Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 5 Jun 2010

BUAT KERJA BODOH





BANYAK KES HILANG TENGAH JALAN - TERCICIR KERANA DUIT 3 RINNGIT



DI TAHAN SPRM ANGKARA CUBAAN RASUH RM3 - Mkini

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah menahan 109 orang pemberi rasuah dengan nilai suapan antara RM3 dan RM35,000 bagi tempoh lima bulan pertama tahun ini.

Pengarah Siasatan SPRM Mustafar Ali berkata tangkapan itu termasuk 28 warga asing yang cuba menyuap anggota penguatkuasa kerana tidak mempunyai permit dan dokumen yang sah.

"Rasuah RM3 itu membabitkan pendatang asing tanpa izin yang cuba memberi rasuah kepada anggota penguatkuasa dengan menawarkan apa jua yang ada pada mereka.

"Ada juga kejadian pemberi rasuah mencampakkan segumpal wang kepada anggota penguatkuasa undang-undang dan kita telah mengambil tindakan terhadap mereka," katanya kepada pemberita, di Putrajaya hari ini.

KAH KAH KAH..

woit…. JANGAN BAT KERJA BODOH…. kah kah kah..

woit… INI BUKA CEKAP…. INI BODOH… kah kah kah..

woit… RASUAH 12 BILION RINGGIT PELABUHAN KLANG…. SENYAP AJE… kah kah kah..

woit… RASUAH… BELI KAPAL SELAM 400 JUTA RINGGIT… TAK ADA SIASATAN PUN… kah kah kah..

woit…. RASUAH…. 400 JUTA BELI SUKHOI DARI RUSSIA ….. TAK ADA SIASAT PUN… kah kah kah..

woit... KES TANAH 200 HEKTAR REMBAT OLEH TOYO... SENYAP AJE... kah kah kah...

woit.. TOYO BUAT RIMAH 43 JUTA RINGGIT... SIASAT LAA BERAPA BATANG GIGO MALAON INI CABUT... kah kah kah

kah kah kah… TIGA RINGGIT…. LANCAU LEBAR DAUN…. kah kah kah..

woit... TIGA RINGGIT NAK SIASAT SAMPAI MATI.... kah kah kah

18 ulasan:

Rillink berkata...

Assakam Bro,

Inilah tabiat pekerja sektor awam...dari dulu kini dan selamanya kerjanya adalah menipu untuk RM.

Tanpa Nama berkata...

ha ha ha 3 hinngit...boleh lah buat beli nombor...

Tanpa Nama berkata...

saja nak coverline kes besar-2 la tu..

Tanpa Nama berkata...

SPRM....
aku dah tak mampu nak cakap
aku dah tak mampu nak ulas
aku dah tak mampu bagi pendapat

yang mampu aku cakap.....
SPRM MEMANG LANCAU

aku ulang.....
SPRM MEMANG LANCAU
LANCAU.....

Tanpa Nama berkata...

orang sprm gelak sakan jer kalo bincang pasal tangkapan2 rasuah...

ini kes bagi rasuah tak cukup/padan dengan bisnes untung. kalo untung 20 juta, bagi rasuah 10 ribu, mana dia nak layan!!! cuba untung 20 juta, bagi rasuah 3 juta, gerenti senyap punyerla...

member gua keje sprm (hampir 10 tahun gua kenal), bini keje swasta gaji 2k (hujung 30an), dia gaji 4.5k (umur awal 40an)... mampu beli tanah untuk tapak rumah tengah bandar, kemudian buat rumah seketul 350k! kereta 5 buah (bmw, myvi, wira aeroback, honda ek3, honda civic hybrid!! anak dah empat orang, dara2 dah weh anak2 pun, siap ada rumah sewa lagik tu ha, simpanan ASB, keduanya dah full 200k, malah lebih2 lagik dia orang simpan sana.....berkat! rezeki bercambah dan bersepah2! semayang dhuha...

ada member yang gaji 9k-10k pun, hanya mampu beli rumah 250k. beli rumah 150k pun ada...

lihat! inilah rezeki silap mata... berbudi pada tanah? (tanahair la, dengan cara merembat!). betapa berkatnya rezki allah taala, gaji kecik boleh hidup macam gaji 20-30k sebulan! sprm, sprm.

Tanpa Nama berkata...

Kalau SPRM buat kerja tak menipu
dah lama malaysia tak ada rasuah

Cuepecs lagi cekap
boleh tentukan 41% orang gomen rasuah

Bila SPRM nak tangkap 41% orang gomen yang disahkan rasuah oleh cuepec? Nama boleh ambik terus dari presiden cuepecs. Apa tunggu lagi. Tak ada telor ke?

SPRM memang tidor...

Tanpa Nama berkata...

kahkahkahkah..... rasuah segumpal duit tu berapa rm jumlahnya yeh????? jangan jangan nanti yang iambik ratus ribu, yang iistihar cuma rm 3 hengget!!!! itu baru rasuah duit segumpal... belum lagi minah indon bagi rasuah bergumpal... rasuah susu..... rasuah puki tu nak kira camana???? boleh kira tiga puki ke?????

Tanpa Nama berkata...

i help u, u help me
sprm buta tuli

i help u, u help me
sprm cuma makan gaji

i help u, u help me
sprm memang puki

i help u, u help me
sprm tak dapat cari

i help u, u help me
sprm tak ada bukti

i help u, u help me
bengkrup negara macam ni

MeriamBuluh berkata...

Nak cerita kat 1Malaysia mereka nie kerja bagus lah RM3 pun ditangkap...jika ada kes rasuah..
Tapi sebenarnya rakyat boleh faham kalau nak bagi rasuah janganlah sikit sangat..kurang2nya ribu ribanla...baru boleh kita bincang...

Pakalalo berkata...

SPRM akan tangkap bila dia tak dapat share....30%.
Kalau ada share mana mau dia tangkap..membatu dan membodohkan diri. Dia penduli apa..janji duit masuk.
Kerja pun kena buat untung maaa.
tak ada untung...buat apa pening2 kepala. Baik buat bodoh tapi dapat untung.....

Tanpa Nama berkata...

Dalam urusan SPRM ada kes pembunuhan yang masih dibicarakan dalam mahkamah.

Terkial-kial pegawai SPRM nak menangkis segala tuduhan membunuh sedangkan orang yang mati dalam tahanan mereka.

Masih nak percaya pada SPRM....?

Banyak kes yang dilapurkan kepada SPRM tidak berjawab. Jika ada pun jawapannya hanya "tidak cukup bukti... rasuah yang berkaitan dengan pemimpin BN mereka simpan bawah karpet...."

Masih nak percaya pada SPRM kononnya kerja mereka cegah rasuah....?

Heboh satu dunia kononnya SPRM telah menahan 109 orang pemberi rasuah bernilai RM3 hingga RM35,000...?

Masih nak percaya pada SPRM buat kerja....?

Apa yang perlu rakyat buat bila tiba masanya nanti....

Semua pegawai dan kakitangan SRPM sama ada yang masih bekerja, sudah pencen atau pun yang sudah mampos mesti disiasat latar belakang mereka berkaitan dengan aset yang mereka miliki.

Jika rakyat buat siasatan terhadap SPRM ada kemungkinan pegawai dan kakitangan SPRM menerima lebih banyak rasuah dari orang lain...

Incek Akim berkata...

hebat sangat SPRM ni, sampai kan rasuah 3hinggit pon diorang cekup.. dasat~

kalau betol la korang jujur wat keje tu, xdenye Idris Jala nak cakap Msia akan bengkurap lagi 9tahun.

kalau betol la korang jujur wat keje tu, xdenye CUEPACS keluarkn statement 41% pkje gomen makn suap.

klw ye pon nak tunjuk kat rakyat yang korang ni bersih, cermin la diri tu dulu. kalau tau ade bulu hidung besepah2, tak payah nak buat public statement ok.

pak malau berkata...

Pengarah SPRM kena ingat,agency sedemikian rupa wajar ada INTEGRITY dan dapat respect dari orang ramai.Kalau siasat kes RM3 dan membutakan mata dengan kes RM400 juta atau RM500 juta,dimana datangnya respect rakyat kepada SPRM?Orang ramai bukan sewenang-wenangnya nak kutuk dan maki SPRM tapi kalau SPRM sendiri menjatuhkan mertabatnya dan membenarkan diri jadi kuda tongangan UMNO - Well,you ask for it.

Tanpa Nama berkata...

SPRM mmg bangang..
dari yg atas smpai ler yg kt bawah..
sama buduh, sama bangang!!
kalo PR dapat perintah nnt, diowang ni dlu siasat.. settlekan, sumbat penjara!! pastu bru yg lain2..
psal apa?
pasal diowang ler rasuah berleluasa!!
macam gampang!!

-budak itm.

kakiku berkata...

kah kah kah!
SPRM ringkasan kepada seperma,
kah kah kah!
bila seperma bercatun dgn ovam dia jadi janin.
kah kah kah!
bila ad kes liwat, seperma diusung bersama tilam,
kah kah kah!
skrg seperma telah ada bank, BANK SPERMA.
kah kah kah!
Cpool kata seperma Anwar dapat tahan dlm lubang juburnya dua hari dua malam,
kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

SPRM pun GOV, 40% SPRM pun ada amik RashuAH ker.. ops bukan.. hadiah je tu, bukan rasuah.. tAHNIah la bapak-bapak SPRM

Tanpa Nama berkata...

3 ringgit kan mudah nak selesaikan berbanding 3 juta bilion zilion trilion
kalau cekup 3 ringgit dapat penuhkan skt
wahaha

Tanpa Nama berkata...

S.P.R.M-: SEDAP P#*I RAMAI MERASA.sebab hanya menjadi penyedap halwa kita kerana ianya dibentuk.