif elektrik tapi nak buka peluang pekerjaan kepada RAKYAT MALAYSIA.. terutamanya korang yang tak berilmu yg tak ada kerja sampai sekarang ni.. kesian.. kesian.. sekurang-kurangnya ada la rancangan nak menjana ilmu pengetahuan dikalangan orang yang tak berilmu ni... hahaha... apsal nak tapis2 sampai nak tunggu diluluskan dulu? takut ramai pemuda lain sokong teknologi nuklear dan menolak topic tak relevan ni?? hahaha... dah tewas dahulu ke pengarang? kayakan diri kita dengan ilmu dulu.. baru boleh menulis...

Tanpa Nama berkata...

salam. hui aq pun sokg gak member kite kat atas ni. aq ade dgr gak pasal puspati ke hape tah. dorg da lame da wat techno nuclear tu. cam hebat. tapi kalo da kabinet dlm dwn rakyat setuju tu maknenye adela profit utk negara cam si pemuda berilmu tu cakap. pape pun walau aq ni xde pgetahuan pasal nuklear tu, aq xde mslh aq sokong je yg penting ade la kelebihan buat bende tu. pasal kanser, cenobyl, hiroshima semua tu aku xpnah tau. tapi tu sejarah jek kan skali je jadinye pun. mcm isu 13 Mei 1969 la. skali je jadinye. pas2 smua ok rukun negara yg korg bace hari2 pun dibuat kan. sori yer tukar tiub, aq xbrape stuju la nk mlawan mende ni. pape pun jom kite kaji mende ni dlm2. ok. wasalam

Student je... berkata...

http://www.bernama.com/bernama/v5/bm/newsindex.php?id=499982 ni link untuk semua... aku yakin kita boleh...

Tanpa Nama berkata...

Isham tau apa dia bukannya lulusan dalam bidang science dia hanya lulusan sejarah kelas tujuh....tau nak bangkang aje tapi tak buat kajian....

Tanpa Nama berkata...

sy sbg anak muda, (ceewah) menerima cadangan membina reaktor nuklear di malaysia.. sy dh tgk reaktor di nuke M'sia, & tgk sndr mcm mane diorg buat pemantauan & ujian kebocoran reaktor.. diorg saaaangat bagus & berpengalaman.. satu je yg WAJIB kerajaan buat kalo nk trskn cadangan ini.... JGN POLITIKKAN APA-APA PN YG BERKAITAN TENAGA/REAKTOR NUKLEAR... kalo tiris je kos pembinaan, sy x heran kalo lifetime reaktor xlame.. if its really 9.75 billion, make it with 9.75billion.. pasal contractor kite xyah risau.. kite xkn gune bangla @ indon.. kite gune contractor dgn lesen khas from IAEA..(walaupun diorg maybe ade pekerje indon jgk).. sy brani jamin xkn ade isiden reaktor runtuh kt malaysia... (as long as kerajaan ikut syarat wajib kt atas la..)